• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.10.2022

16:27

PETKOVIĆ O PROGLASU! Srpska opozicija kao Kurti hoće Srbe da uvuče u rat

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

PETKOVIĆ O PROGLASU! Srpska opozicija kao Kurti hoće Srbe da uvuče u rat

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Petar Petković ocenio je da su po ko zna koji put Vuk Jeremić i ostatak srpske opozicije neodgovorno, populistički i pre svega štetočinski istupili, zarad sticanja jeftinih političkih poena i spremni da tuđu decu šalju u rat, saopštio je SNS

On je tako reagovao na Proglas za odbranu Kosova i Metohije, koji su danas objavili Jeremić, akademik Matija Bećković, lider Dveri Boško Obradović i drugi, a u kome traže da se mora insistirati na punoj reintegraciji Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije.

- U nizu štetočinskih i antisrspkih poteza koji je u svojoj karijeri povukao Vuk Jeremić, najnovije zveckanje oružjem i pozivanje na prolivanje tuđe krvi izdvaja se kao nedvosmislen pokazatelj da srpska opozicija niti može niti želi da se izdigne iznad interesa dnevne politike zarad interesa našeg naroda na KiM - rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, možda će takvim nastupom ubrati neki jeftin politički poen, ali Srbi na Kosovu i Metohiji, ističe, previše dobro znaju koja je cena mira i koliko su ih puta Jeremić i njemu slični ostavili na cedilu, kao što svedoče i tome da je njegovo štetno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde kojim je na tacni predao takozvanu kosovsku nezavisnost, danas argument kojim se protiv Srbije služe mnogi u svetu.

- Upravo je to pozadina i poenta nekakve ideje o reintegraciji Kosova i Metohije, a čiji je Jeremić eksponent. Takozvana mirna reintegracija naše južne pokrajine, kako je naziva Jeremić, niti postoji, niti je moguća, već podrazumeva otvoreni sukob sa čitavim svetom i to svi itekako dobro znaju - rekao je Petković.

Petković je pozvao Jeremića da prestane da obmanjuje javnost i da otvoreno kaže da to za šta se zalaže nije čin patriotizma, nego direktan poziv na sukobe i rat.

- Samo što Jeremića, kao i ostale potpisnike opozicije, nema ni na Jarinju, ni na Brnjaku, ni južno od Ibra, nego bi rat za Кosovo i Metohiju da vode iz srca Beograda ili vračarskih kafića. Za razliku od njih Srbi na Kosovu i Metohiji žele mir, a ne ratove u koje bi gotovo svakodnevno da ih uvuče Aljbin Kurti, a sada i Vuk Jeremić sa delom srpske opozicije, što samo pokazuje da po ko zna koji put rade zajedničkim snagama protiv interesa srpskog naroda na KiM - zaključio je Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Zaradiće "kao pčela na brusu"! Tako narod kaže za one koji se ponašaju ovako glupavo kao Vuk Jeremić! Od koga on misli da dobije te političke poene!? Od srpskog naroda ih sigurno neće dobiti! Idiot!

ONI SU PREDALI KOSOVO, A SAD BI DA GA “REINTEGRIŠU”!?! Jeremić, Boško i Jovanović glumataju velike patriote, a kad su bili na vlasti oni su se odrekli Kosova!
Politika

ONI SU PREDALI KOSOVO, A SAD BI DA GA “REINTEGRIŠU”!?! Jeremić, Boško i Jovanović glumataju velike patriote, a kad su bili na vlasti oni su se odrekli Kosova!

Vuk Jeremić, Miloš Jovanović, Boško Obradović, sa sve analitičarem Dražom Anđelkovićem i drugim velikim misliocima objavili su danas genijalnu ideju - da Srbija reintegriše Kosovo i Metohiju. Lepo i krasno to zvuči, taman toliko lepo da zavede neke naivne, zaboravne i neobaveštene, pa da pomisle kako su baš oni najveće moguće patriote koji bi znali i umeli najbolje da nađu rešenje za Kosovo

04.10.2022

15:42

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija