• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2022

11:48

Hil: Srbija prihvatila evropske vrednosti

Tanjug

Politika

Hil: Srbija prihvatila evropske vrednosti

Podeli vest

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je veoma ponosan što je u subotu održan Evroprajd u Beogradu.


Govoreći na konferenciji "US Education, Evropski regionalni forum" u hotelu Metropol, Hil je rekao da smo u subotu uveče u Beogradu imali manifestaciju demokratije i jednakosti, pružanje šanse i tolerancije.


- Bio sam veoma ponosan što je Evroprajd održan ovde. Održavan je u severoistočnoj Evropi, ali ne i u jugoistočnoj. Ovo je zemlja koje je prigrlila različitost, demokratiju i toleranciju u svom napretku - poručio je Hil.

On je dodao da svaka zemlja treba da radi na razvoju demokratije svakog dana u godini.

- Moramo da budemo svesni da ne deli svako naše vrednosti, moramo da budemo sigurni šta su te vrednosti znače i moramo da budemo sigurni da se svet kreće u tom pravcu - istakao je američki ambasador.

Hil nije želeo da komentariše plan za KiM koji se pojavio u albanskim medijima.

- Čuo sam za to, ali sve što mogu da kažem je da mi snažno podržavamo EU i njenim naporima da reši ovaj problem koji je prisutan dugo vremena. Mislim da je vreme za napredak i ohrabrujem ih da daju predloge pred obe strane, ali nije na meni da komentarišem sadržaj tih predloga - rekao je Hil.

Nije želeo da komentariše ni eventualni model dve Nemačke, koji se takođe spominje u medijima kao moguće rešenje kosovskog pitanja.

- EU ima težak zadatak i mi ih podržavamo. Nije im lako i ono što im ne treba to je da ljudi koje ne sede sa njima za stolom daju svoja mišljenja o tome. Mogu samo da kažem da ih podržavamo - rekao je Hil.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nadja

pre 1 godinu

Hil je gost u zemlji Srbiji nikako tutor ! Nàdam se da zna sta sa nepozeljnim gostom radimo !

Dejan

pre 1 godinu

Puši ga majmune! A i vi što neobjavljujete komentare.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

НИЈЕ СРБИЈА НИШТА ПРИХВАТИЛА,ПОГОТОВО НЕ ''ЕУРОПСКЕ ВРЕДНОСТИ'' ПО ПИТАЊУ ЛГБТ ЗАЈЕДНИЦЕ,АЛИ ХВАЛА ЕВРОПРАЈДУ ШТО ЈЕ НАЦИЈИ ОТВОРИО ОЧИ.НАИМЕ САД И СЛЕПАЦ ВИДИ ДА ЈЕ ВУЧИЋ САМО ПАЈАЦО НА КОНЦИМА,КОЈЕТИ ПОВЛАЧИШ,БАШ КАО И ЗЕЛЕНСКИ !!!

ratko

pre 1 godinu

to su pizde prihvatile Srbija nikad idiote nacisticki ,mars i tri lepe u svoju ustranu ameriku ovde nece biti mesta nizza vas ni za toga ko je odlucio da pederi i lezbejuse smrldljive setaju

izrodi šta mislite koliko INTE

pre 1 godinu

Kako održan kad je vođa SNS mafije rekao da neće biti parade? SNS mafija ne zna više gde glavom udara. Sve će učiniti da ostanu na vlasti i da ne završe na robiji.

Vladimir

pre 1 godinu

Srbija prihvatila evropske vrednosti,reče čovek.Evroprajd je evropska vrednost !Da nije tužno bilo bi žalosno kad neštvo tako izgovori ambasador zemlje u kojoj KKK i dalje postoji,gde Indijanci kao starosedeoci u 21 veku žive u rezervatima,zemlje koja od 1945 godine stalno uništava druge nezavisne zemlje za rad američkih nacionalnih in teresa,pa i Srbije 1999.Pošto je i sam učestvovao u bombardovanju Srbije bolje da se potrudio da amerika i NATO plate materijalnu štetu koju su besomučno sprovodili 78 dana,ubijajući civile kao kolateralnu štetu.Gospodin Hil bi trebalo da se izvini u ime Amerike za sva zlodela koja su nam učinili u ime svojih nacionalnih interesa.Ali gospodin priča o evroprajdu kao evropskim vrednostima.Šta reći?

Bane

pre 1 godinu

Marš bre, budalo nacistička. Vodi pederčione u Vatikan!

Baka

pre 1 godinu

Gospodine Hile, kad cete da se za uvek vratite kuci, i sjasite za uvek sa Srbije? Verujem da ni vasa majka nema poverenja u vas!

visocica 1662

pre 1 godinu

VALJDA PEDERSKE EVROPSKE VRIJEDNOSTI SMRADU JEDAN PEDERSKI.

master

pre 1 godinu

Ja da bi tebi i zapadnim pederima podigli rating, za onih 150 metara setnje pedera proglasi pobedu.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija