• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.10.2022

18:13

VERUJEM DA ĆEMO BITI POD JOŠ VEĆIM ENERGETSKIM I EKONOMSKIM PRITISKOM! Vučić se obratio iz Budimpešte: Moramo da radimo, kukanje nas neće spasiti

printscreen/ TV Pink

Politika

VERUJEM DA ĆEMO BITI POD JOŠ VEĆIM ENERGETSKIM I EKONOMSKIM PRITISKOM! Vučić se obratio iz Budimpešte: Moramo da radimo, kukanje nas neće spasiti

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Budimpešte, gde se danas sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom

Predsednik je rekao da je na trilateralnom sastanku dogovoreno kako će i na koji način tri zemlje da se izbore sa migracijama, što će doprineti poboljšanju bezbednosne situacije u Srbiji.

- Istovremeno, mnogo tehničkih detalja treba da se razradi, i to će naredne tri nedelje naši timovi da rade. Takođe smo pričali i o drugim važnim pitanjima, iščekujući narastajući volumen sukoba u Ukrajini. Verujem da ćemo biti pod još većim ekonomskim i energetskim pritiskom. Ali, mi moramo da radimo, kukanje nas neće spasiti - rekao je Vučić.

– Najjači opstaju, a mali padaju jedan po jedan. Ključna je borba kako da sačuvamo nisku cenu struje i gasa, ne samo za domaćinstva već i za kompanije. Kako da oni ne izgube svoje mesto u proizvodnom lancu.Ne isplati se da se plaća kirija kad imate visoke cene energenata. Mnogo problema, ali trudimo se da pronađemo rešenja i da vidimo na koji način svom narodu da pomognemo. Važan nam je i sastanak 6. oktobra u Pragu, da vidimo šta je to što se od nas traži. Ostalo nam je još šest meseci minus tri dana do 31. marta. Treba da donesemo odluke kada će da krene grejanje.

Predsednik Vučić kaže da će se u četvrtak u Pragu sresti sa Ursulom fon der Lajen, i da će tema razgovora biti predstojeća zima i šta možemo da očekujemo od EU.

- Danas smo pričali o bezbroj važnih tema, bili su tu i Peter Sijarto i Siniša Mali. Mnogo je važno da se govori i o finansijama, da vidimo kako da rešimo probleme u budućnosti. Kad jedna Mađarska ima osnovnu kamatnu stopu od 13 odsto, sve vam je jasno. Mi moramo da čuvamo svoju stabilnost. Ljudi za sada nemaju preveliki razlog za brigu, ali mnogo teža vremena tek dolaze - istakao je predsednik.

- Sve ono što smo stekli i zaradili, možemo izgubiti za šest meseci zbog neodgovornosti lidera u svetu.

Foto: printscreen/ TV Pink

Aleksandar Vučić

– Ključna borba biće da vidimo šta je to što možemo. Kako da sačuvamo nisku cenu struje i gasa, ne samo za domaćinstva već i za kompanije. Kako da oni ne izgube svoje mesto u proizvodnom lancu. Tu najjači opstaju, mali igrači nemaju šanse. Uskoro će u regionu doći do zatvaranja šoping molova, ne isplati se ljudima više da plaćaju rentu – smatra Vučić.

Vučić je naveo da nam je do 31. marta ostalo nešto više od šest meseci, i da je sada potrebno doneti odluku o početku grejne sezone.

– Ostalo nam je još šest meseci minus tri dana do 31. marta. Treba da donesemo odluke kada će da krene grejanje – istakao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik Vučić je rekao da su danas tema razgovora bile važne investicije koje treba da obuhvate ceo Balkan.

– Vi znate da mi dobijamo naftu preko Hrvatske. I vi znate da tu nije bilo problema, i pored često teških odnosa sa Zagrebom. Problem je u novembru, kada više ne budemo mogli da uvozimo ruski gas. Moraćemo samo Kirkuk. I Maduro je nudio naftu, ali ovde kod nas će reći, ne treba nam ovaj kvalitet nafte, već onaj, i tako dalje… Svi ćemo 31. marta analizirati ko je šta izgubio, ali će glavno pitanje biti ko će preživeti sledeću jesen i zimu. Zapamtite to – upozorio je Vučić.

Vučić je dodao da će mali i slabi propasti već do marta, a da će oni malo jači dočekati sledeću zimu.

– Oni koji misle da će brzo savladati i poraziti Rusiju se varaju, kao što ne verujem da će Rusi brzo savladati Ukrajinu, koja ima široku podršku NATO. Dakle, pričali smo o važnim stvarima, i u tim projektima će učestvovati više zemalja. Mi smo pričali, recimo, o uvezivanju energetskih sistema naših zemalja. Spremni smo da platimo da bismo mogli da računamo na deo električne energije iz NE Pakš 1 i Pakš 2 – otkrio je Vučić.

Vučić je rekao da je ovo najelegantnije rešenje, ali da ćemo razmišljati i o radu sa malim modularnim nuklearnim elektranama.

Predsednik je dodao i da za sastanak u Pragu još uvek nema spremljenog dnevnog reda, i da će se tamo okupiti zemlje sa različitih delova Evrope, sa različitim stanovištima.

– Noćas sam razmenio poruke sa francuskim predsednikom o tome, videćemo se u Pragu, a verujem i da ću uskoro imati priliku i da se ponovo vidim sa njim. Nadam se da će 2023. ponovo posetiti Srbiju, što je veoma važno za nas – istakao je Vučić.

Govoreći o zalihama Vučić kaže da u Mađarskoj Srbija ima 380 miliona kubnih metara gasa.

– Ja sam zamolio da nas puste da ne punimo do kraja zbog novca. To je skup gas koji mi ne dobijamo od Rusa. Skupo je, ali smo napunili tih 380 miliona, i imamo 286 miliona u Banatskom dvoru, prepuno do čepa puno. Moći ćemo da povlačimo od 1. oktobra ukoliko nam zatreba. Imaćemo 10 miliona, što nije dovoljno za stoprocentnu potrošnju, ali će pokriti većinu. To smo obezbedili za više od dva meseca, nikada to nismo imali – rekao je Vučić.

Vučić je naveo da da nismo izgradili sve objekte i napravili dogovor sa Mađarima mogli bi da se "uhvatimo za uši i da igramo".

– Pitanje je da li će kompanije moći sve ovo da izdrže. Mi ih držimo na niskim cenama gasa i struje. Ne smemo da dozvolimo da ispadnu iz lanca proizvodnje. I kada uzimamo bilo za rolover, ili za pokrivanje deficita, mi moramo da uzimamo u dolarima, pa da hedžujemo. Tu je sreća velika što smo završili ovo sa Emiratima, zahvaljujući našem prijatelju šeiku Muhamedu – rekao je Vučić.

Foto: printscreen/ TV Pink

Vučić je naglasio da uprkos svemu naš javni dug ne raste, i istakao da je potrebno uvek porediti javni dug sa BDP.

– Naučite elementarne ekonomske stvari, pa onda izlazite pred ljude, da poručim ovim pametnjakovićima. Italija ima trostruko veći dug, Francuska dva puta veći, Grčka skoro pet puta veći. U dobrom smo stanju, samo da vidimo kako će proći ovih šest meseci minus tri dana. Dođe mi da plačem kada vidim koliko para trošimo, ne svojom krivicom – dodao je Vučić.

O upadu rumunske policije u NIS u Temišvaru

Odgovarajući na pitanje o upadu rumunske policije u NIS u Temišvaru Vučić kaže da to nema veze sa energentima, već sa špijunskim ratom.

– Da bi se dodatno mogli disciplinovani oni za koje neki smatraju da su neposlušni. Pri tome, uopšte ne isključujem mogućnost realne krivice NIS-a, ali ne znam šta je slučaj, niti sam se time bavio. Važno je da istaknem da tu nema srpskih državljana, to sa nama nema veze. Uglavnom su Rusi u pitanju, ali tražićemo dodatne informacije od rumunske policije. Oni optužuju jednu ćerku kompaniju NIS da je odavala podatke ili ne znam šta. U svakom slučaju, samo nam je još to falilo, kao da svakog dana uzmemo kamen i Boga gađamo. Ajde sada objasnite da to nema veze sa srpskom državom, kada će u svim svetskim vestima da se objavi kao kompanija iz Beograda – rekao je on, i kratko dodao:

– A mnogo nas dobro čuvaju prijatelji iz NIS-a.

Predsednik o izjavi ukrajinskog ambasadora

Predsednik Vučić je nakon izjava ukrajinskog ambasadora rekao da ako strane diplomate misle da je vreme da bahato vrše pritisak na našu zemlju, izabrali su pogrešan trenutak.

– Mi to nećemo da dozvolimo ni onima koji su mnogo jači. Mi protiv Ukrajine nismo ništa loše uradili, nismo priznali cepanje delova Ukrajine, ni referendume koje su Rusi sproveli. A ne mogu da se setim da su se 1999. godine pretrgli u pomoći i da su prekidali letove od Kijeva do Rima ili drugih zemalja koje su vršile agresiju na Jugoslaviju. Ja nemam problem sa time, za razliku od onih koji se plaše. Naša situacija je toliko čista, formalno i materijalno pravno, ni oni ni bilo ko drugi ne mogu da vrše pritisak na nas. A ja razumem njihovu poziciju, oni ne mogu da poistovete NATO, Ameriku i Englesku, koji ih brane, sa onima koji su napali njihovu zemlju – kazao je Vučić.

On je rekao da Srbija poštuje Povelju UN, i da zato poštuje teritorijalni integritet Ukrajine.

Predsednik je konstatovao da može da se nađe bezbroj tumačenja, ali činjenice ne mogu da se obrišu.

– Tražim da mi se objasni u skladu sa kojim međunarodno pravnim aktom je izvršena agresija na SR Jugoslaviju, u skladu sa kojom odlukom SB UN, i u skladu sa čijom odlukom imate pravo da ne priznajete Rezoluciju 1244, koju mi poštujemo. Kao što poštujemo i Povelju UN, i samim tim teritorijalni integritet Ukrajine – zaključio je predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smilja

pre 1 godinu

Pored pritisaka koji su sve veci i veci nas predsednik treba da sedne i da ragovara sa tim istim koji nas pritiskaju a da im pri tom kaze sta mogu a sta ne.Za tako nesto stvarno treba biti hrabar i mudar a nas predsednik je takav,zato ga je i narod izabrao da vodi nasu drzavu kroz ova veoma teska vremena.

Dejana

pre 1 godinu

Bez obzira na pritiske, Srbija ce zajednickim naporima sa svojim prijateljima Madjarskomi Austrijom raditi na ekonomskom razvoju i energetskoj sigurnosti snabdevanja

Veljko M

pre 1 godinu

Dejana: Srbija ni do sada nije pristajala na pritiske i neće ni sada.

Marija

pre 1 godinu

Verujemo da cemo biti pod jos vecim pritiscima, ali moramo da nastavimo da radimo

Sanja1999

pre 1 godinu

Problem je sto ce se ti pritiscii vratiti onima koji ih budu vrsili

zarko

pre 1 godinu

Uspevali smo mi da se izborimo i sa mnogo vecim pritiscima

Werner

pre 1 godinu

Ako uspemo da sačuvamo nisku cenu struje i gasa, ne samo za domaćinstva već i za kompanije, negativne posledice energetske krize će biti znatno ublažene, a ljudi rasterećeni.

Rade

pre 1 godinu

Dva su osnova zbog čega ćemo biti po sve vćim ekonomskim pritiskom. Jedan je što ne uvodimo sankcije Rusiji a drugi je što se rat u Ukrajini neće tako brzo završiti. Sve dok je tako ni EU neće biti mirna, slede godine restrikcija, ekonomske krize. A Srbija za te godine se već sad sprema, verujem da ćemo ih mnogo bolje preživeti, bolje od mngih.

Uros

pre 1 godinu

Sigurni smo da cemo iz svega izaci jos kompaktniji i jaci. Bice tesko, ali uspecemo. Uz politiku predsednika Vucica

Dejan

pre 1 godinu

Vucic i ostatak nase vlasti su nam pokazali da im je narod uz zemlju uvek na prvom mestu

zare

pre 1 godinu

Vucicu je uvek interes drzave i gradjana bio na prvom mestu

Filip

pre 1 godinu

Nastavicemo sa marljivim radom, nastavice sadasnja vlast sa odlicom politikom za snaznu ekonomiju, stabilne finansije i pre svega za energetsku snabdevenost nase zemlje

Mihajlo

pre 1 godinu

Ukrajina ima velike probleme, ne treba joj da vrši pritisak na druge, protiv Srbije. Nismo im neprijatelji, razumemo njihovu poziciju, ali Srbija samo čuva svoju ekonomiju, pokušava da ovaj period preživi . Upravo je Vučić rekao da najjači opstaju. Mali padaju, a mi iako smo mali, želimo da preživimo, uspećemo u tome zato što država vuče prave poteze, dobre za nas.

Jovanka

pre 1 godinu

Zbog dobro postavljenih ciljeva i prioriteta mi imamo sve potrebne energente. Bez straha, predsednik ce rešiti sve.

Boba

pre 1 godinu

Jako je bitna saradnja sa pograničnim državama,posebno po pitanju migracija. Treba jedni drugima da cuvamo leda.

Jovana

pre 1 godinu

Promene se dešavaju svuda u svetu,verujem da će Vučić uspeti da nam obezbedi sve i izdejstvuje poštovanje međunarodnog prava.

Jovana

pre 1 godinu

Zima koja nam predstoji sigurno neće biti laka, i što se tiče energetike i ekonomije uopšte. Narod mora da bude svestan da se Vučić istrajno bori da očuvamo stabilnost.

Mihajlo

pre 1 godinu

Upravo je rad to što Srbiju drži uspravno, zahvaljujući čemu guramo dalje, možda i bolje od nekih koji su bili ispred nas. Korak po korak, ali i gledanjem šta će se dešavati za 6 meseci, godinu dana, vuče naše rukovodstvo prave poteze koje daju velike šanse da su u celom ovom haosu izazvanom ratom u Ukrajini, snađemo dobro.

Mihajlo

pre 1 godinu

Dobro je što je održan ovaj trilateralan sastanak, o stvarima koji su bitne za sve tri zemlje treba zajedno razgovarati i rešavati ih. A dolaze još teža vremena gde samo korektnošću, saradnjom, možemo svi zajedno prebroditi te situacije. Ekonmska kriza dolai, rat u Ukrajini ostavlja ogromne posledice na sve.

Ja

pre 1 godinu

Ovaj covek nas polako ali sigurno uvodi u izolaciju i rat po nalogu Rusije. Kada nas EU izoluje tek ce da nam bude. Kuda ce uvoziti ruski gas? Nafta nam je ionako najskuplja u regionu, iako je barel drasticno pao. Uvozimo struju prvi put u istoriji sve zbog nesposobnog bahatog kadra koji je ova vlast postavila u EPS-u.

Igor

pre 1 godinu

Nikada Vučić nije kukao, pažljivo prati sva kretanja, i ekonomska, i politička, gleda unapred i povlači poteze najbolje po Srbiju. Tačno je, sledega godina, naročito zima, biće još teža, nema sumnje u to. Ali i ova je za mnoge veoma teška, bez gasa za grejanje, ali ne i za Srbiju.

Jelena

pre 1 godinu

Bice jos vecih pritisaka , ali Srbija se bori

Dejana

pre 1 godinu

Neophodno je u kriznim vremenima odrzati dobre politicke odnose i negovati prijateljstva

Mila

pre 1 godinu

Teška situacija u celom svetu. Problem migranata sve veći. Zato je bitna saradnja i dobri odnosi sa drugim zemljama, pre svega susedima. Zajedno možemo bolje da se izborimo sa krizom izazvanom ratom u Ukrajini.

Marija

pre 1 godinu

Razgovarano je sa nasim madjarskim i austrijskim prijateljima o svim vaznim i teskim pitanjima sa kojima se suocavamo

Uros

pre 1 godinu

Srbija, Madjarska i Austrija ce se drzati zajedno u ovim teskim vremenima posebno kada je u pitanju energetska kriza i porast izbeglih lica koji pogadja sve tri zemlje

caca

pre 1 godinu

Samo napornim i poštenim radom postižu se dobri rezultati,a to je politika koju vodi naš predsednik koji ima podršku naroda!

Dejan

pre 1 godinu

Srbija ima dobru saradnju sa Austrijom i Madjarskom. Zajedno se borimo za nabavku energenata

Filip

pre 1 godinu

Zajednickim snagama i projektima se borimo za energente i resavanje svih ostalih egzistencijalnih problema

gremlin

pre 1 godinu

Svaki pritisak moze lako da se vrati onome ko ga vrsi

Kilac

pre 1 godinu

Šta je tu je...glavu gore i da se zasuču rukavi.

Vojka

pre 1 godinu

Ukrajinci prvi treba da razumeju nasu principijelnost i da je postuju a ne da nas ucenjuju.Izistanak principa i prava je i kriv za rat

Kilac

pre 1 godinu

Naučili smo da je teško. Ali barem sada imamo odgovornog predsewdnika pa će biti lakše.

Zlatko

pre 1 godinu

Borba za energentima je na dnevnom nivou, nafta i gas su najveći problemi. Za sada ih imamo, reklo bi se dovoljno. Ali, već sada se misli na sledeću zimu, dolaze još teža vremena zbog rata u Ukrajini.

Sile

pre 1 godinu

Koliko se ovaj čovek bori to je za svu pohvalu. Svaki dan novi sastanci, nova putovanja, nove obaveze..

gremlin7

pre 1 godinu

Pritisci na Srbiju ce biti jos jaci i veci iz razloga sto mnogi ne podnose nase uspehe

Zorica

pre 1 godinu

Biće šta biti mora, al' predaje nema, to nije opcija ? Vidimo kakvo se zlo sprema i koliko će biti problema, a ni za šta nismo krivi, međutim što kaže Vučić bez kukanje, pun gas, svi da damo šta je do nas i biće sve ok.

Rodoljub

pre 1 godinu

Svi nas pritiska ,ali mi znamo da radimo pod pritiskom.

Jova

pre 1 godinu

SAD su obmanule Evropu terajući je da se odrekne ruskog gasa, a efekat se vidi po kretanju kursa eura i dolara.

Pavle

pre 1 godinu

Bez obzira na sve pritiske mi cemo uvek izaci kao pobednici.

Uroš

pre 1 godinu

Srbija je učinila sve što je u njenoj moći kako bi obezbedila što više energenata, međutim na neke probleme ne može uticati.

Paki

pre 1 godinu

Energetska stabilnost ce biti preduslov održivog ekonomskog razvoja u budućem periodu.

Pera

pre 1 godinu

Srbija mora uložiti veliki napor i ponašati se maksimalno racionalno, kako bi imali dovoljno energenata ove zime.

Pavle

pre 1 godinu

Predsednik Vučić ulaže velike napore da obezbedi gas za predstojeću zimu.

Brankica

pre 1 godinu

Da je Vučić kukao, a ne radio i pronalazio rešenja na različitim stranama, Srbija bi potonula još tokom pandemije, ako ne i pre! Umesto toga, mi smo bili u mogućnosti čak i da pomognemo drugima!

Petar

pre 1 godinu

Predsednik Vučić radi u interesu građana i neće dozvoliti energetsku neizvesnost.

Branislav

pre 1 godinu

Da predaja nije opcija Vučić je već pokazao i dokazao! Verujem da će svojom energijom inspirisati i ostale lidere u regionu!

Radovan

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić odgovorno upravlja zemljom i misli o svemu na vreme!

Ratko

pre 1 godinu

Mađarska je naša prijateljska zemlja i samo ujedinjeni možemo prebroditi ova teška vremna.

milan 34

pre 1 godinu

Nema od kukanja nista, svakodnevni napori predsednika sigurno nam obezbedjuju da preguramo ovu zimu....

Riko

pre 1 godinu

Mnogi izazovi su pred našom državom u predstojećem periodu ali jedan od najvažnijih je kako preživeti predstojeću zimu usled nedostatka gasa u svetu.

Robika

pre 1 godinu

Očekujemo dobre vesti sa sastanka u Budimpešti po pitanju Srbije.

Kris

pre 1 godinu

Srbija ima odgovornu politiku,gleda mnogo napred zahvaljujuci Vucicu. Moramo na razmisljamo i na sledecu i na narednu zimu jer ko zna sta sve moze da se izdesava do tada.

Vanja

pre 1 godinu

Nikada veci pritisci,nikada vece brige.... Nadam se da cemo ovo prebroditi sto bezbolnije. Vidi se da se drzava bori iz petnih zila da tako bude.

Tonja

pre 1 godinu

Moramo da saradjujemo sto vise sa drzavama susedima, moramo da stvorimo neku svoju uniju i da se ispovezemo. Samo tako mozemo opstati.

Vanja

pre 1 godinu

Nasa drzava pre svega misli na svoj narod,gradjane, na to kako da im bude bolje i pored svih uzasa koji se dogadjaju u svetu. Necemo biti kompletno postedjeni od svega sto ceka Evropu ali verujem da cemo manje trpeti nego ostali.

Tina

pre 1 godinu

Nasa drzava kao i Vucic trude se svojski da sto manje osetimo krizu. da,postoji, da, polako je osecamo, ali verujte mnogo manje nego gradjani u Evropi . Ljudi se plase da se ne smrznu ove zime, mi bar ne moramo i o tome da brinemo...

Nevenka

pre 1 godinu

Samo uporna borba i istrajnost nam mogu pomoći

Suzana

pre 1 godinu

Na globalnom nivou je energetska kriza, ali se Srbija dobro drži

Miljana

pre 1 godinu

Mi smo narod koji je strpljiv i mudar. Takav je i nas predsednik. Uspecemo da izdrzimo sve pritiske i teske dane. Jer smo navikli na borbu i na istrajnost. Uz dobru organizaciju, sve ceno prevazici.

Miro

pre 1 godinu

Bez obzira na pritiske, koji nam stizu sa svih strana, Srbija ce raditi na ekonomskom razvoju i energetskoj sigurnosti snabdevanja.

Miljana

pre 1 godinu

Uz dobru organizaciju i realizaciju planova, sve cemo pregurati. Imamo medjusobnu podrsku. Predsednik ceni i podrzava svoj narod. Srbija u njemu vidi izlaz za sve svoje probleme. Tako da cemo zajednickim snagama odoleti svim pritiscima i nedacama.

Miljan

pre 1 godinu

Sigurni smo da cemo iz svega ovoga izaci jos kompaktniji i jaci. Bice tesko, ali uspecemo.

Miljan

pre 1 godinu

Iako smo mali, uspećemo zato što država vuče prave poteze, dobre za nas.

Miljan

pre 1 godinu

Promene se dešavaju svuda u svetu, jako je bitna saradnja. Zbog dobro postavljenih ciljeva i prioriteta mi imamo sve potrebne energente.

Miro

pre 1 godinu

Zima koja nam predstoji sigurno neće biti laka, Srbija mora uložiti veliki napor i ponašati se maksimalno racionalno kako bi imali dovoljno energenata ove zime.

Filip

pre 1 godinu

Boricemo se da sačuvamo nisku cenu struje i gasa, ne samo za domaćinstva već i za kompanije

Milos

pre 1 godinu

Srbija poštuje Povelju UN, i da zato poštuje teritorijalni integritet Ukrajine.

Mira

pre 1 godinu

Vučić vodi odgovornu politiku, zato mu je svaki potez unapred isplaniran, predviđeni su svi mogući ishodi, i teži se ka rešavanju eventualnih problema koje nosi sa sobom svetska ekonomska kriza.

Vanja

pre 1 godinu

Pritisci su sve veći ali Srbija se hrabro bori za opstanak.

Viki

pre 1 godinu

Biće borba neprestana, ali Srbija je jaka zemlja i izdržace.

Miki

pre 1 godinu

Energetski i ekonomski pritisci su veliki i bitno je da se donose promisljene odluke zarad budućnosti naše zemlje, a Vučić upravo to radi.

Vanja

pre 1 godinu

Moramo biti svesni situacije, složni i ujedinjeni i na taj način možemo prevazići ovu krizu.

Viki

pre 1 godinu

Madjarska je dokazani prijatelj nasoj zemlji, medjusobna saradnja sa sto vise zemalja Evrope i regiona je neophodna.

Alfa

pre 1 godinu

Setimo se da je kriza u celoj Evropi i da mnoge razvijene države već imaju problema. U Srbiji je mnogo manja neizvesnost zahvaljujući naporima koje ulaže sam predsednik.

Alfa

pre 1 godinu

Mislim da su se predsednik i rukovodstvo dokazali da se odlično nose u kriznim situacijama. Setimo se samo recimo polava ili pandemije. Sigurno će povući prave poteze.

Pera

pre 1 godinu

Predsednik je pokazao da u ovim teskim vremenima mozemo da prezivimo.

Mila

pre 1 godinu

Očuvanje stabilnosti u vreme kada je kriza pokucala na vrata, od izuzetnog je značaja za našu zemlju. Predsednik ulaže sve napore da se kako za domaćinstava, tako i za kompanije obezbedi sve što je potrebno od energenata, a da opet ne dođe do velikih oscilacija u ceni i štete po nas.

Lela

pre 1 godinu

Srpski narod ne sme da bude onaj koji stane i kuka, već onaj koji se bori kada je najteže. Mislim da smo uz predsednika izdejstvovali bezbroj pogodnosti koje će olakšati krizu koja je sve zadesila i da ćemo se, za razliku od drugih, izboriti sa svim.

Rada

pre 1 godinu

Važno je imati zemlje poput Mađarske uz sebe jer je Orban vešt političar sposoban da uradi najbolje za svoj narod, pa tako Mađari neće imati energetskih peoblema.

Darko

pre 1 godinu

Samo rad izdvaja one slabe od jačih, i siguran sam da uz veze u EU Srbija može da obezbedi potpuno snabdevanje gasom i nisku cenu struje.

Robert

pre 1 godinu

Vučić je jedan od retkih lidera koji vešto balansira i radi za interes naroda, pa se energetska snabdevenost ne dovodi u pitanje.

Sara

pre 1 godinu

Rad izdvaja sposobne od nespoobnih a i rezultati ne stižu sami. Vučić ima podrpku Orbana i uspeće Srbiji sa obezbedi mirnu zimu što je trenutno najvažniji cilj.

Tane

pre 1 godinu

Uz podršku Mađarske moguće je obezbediti energente koji su bitni za zimski period, poput gasa, a to je važan preduslov za srpski narod.

Maki

pre 1 godinu

Verujem i uzdam se u mudru politiku koju vodi predsednik Vučić.

Olja

pre 1 godinu

Dobro je da imamo dogovor sa Mađarima i koristimo njihovu pomoć. U ovo vreme svaka pomoć je dragocene.

Anita

pre 1 godinu

Konstantan rad predsednika za Srbiju i njenu poziciju u ovim teškim vremenima doprinosi boljem prevazilaženju krize.

Maki

pre 1 godinu

Vreme izazova je pred nama. Dobro je da vlast već pravi dogovore za zimu.

Nemanja

pre 1 godinu

Energetska kriza će se pojačavati u narednim godinama.Važno je da se radi odgovorno kao što je predsednik i do sada radio kako bi obezbedio energente iako im cene rastu.

Glasinac

pre 1 godinu

Energetska kriza je pritisla ceo svet i naravno da se to oseća i u Srbiji. Međutim, Srbija je obezbedila dovoljno gasa, a verujem da će biti dovoljno i struje i uglja.

Glasinac

pre 1 godinu

Smilja: Predsednik Vučić je uvek spreman za razgovor, ali to ne znači da će pristati na nekakve pritiske.

Lena

pre 1 godinu

Kako se zima bliži nastaje brava borba i rat oko energenata, a najteže je obezbediti snabdevanje kompanija što će se odraziti na njihov rad i čitavu ekonomiju.

Marija

pre 1 godinu

Ubeđena sam da će se Srbija izboriti sa energetikom i ekonomijom. Jer Vučić odgovorno vodi državu i razmišljanja o građanima.

Dejan

pre 1 godinu

Biće velikih pritisaka, ali verujem da ćemo nastaviti sa radom!

Neca

pre 1 godinu

Vučic odgovorno vodi politiku nase zemlje i sve na vreme odlučuje!

Milena

pre 1 godinu

Naravno da ce pritisci biti sve veci.Ali Vucic ce nastaviti da radi i da se bori da se izvucemo.Pregovarace sa svima.

marko

pre 1 godinu

Kukanjem necemo nista postici, moramo biti slozni i raditi za Srbiju!

njanja

pre 1 godinu

Veliki pritisci su na Srbiju ali saradnjom sa Mađarskom i Austrijom možemo da ostvarimo jaču zemlju.

Bora

pre 1 godinu

Vučic daje svoj napor da sve obezbedi za narednu zimu!

Jordan

pre 1 godinu

Vučko spreman na sve...nema kukanja, nema žaljenja..... bori se on za nas, svaka čast.

Jelena

pre 1 godinu

Predstoje teški dani, ali borba se mora nastaviti i potrebno je gledati isključivo svoj interes.

Mare

pre 1 godinu

Izvesno je da će se pritisci na Srbiju povećavati, ali je isto tako izvesno da Srbija neće pokleknuti pred onima, koji bi da se priklonimo na bilo čiju stranu. Za nas je pitanje neutralnosti neupitno i na tome treba istrajati.

Stanislava

pre 1 godinu

Od kuknjave nema ništa, nastaviti sa radom u istom i možda i jačem tempu i voditi se isključivo interesima Srbije i njenih građana i to je recept za prevazilaženje svih teškoća.

Patak

pre 1 godinu

Srbija ce biti pod velikim pritiskom zapada,ali Vucic nije podvodljiv i nece podleci istom

Minja

pre 1 godinu

Sva je sreća pa imamo Vučića za predsednika, a njega nije lako slomiti i primorati bilo kakvim pritiscima da odustane od interesa Srbije.

Pavlovic

pre 1 godinu

Svesni smo situacije i da ce biti tesko,mnogo izazova i prepreka je pred nama,ali predaja nije opcija za Srbiju

Lazar

pre 1 godinu

Problema je zaista mnogo, ali je evidentno da se državno rukovodstvo maksimalno trudi da pronađe rešenja i metode kojima bi se pomoglo našem narodu.

sasa

pre 1 godinu

Mudrom i odgovornom politikom predsednika Vucica Srbija ce uspeti da izgura sve ovo da tako kazem,da premosti sve prepreke i izazove

MILA

pre 1 godinu

I pored teskih vremena Srbija napreduje i bori se da sto manje osetimo krizu. Austrija i Madjarska su nam iskreni i dokazani prijatelji i racunamo na te zemlje i u buducnosti

MILA

pre 1 godinu

Austrija i Madjarska su nam iskreni i dokazani prijatelji i racunamo na te zemlje i u buducnosti.Srbija i Mađarska imaju saradnju za primer a sa Austrijom može da se poveća potencijal saradnje i podizanje robne razmene.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija