• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.09.2022

08:27

Mali razgovarao sa francuskom poslovnom delegacijom

printscreen instagram

Politika

Mali razgovarao sa francuskom poslovnom delegacijom

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali je na sastanku sa francuskom poslovnom delegacijom MEDEF naveo da je rast BDP u prvom kvartalu ove godine bio 4,3 odsto, a u drugom 3,9 odsto i dodao da je Srbija u prvih osam meseci ove godine privukla 2,66 milijarde stranih direktnih investicija (SDI) i time izborila lidersku poziciju u regionu

Mali je rekao da je nezaposlenost u drugom kvartalu ove godine 8,9 odsto, što je, kako je kazao, istorijski minimum i dodao da je javni dug pod kontrolom i iznosi 55,1 odsto, što je daleko ispod nivoa koji propisuje Mastriht.

Ministar je francusku delegaciju koju je predvodio Kristofer Peti upoznao sa makroekonomskim rezultatima koje Srbija postiže, a razgovarali su o ekonomskoj i privrednoj saradnji dve zemlje.

Foto: printscreen instagram

On je istakao da je u zemlji napravljeno adekvatno privredno okruženje, koje je pogodno za investitore i izrazio zadovoljstvo poslovanjem francuskih kompanija u Srbiji.

Podsetio je da su francuske kompanije deo naših najvećih projekata, kao što su beogradski metro, aerodrom „Nikola Tesla" i izgradnja postrojenja za preradu otpada u Vinči.

Rekao je i da postoji mnogo potencijala za intenzivniju saradnju dve zemlje i naglasio da je Francuska jedan od najvažnijih ekonomskih i političkih partnera Srbije.

Kristofer Peti je čestitao ministru na rezultatima koje je Srbija postigla i naveo da francuske kompanije u Srbiji imaju dobre odnose sa rukovodstvom zemlje kao i da je važno da se partnerski odnosi neguju.

Foto: printscreen instagram

Jučerašnjem sastanku su prisustvovali predstavnici brojnih francuskih kompanija, i tom prilikom su ministru i timu Ministarstva finansija postavljali konkretna pitanja o aktuelnim i potencijalnim projektima.

Ministar je čestitao Petiju na mestu predsedavajućeg francusko - srpskog poslovnog sveta i zahvalio delegaciji na zainteresovanosti za ulaganje u našu zemlju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija