• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

02.10.2022

13:38

OVO JE STOTI INCIDENT PREMA SRBIMA U 2022. GODINI! Oglasila se Kancelarija za KiM: Neophodna je adekvatna reakcija nadležnih organa!

Informer

Politika

OVO JE STOTI INCIDENT PREMA SRBIMA U 2022. GODINI! Oglasila se Kancelarija za KiM: Neophodna je adekvatna reakcija nadležnih organa!

Podeli vest

Kancelarija za KiM oglasila se saopštenjem povodom sinoćnjeg ranjavanja Srbina, koji je sa prostrelnom ranom u predelu desne butine primljen u KBC Gračanica, navevši da je od "početka ove godine ovo je ukupno stoti incident prema Srbima na KiM"

Kako se navodi u saopštenju "prethodne noći u Lapljem Selu upucan je Srbin Ljubomir Mirić (55). On je sa prostrelnom ranom u predelu desne butine sinoć 23 časa primljen u KBC Gračanica. Njegovo stanje je sada stabilno i nije životno ugrožen". 

- Povređenog Srbina odmah su posetili Ljiljana Šubarić, gradonačelnica Gračanice, Novak Živić, predsednik Privemenog organa Grada Priština i Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan, kako bi se uverili u zdravstveno stanje pacijenta i ponudili svu potrebnu pomoć kako bi imao najkvalitetniju negu za što brži oporavak - piše u saopštenju. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava zabrinutost zbog ovog napada na Ljubomira Mirića i zahteva da napadač bude uhapšen i adekvatno sankcionisan.

Prema rečima samog oštećenog, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije.

- Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih. Izlivi nasilja na KiM kojima gotovo svakodnevno svedočimo nesumljivo su posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu - piše u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija