• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2022

11:21

VUČIĆU NEĆE OPROSTITI ISTINU KOJU JE IZGOVORIO! To je taj kamičak u cipeli, koji bi oni što pre da izbace!

Tanjug

Politika

VUČIĆU NEĆE OPROSTITI ISTINU KOJU JE IZGOVORIO! To je taj kamičak u cipeli, koji bi oni što pre da izbace!

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić izjavila je da je presednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sinoć u Njujorku uradio brilijantan posao, iz razloga što je rekao samo istinu i smatra da mu to neće biti oprošteno

Ona je gostujući u jutarnjem programu RTS-a istakla da je nakon govora predsednika Aleksandra Vučića jasno zašto Zapad toliko insistira da dođe do konačnog dogovora između Beograda i Prištine. 

- Sve ono što je predsednik Vučić sinoć tako jasno istakao u svom govoru jeste kamičak u njihovoj cipeli. Sve ono što je rekao o nepovredivosti teritorijalnog integriteta Ukrajine, sa čim se Srbija slaže, pada u vodu kada se spomene Srbija. Predsednik sa pravom pita u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i teritorijalnog integriteta Srbije. On ih je podsetio na principe međunarodnog prava i povelje Ujedinjenih nacija koje su bile tu da garantuju mir u svetu. To je taj kamičak u cipeli, koji bi oni što pre da izbace, da Beograd i Priština postignu dogovor, kako ih niko na to ne bi podsećao - izjavila je Brnabić.

Premijerka je dodala da je to što je govor presednika Vučića usledio odmah nakon obraćanja ukrajinskog predsednika Zelenskog, pokazalo kontrast između toga koliko se brani teritorijalni integritet Ukrajine i toga koliko su u slučaju Srbije prekršeni svi principi međunarodnog prava.

- I sve bi to nekako možda i moglo da prođe da nema predsednika Vučića, da ih stalno ne vraća i ne podseća na to - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da ovo nije prvi put da predsednik Vučić ovo govori svetskim zvaničnicima i da to govori u svakom sastanku koji ima i da na pitanje koje im postavlja o razlici između Ukrajine i Srbije niko nema odgovor.

Prema mišljenju Brnabić, ključna reč iz sinoćnjeg govora predsednika jeste neselektivnost što mu od strane velikih sila neće biti oprošteno.

- Predsednik Vučić je sinoć rekao, što je meni bilo fascinantno, da smo 23 puta čuli rečenicu da je jedini standard koji moramo da pratimo povelja UN. I sa tim je Srbija u potpunosti saglasna. A 17 od 23 države su prekršile međunarodno javno pravo u Slučaju Srbije. Mešunarodno javno pravo mora biti neselektivno. Ne možete reći da u slučaju Ukrajine nešto važi, a u slučaju Srbije ne. Da li su svi koji treba čuli poruke predsenika Vučića, ne znam, a da li će mu ovo oprostiti – ne, neće. To što je izašao u Njujorku za govornicu skupštine UN, bez preteranih emocija rekao svima u lice tešku istinu, neće mu oprostiti - zaključila je predsenica Vlade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tea

pre 1 godinu

Aleksandar Vucic je posle 20 godina svetu koji zatvara oci pred nepravdom Srpskog naroda precizno, surovo, istinito i smelo rekao istinu i postavio pitanja na koja tesko da ce bilo ko smeti dati odgovor.

ivana

pre 1 godinu

Predsednik je bio totalno iskren i vreme je da istina već jednom svima zapara uši

NEŠA

pre 1 godinu

Srbija je svima trn u oku zato što je jedinstvena, jaka i postojana

njanja

pre 1 godinu

Građani ga uvek cene i poštuju zato što govori istinu i po tome je i poznat naš predsednik Vučić ii osvojio simaptije svog naroda.

Jana

pre 1 godinu

Oni bi najviše voleli da mi ćutimo, sagnemo glavu i da radimo to što nam se govori... Ali neće moći...

Saša

pre 1 godinu

Oprostili, ne oprostili, istinu su morali da čuju i čuli su je.

Milena

pre 1 godinu

Ovo je bila savršena prilika koju je Vučić u potpunosti iskoristio.

Voja

pre 1 godinu

Samo je bilo pitanje vremena kada će svet morati da čuje Vučića, a vreme je bilo idealno.

Maja

pre 1 godinu

Svaka čast predsedniku Vučiću što sve svetske zvaničnike podseća na to kako je nama oduzet deo teritorije, a sad se svi bore za Ukrajinu. Medjunarodno pravo treba da se poštuje uvek a ne selektivno.

Petar

pre 1 godinu

Mnogi Vučiću ne opraštaju istinu, ali on samo tako ume.

Marko

pre 1 godinu

Svet mora da čuje istinu, a sad je pogodan trenutak. Čekamo da zemlje povuku priznanje lažne države Kosova.

Mitar

pre 1 godinu

Zapadnim zemljama se žuri sa Kosovom i da to više ne bude tema, a mi imamo sve više razloga da ga spominjemo.

Dejana

pre 1 godinu

Preponosni smo na predsednika koji vodi odgovornu i posvecenu i ozbiljnu politiku za zastitu interesa srpskog naroda

Marija

pre 1 godinu

Vucic se bori za odbranu srpskih drzavnih i nacionalnih interesa

Marta

pre 1 godinu

Sadasnja vlast se drzi nasih stavova. Vodi se odgovorna i nezavisna politika

Bilja

pre 1 godinu

Srbija ide evropskim putem uspesnosti ali i odrzavamo prijateljstvo sa Kinom i Rusijom

Drina

pre 1 godinu

Vučić uvek iuznosi istinu i od toga neće nikada odustati.

Glasinac

pre 1 godinu

Vučić je u UN izneo prave probleme, ali nekima to nije odgovaralo.

Veljko M

pre 1 godinu

Znaju oni da istina uvek ispliva na površinu.

Veljko M

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je prisutne upoznao da Srbija traga za kompromisom kako bi se rešilo pitanje Kosova jer je do jedini način da se to pitanje reši.

Nina

pre 1 godinu

Pravo je isto za sve,ona treba da se poštuje i kad smo mi u pitanju,bez izuzetaka. Bravo za predsednika što je imao petlju da kaže. Mnogi ne bi smeli disati pred takvim auditorijumom.

sasa

pre 1 godinu

Svaka cast Vucicu na hrabrosti i istrajnosti.Kapa dole

rade

pre 1 godinu

Hrabro i ponosno je Vucic sinoc branio interese Srbije u UN.Alal vera tom coveku

stefan

pre 1 godinu

Sve je lepo Vucic rekao,svaka mu je na mestu...Lep i mocan govor slobodno mogu tako reci

Patak

pre 1 godinu

Srbija je mnogima trn u oku iz razloga sto na celu iste imamo coveka koji se istinski i kao lav bori za svoju zemlju

Pavlovic

pre 1 godinu

Istina je nekima zaparala usi i zapravo ta istina boli neke koju je sinoc Vucic izneo na GS Un

Verica

pre 1 godinu

Prema Srbiji a u odnosu na Kosovo SAD i EU zaista su prekrsile sve principe medjunarodnog prava kao i povelju Ujedinjenih nacija.

Feniks

pre 1 godinu

Predsednik je dobro podsetio zapadni svet koji se toliko zalaže za međunarodno pravo da pravila moraju da budu ista za sve .

Uros

pre 1 godinu

Sve sto je nas predsednik rekao za govornicom UN je istina cista i surova a ona zna da zaboli tako da stvarno mozemo ocekivati od svih koje je zabolala da to nece oprostiti nasem predsedniku.

Aleks

pre 1 godinu

Culi su istinu od naseg predsednika,svidelo se to nekome ili ne.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija