• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.09.2022

23:02

SVE ŠTO ČUJEMO IZ HRVATSKE JE, NAJBLAŽE, SKANDALOZNO! Brnabić: Došli smo do toga da čujemo da je Milanoviću gadno to što Vučić pominje pobijenu decu

printscreen/ TV Pink

Politika

SVE ŠTO ČUJEMO IZ HRVATSKE JE, NAJBLAŽE, SKANDALOZNO! Brnabić: Došli smo do toga da čujemo da je Milanoviću gadno to što Vučić pominje pobijenu decu

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je večeras skandaloznim reči predsednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je, reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Hrvatska ne mari za srpsku decu ubijenu tokom rata u Hrvatskoj, rekao da mu je priča o deci "postala nepodnošljivo gadljiva"

Milanovićev je to izjavio nakon hrvatskog odbijanja zahteva Srbije, koja traži pravdu za ubijene srpske civile na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada.

Milanović je, pored ostalog, u subotu rekao da mu je priča o deci "postala nepodnošljivo gadljiva", povodom izjave predsednika Vučića o slučaju zločina tokom akcije "Oluja".

- Sve što čujemo iz Hrvatske u najmanju ruku je skandalozno. Došli smo do toga da čujemo da je njemu gadno to što Vučić pominje pobijenu decu. Dakle, gadna je priča, ali nije gadno ubijanje? Ovo je prava iskrena istinska evropska vrednost. Da, tačno je, trebalo je da se sudi pred zagrebačkim sudovima, da ste postupali kao čovek iz zemlje gde postoji pravda, ali ni pred vašim, ni pred bosansko-hercegovačkim sudovima ne postoji, pa ćemo onda mi da tražimo pravdu - rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je podsetila da, kako je rekla, te sramotne izjave traju preko tri meseca.

- Tri meseca nismo čuli nijedan jedini glas iz EU da kaže: ''Čekajte, kako možete da pričate, optužujete Srbiju, da ćete da zaustavite njene EU integracije zato što traže ubice dece?'' Ne, oni puštaju hrvatske zvaničnike da divljaju. Premijer Andrej Plenković, predsednik Milanović divljaju. Da dođu dotle da kažu kako im je ''gadno'' da Aleksandar Vučić priča o ubijenoj deci? Jel su to evropske vrednosti? Ubijeno je četvoro dece starih od šest do 13 godina. Ako su to vrednosti današnje Evrope, ja to ne mogu da verujem, to je meni poražavajuće - naglasila je Brnabić.

Foto: printscreen/ TV Pink

Ana Brnabić

Brnabić je otkrila i da Zoran Milanović, na slovenačkom Bledu, kada sedi pored Vučića, onda kaže da "nikako neće blokirati put Srbije u EU", ali kada govori u Zagrebu, onda je jak i hrabar.

- Predsednik Vučić je mnogo direktniji kada govori tet-a-tet sa nekim, odnosno, jedan na jedan, pa je možda Milanović samo hrabriji kad ne sedi pored Vučića - dodala je ona.

Premijerka je, takođe, istakla da je Hrvatska etnički najčistija država u Evropi.

- To je pokazao njihov popis. Srba je trenutno u Hrvatskoj ostalo nešto više od tri odsto. Pre 21 godine, odnosno, 1991. godine, bilo je 12,2 odsto Srba, 2011. godine je bilo 4,1 odsto, a sada 3,2. Kakve su to evropske tekovine? Preko 93 odsto stanovništva čine etnički čisti Hrvati i danas nam spočitavaju da nećemo ući u EU zato što gonimo ubice dece već 27 godina - rekla je premijerka Srbije.

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine optužilo je 31. marta pripadnike Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Vladimira Mikca (67), Zdenka Radulja (69), Željka Jelenića (69) i Danijela Borovića (64) da su 7. i 8. avgusta 1995. naredili raketiranje kolone izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada, koji se u to vreme zvao Bosanski Novi. U tim je napadima poginulo je 13 osoba, od kojih šestoro dece, a povređene su 24 osobe.

Hrvatska je saopštila u subotu da neće da postupi po zamolnici Srbije i da uruči pozive četvorici hrvatskih pilota za ročište pred beogradskim sudom, naglasivši da hrvatski piloti mogu da budu mirni i sigurni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mile

pre 1 godinu

Ana je dobro odgovorila na Milanoviićeve sramne izjave.

Jana

pre 1 godinu

Bez obzira na sve, Srbija će se izboriti za pravdu!

njanja

pre 1 godinu

Hrvatski mediji su ljubomorni da napredak Srbije na njen razvoj i privrženost predsednika Vučića svojim građanima

Srna

pre 1 godinu

Srbija ce se uvek boriti za pravdu i njen narod!

Predrag

pre 1 godinu

Milanović kada nema prepirku sa Plenkovićem onda napada Srbiju.

Slavica

pre 1 godinu

Neka ih bude sramota za izjave koje iznose. Tuga.

Masa

pre 1 godinu

Izgubili su kompas otkada je Vucic govorio u UN. Zabolela ih istina.

Una

pre 1 godinu

Milanovic ce morati da se pomiri sa tim da su izvrsili genocid. Srbija pamti.

Mila

pre 1 godinu

Srbija se borila i uvek će se izboriti za pravdu i mir,a pre svega da se ne zaborave srpske žrtve.

Vlajko

pre 1 godinu

Ne treba se obazirati na izjave Hrvata, znamo sta hocemo !

Nina

pre 1 godinu

Bravo za Anu. Pravo je isto za sve,nasa deca su vazna kao bilo cija,a sramota za Milanovića da kao jedan predsednik moze da izgovori tako nesto.

Jovana

pre 1 godinu

Vučić se bori da vredi zivot svakog od nas,a pravda je spora ali dostizna.

Vojka

pre 1 godinu

Hrvatcki lideri sebi dozvole toliko gafova se covek zapita da li je rubrika verovali ili ne

Milica

pre 1 godinu

Hrvati su izgubili kompas ali zato Srbija je sve naprednija i snaznija tako da to je ono cemu svi tezimo

Hana

pre 1 godinu

Strašno koliko mržnje seje Hrvatska kad je Srbija u pitanju.

Hana

pre 1 godinu

Sramno je što EU ne reaguje na ovakvo ponasanje

Hana

pre 1 godinu

Hrvati nikada nisu krili svoju mržnju prema Srbiji

Nena

pre 1 godinu

Srbija neće stati dok ubice dece ne budu kaznjene

Ana

pre 1 godinu

Ovaj stravičan zločin ne može proći nekažnjeno

Nikola

pre 1 godinu

Hrvati su nepotpuni bez Srba i Srbije jer da nije nase drzave i naseg predsednika oni nebi znali sta da rade niti bi imali bilo sta da kazu,samo bi slusali sta im se naredi iz Vasingtona i Brisela i bez pitanja bi to odradjivali pa makar i na stetu sopstvenog naroda.

Slavko

pre 1 godinu

Nasa premijerka im je pokazala kako se ponasa i kako argumentovano odgovara jedan premijer jedne civilizovane drzave.

Jelica

pre 1 godinu

Hrvate je najbolje opisao nas Vojvoda Zivojin Misic.Izgleda da se sa njegovim opisom Hrvata danas moze i opisati i cela EU.

Dusica

pre 1 godinu

Predsednik se bori za pravdu,mir i stabilnost. Srbija ne moze i nece zaboraviti genocid.

Jena

pre 1 godinu

Milanoviću smeta Srbija u svakom pogledu predsenik Jos vise

Ivin

pre 1 godinu

Istina zna da zaboli a Milanović bi previše da se predstavi kao neki svetac

Don

pre 1 godinu

Ne može se zaboraviti stradanje nevinih neka to Milanović ne zaboravi

Gaga

pre 1 godinu

Milanovic je hodajuca sramota i covek bez stava i obraza.

Valeria

pre 1 godinu

Bestidno ponasanje Hrvatskog licemera Milanovica je odraz njegove ljubomore.

Kajce

pre 1 godinu

Milanovic napada da bi prikrio svoje ogormno zlo.

Relja

pre 1 godinu

Ponasanje ustase Milanovica je dno dna i zasluzuje najostriju osudu.

Ljilja

pre 1 godinu

Srbija se bori za ocuvanje mira i stabilnosti i nece zaboraviti nevino stradale zrtve.

Kaja

pre 1 godinu

Nazalost u EU i medjunarodnoj zajednici postoje dvostruki arsini, narocito kada je Srbija u pitanju.

Dana

pre 1 godinu

Jasno je da Hrvatska ne prašta Srbiji napredak i razvoj i skandaloznim izjavama i postupcima njenih predstavnika to i dokazuje.

Marija

pre 1 godinu

Hrvatska istice da je zemlja koja pociva na demokratskim i evropskim vrednostima, ali postupci njenih predstavnika to demantuju.

Jelica

pre 1 godinu

Hrvatski predstavnici i mediji ne biraju nacine da pokazu koliko im smeta Srbija koja napreduje i razvija se i koja se bori za svoj narod.

Mimi

pre 1 godinu

Hrvatska bi svoje komplekse niže vrednosti trebalo da leči na drugom mestu a Srbiju da ostavi na miru.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija