• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

27.09.2022

11:07

OLJA, DAJ OTKAZ! UREDNICA RTS PLJUJE RTS, ALI SE NE ODRIČE OGROMNE PLATE

e-stock

Politika

OLJA, DAJ OTKAZ! UREDNICA RTS PLJUJE RTS, ALI SE NE ODRIČE OGROMNE PLATE

Podeli vest

Urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević prima ogromnu platu (prema dostupnim podacima, oko 280.000 dinara!), ali to joj nimalo ne smeta da napada isti taj RTS i da iz Hrvatske poziva na oslobađanje Javnog medijskog servisa u Srbiji!?! Njene kolege novinari poručuju joj, posle svega, da bi najpoštenije bilo da sama da otkaz i ode tamo gde će biti 'slobodna'

Kovačevićeva, bivša 'Plejboj zečica' i vanbračna supruga Đilasovog najbližeg saradnika Borka Stefanovića, još od 2015. na RTS radi šta hoće i kako hoće, a protekle nedelje je na 'Vikend festivalu' u Rovinju najstrašnije ispljuvala i RTS i srpsku državu!?!

- Generalno gledano, vlast je uvek najodgovornija za stanje u društvu i najodgovornija za stanje u medijima. Oslobođenje RTS će sačekati glasanje građana, ali očigledno se to njima sviđa - rekla je Kovačevićeva i izazvala oduševljenje među Hrvatima, kojima se požalila i da u Beogradu nema uslova za rad.

- Deset godina sam radila politički tok-šou na RTS i paralelno bila urednica zabavnog programa, ali sam odustala od prvog. Dva su razloga. Više mi se sviđa posao urednice zabavnog programa, a drugi razlog je to što više ne mogu da dovedem tri ili četiri gosta koja će sukobiti stavove, jer je to suština dijaloga. Srbija je toliko polarizovana po svim pitanjima da je dijalog gotovo nemoguć - 'objasnila' je Kovačevićeva.

I dok se Olivera Kovačević ni juče nije oglašavala ovim povodom, novinar i voditelj TV Pink Predrag Sarapa kaže da je tema slobode medija potpuno deplasirana u zemlji u kojoj svi mogu gde hoće i kad god hoće da zapljunu i predsednika, i premijerku, i sve ministre.

- Koleginica uopšte ne obraća pažnju na to da se javila da kritikuje Srbiju iz države u kojoj je sve dirigovano i gde mediji služe promociji, pre svega, antisrpstva i najgoreg ustašluka. Ali njoj to nimalo ne smeta!? A oslobađanje medija bilo je svojstveno vremenu kada je Olivera devedesetih godina vrtoglavo napredovala u karijeri uz pomoć izvesnih političara... Njoj tada nije bilo do 'oslobađanja'. Uostalom, ako joj se već toliko ne sviđa na RTS, pa zašto ne ode sa njega?! - pita Sarapa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran Zlatanovic

pre 1 godinu

Javio se karakter da kritikuje.A da RTS ne valja to je jasno,u istom je košu sa Pinkom,Studiom B i još pokojim i ne zaslužuju ni dinar takse za javni servis.Ali lepo je imati dobru platu dok reprizirate stoti put jedno te isto,kad nemate poštenu reportažu sa lica mesta i kad se ponašate po sistemu, što nismo objavili nije se ni dogodilo.

vuk

pre 1 godinu

da se kladimo da je hrvatska oliveri platila ljetovanje u hrvatskoj?...zasto mediji to nebi provjerili gdje je ljetovala olivera?

Ero

pre 1 godinu

Olja,,,voli pare,mito,korupciju,privilegije.Sad bez svega toga za nju,,,pravna država,,,nije nešto što ona voli.

dera

pre 1 godinu

RTS je državna kuća , plaćena si iz budžeta i radićeš u interesu onoga ko te plaća ili ćeš da dobiješ nogu u " donja ledja " pa idi kod kroasana i žali se .

Penzionerj

pre 1 godinu

To je neopevano djubre. Kakav njen otkaz, treba je odmah najuriti i nije jedina. Ta jazbina se mora prečisti ti. Šta radi Država? Kako ona može imati toliku platu? Zar da takvima plaćamo pretplatu, najvećim izdajnicima Srpskog roda. Državo i Predsedniče Srbije, jasno nam je da imate hiljade problema koje ćete rešiti ali i ovaj veliki problem treba pod hitno rešiti, t.j.dati nalog i smernice.

Dragomir

pre 1 godinu

Velika sreća za ceo narod Srbije bila bi da ostaneš u hrvatskoj u zemlji u kojoj si tako ružno pričala o Srbiji. Povedi sa sobom i Borka.

ISTINA

pre 1 godinu

Jadna li nam majka,kome građani ove zemlje plaćaju za leb i to na državnoj tv koja treba braniti ovu državu.Ljudi ovo je za krivično gonjenje i hapšenje!!!!

Lazni Bot

pre 1 godinu

Sve sve ali Sarapa sa Pinka prica o slobodi medija.

Mala

pre 1 godinu

Ko ti je napisao tekst sarapa, jer ti ne znaš da sastaviš prostoproširenu rečenicu?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija