• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2022

17:21

DIPLOMATSKA OFANZIVA SRBIJE! Ministar Selaković sastao se sa čak 18 ministara spoljnih poslova! (Foto)

mfa.gov.rs

Politika

DIPLOMATSKA OFANZIVA SRBIJE! Ministar Selaković sastao se sa čak 18 ministara spoljnih poslova! (Foto)

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković juče je, tokom trećeg dana boravka na 77. zasedanju Generalne skupštine UN, imao susrete sa 18 ministara inostranih poslova

Na bilateralnim sastancima sa ministrima Ukrajine, Kazahstana, Estonije, Andore, Singapura, Bahreina, Mađarske, Barbadosa, Lihtenštajna i Egipta, Selaković je iznosio konkretne predloge za unapređenje političkih i ekonomskih veza, jačanje ugovorne baze saradnje i razmenu delegacija.

Jedna od ključnih tema razgovora je, kao i proteklih dana, bila borba Srbije za zaštitu ključnih državnih i nacionalnih interesa kada je reč o Kosovu i Metohiji.

U skladu sa porukama koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio svetskim liderima u okviru generalne debate u UN, šef srpske diplomatije je sagovornicima ukazao na principijelne pozicije naše zemlje, zasnovane na Povelji UN i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta država - temeljnom principu međunarodnog prava. 

Osim toga, ministar Selaković je obavio i veliki broj kraćih razgovora sa šefovima diplomatija koje je sreo u UN, a u Stalnoj misiji Srbije ugostio je američkog kongresmena Erika Svolvela i direktora Svetskog ekonomskog foruma Mireka Dušeka.

Selaković je imao priliku i da u sedištu UN govori i na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih zemalja, i ponovi posvećenost Srbije vrednostima tog pokreta i izgradnji prijateljstva sa njegovim članicama.  

U naredna dva dana, šef srpske diplomatije imaće veliki broj sastanaka sa ministrima spoljnih poslova iz svih delova sveta i potpisati više međudržavnih sporazuma.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija