• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2022

11:16

RAZGOVOR O SARADNJI U OBLASTI ODBRANE, VOJNE INDUSTRIJE I ENERGETIKE! Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije

prinstcreen/Instagram

Politika

RAZGOVOR O SARADNJI U OBLASTI ODBRANE, VOJNE INDUSTRIJE I ENERGETIKE! Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije, princom Fejsalom bin Farhan al-Saudom, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane, vojne industrije, energetike, a posebno u sferi obnovljivih izvora energije

- Imao sam veliku čast i posebno zadovoljstvo da se sastanem sa ministrom al-Saudom tokom prve bilateralni posete @ksa_mofa našoj zemlji.

Razgovarali smo o saradnji u oblasti odbrane, vojne industrije i energetike, kao i o obnovljivim izvorima energije.

Posebna tema razgovora bila je povezivanje poslovne zajednice naše dve zemlje, gde smo se saglasili da bi organizacija poslovnog samita koji bi okupio uspešne privrednike i investitore, značajno unapredila ekonomske odnose između Srbije i Saudijske Arabije.

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Fejsalom bin Ferhanom al-Saudom - objavljeno je na Instagramu buducnostsrbijeav.

 

 

Predsednik Vučić je zahvalio visokom gostu na prvoj bilateralnoj poseti Ministarstva inostranih poslova Saudijske Arabije Srbiji i dodao da je naša zemlja zainteresovana za produbljivanje saradnje sa Kraljevinom Saudijskom Arabijom, koju vidi kao potencijalno važnog partnera, saopštila je Skužba za saradnju sa medijima predsednima Srbije.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da postoje brojni neiskorišćeni potencijali za razvoj partnerstva u oblasti poljoprivrede, turizma, građevinarstva, IT sektora i energetike, kao i u sferi obnovljivih izvora energije, o čemu je na sastanku posebno bilo reči.

Sagovornici su takođe istakli i oblasti vojno-ekonomske, vojno-medicinske i vojno-obrazovne saradnje, koju bi u predstojećem periodu trebalo dodatno ojačati i unaprediti.

Ukazujući na brojne velike svetske kompanije koje već dugo i uspešno posluju u Srbiji, predsednik Vučić je uputio poziv i poslovnim ljudima i investitorima iz Saudijske Arabije da ulažu u našu zemlju i da učestvuju u zajedničkim projektima sa našim privrednicima.

Njegovo kraljevsko visočanstvo ministar al-Saud je dodao da je upravo poslovna zajednica ključni faktor u izgradnji dobrih odnosa između zemalja.

Izrazio je interesovanje za jačanje saradnje u svim domenima od obostranog interesa, te su se sagovornici saglasili da treba dodatno raditi na povezivanju poslovne zajednice naše dve zemlje, kao i da bi organizacija poslovnog samita koji bi okupio uspešne privrednike i investitore, značajno unapredila ekonomske odnose između Srbije i Saudijske Arabije.

Na sastanku je bilo reči i o načinima za dalje unapređenje i jačanje ukupnih bilateralnih i ekonomskih odnosa, ali i političkog dijaloga na svim nivoima, kao osnove za dublje međusobno povezivanje i razumevanje po pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 1 godinu

Jačanje saradnje sa Saudijskom Arabijom otvoriće nove mogućnosti za povećanje izvoza u ovu zemlju bliskog istoka kao i moguću nabavku energenata po povoljnim uslovima.

Miloš

pre 1 godinu

Poslovni samit na kome bi učestvovali privrednici dve zemlje svakako bi otvorio još veće mogućnosti za saradnju i investicije.

Žarko

pre 1 godinu

Predsednik neumorno radi kako bi privukao još investicija u našu zemlju.

Dragan

pre 1 godinu

Sigurno da postoji mnogo prostora za razvoj spoljnotrgovinskih i bilateralnih odnosa između dve zemlje.

nemanja

pre 1 godinu

Hvala Vam predsedniče na vašem trudu i zalaganju uz pomoć Saudijske Arabije prosperiraćemo.

Nikola

pre 1 godinu

Predsednik sa svima zeli dobru sardnju kako bi sto vise investitora doslo u Srbiju!

Marko

pre 1 godinu

Siguran sam da povezivanje sa arapskim zemljama može mnogo dobrobiti da donese,da se naši proizvodi koji su deficitarni u S.Arabiji našu na njihovom tržištu i obrnuto

caca

pre 1 godinu

Jačanje saradnje između naših zemalja,znači i veće investicije u Srbiju!

Patak

pre 1 godinu

Jacanje odnosa sa S.Arabijom je nesto cemu tezimo

Vanja

pre 1 godinu

Saradnja sa Saudijskim Damirom je od velike važnosti za ekonomski napredak naše zemlje.

Pavlovic

pre 1 godinu

Ovaj sastanak ce produbiti odnose i ojacati saradnju dveju zemalja

sasa

pre 1 godinu

Na S.Arabiju,racunamo i u buducnosti u svakom pogledu

stevo

pre 1 godinu

S.Arabija i Srbija imaju dobar odnos zasnovan na iskrenoj saradnji i prijateljstvu

stefan

pre 1 godinu

Prijateljstvo i saradnja je nesto cemu treba teziti sa S.Arabijom i u buducnosti

Patak

pre 1 godinu

Jacanje odnosa sa S.Arabijom je nesto cemu tezimo

Brankica

pre 1 godinu

Srbija ima šta da ponudi, stabilna je, uprkos krizi, i verujem da će se poslovna saradnja sa Saudijskom Arabijom intenzivirati u predstojećem periodu!

Rodoljub

pre 1 godinu

Saudijska Arabija nas prijatelj u svetu,i voljan partner za unapređenje poslovne saradnje.

Pera

pre 1 godinu

Dve zemlje koje se medjusobno poštuju.Saudijci iskreni prijatelji Srbije. Veoma važan sastanak Vučića koji će nas još više omogućiti da se razvijamo.

nedamada

pre 1 godinu

Sa stabilnim i iskrenim partnerima, kao što je Saudijska Ardbija, možemo mirnije gledati u budućnost.

Marijana

pre 1 godinu

Razgovori koji bi pospesili saradnju u oblasti energetike doprineli bi i domacinstvima i pravnim licima.

Branislav

pre 1 godinu

Neće Vučić dozvoliti da ova svetska kriza naruši napredak, koji je u poslednjih nekoliko godina Srbija ostvarila! Idemo samo napred!

Brane

pre 1 godinu

Zemlje iz različitog podneblja i različitom kulturom uvek imaju mnogo toga jedni drugima da ponude.

Ina

pre 1 godinu

Saradnja Srbije sa Saudijskom Arabijom ukazuje na to da za Srbiju nece biti zime.

Velja

pre 1 godinu

Saradnja sa zemljama poput Saudijske Arabije je šansa za dalji razvoj naše zemlje. Radujemo se ovakvim partnerima.

Mihajlo

pre 1 godinu

Teška vremena dolaze, nema sumnje. Moramo graditi nova prijateljstva, saradnju sa zemljama sa kojima do sada nismo mnogo radili. Saudijska Arabija je svakako jedna od njih.

Katarina

pre 1 godinu

Saradnju treba razvijati svuda gde postoje mogucnosti. Sve pohvale za jacanje medjusobnih odnosa sa Saudijskom Arabijom

Ivana

pre 1 godinu

Nasi prijatelji su uvek dobrodosli. Srbija je gostoprimiva zemlja, verujem da je predsednik sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije imao otvoren i prijateljski razgovor.

Sandra

pre 1 godinu

Svaka nova investicija kao i saradnja sa drugim državama Srbiji je i te kako potrebna i dobrodošla. Saudijska Arabija može postati naš glavni saveznik na polju energetike, odbrane i vojne industrije kao i za unapredjenje trgovinskih odnosa po pitanju izvoza naših proizvoda. Vučić intenzivno radi na toj saradnji što je pokazao i današnjim sastankom sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije.

Nemanja

pre 1 godinu

Razvoj saradnje dodatno ce pribliziti nase dve zemlje, kako politicki tako i ekonomski.

Zeljko

pre 1 godinu

Arapi su veoma poželjni kao investitori jer se pokazalo da njihove investicije značajno podižu privredni rejting Srbije.

Filip

pre 1 godinu

Saradnja sa arapskim zemljama je veoma važna za Srbiju jer nam otvara nove mogućnosti u pogledu obezbeđenja energetske stabilnosti.

Rade

pre 1 godinu

Arabija je veliko tržište i šansa za prodor naših proizvoda. Zato treba produbljivati saradnju sa arapskim zemljama.

Miša

pre 1 godinu

Srbija ima tradicionalno dobre odnose sa arapskim svetom i to treba iskoristiti kako bi se privukle nove investicije i obezbedila što veća stabilnost energetskog snabdevanja.

Nenad

pre 1 godinu

Poslovni samit bi sigurno unapredio odnose u ovo vreme krize koja se nadzire. Odlična ekonomska saradnja dve zemlje može samo da nam donese boljitak.

Bilja

pre 1 godinu

I u ovim teskim momentima Srbija ostaje posvecena radu na ekonomskom prosperitetu.

Bila

pre 1 godinu

Znaci nam saradnja sa svima koji zele za investiraju u masu zemlju.

Biljana

pre 1 godinu

U buducnosti svakako prirediti jedan poslovni samit.

Vucko

pre 1 godinu

Ovaj covek je neumoran.Odakle mu vise snage ?????????

Marko

pre 1 godinu

Vucic se lavovski bori za nasu zemlju,svakodnevni sastanci sa drugim zemljama to i potvrdjuju

Aron

pre 1 godinu

Srbija zeli da ima dobre odnose sa svim drzavama koje su dobronamerne i koje postuju Srbiju! Saudijska Arabija je jedna od takvih drzava, a mogucnosti io perspektive saradnje Srbije sa njom su velike!

Sale

pre 1 godinu

Kada je vojna industrija u pitanju, sa pravim ljudima je razgovarao.

Dzo

pre 1 godinu

Za Vucica nema odmora. Sutra je EU samit u Pragu, a on danas prima u posetu strane drzavnike, umesto da se odmara pred vazan put!! Bilo bi lepo da svi mi sledimo Vucicev primer odgovornog rada za drzavu!

Goran

pre 1 godinu

Ono oko čega Vučić pregovara obično dobro prodje.

Nikola

pre 1 godinu

Odbrana energetika, hrana, to su oblasti u kojima možemo da sarađujemo sa Saudijskom Arabijom. Želja nam je da širimi krug zemalja sa kojima bi bilateralna saradnja mogla da bude vrlo dobra. Dolaze teška vremena, jedino saradnjom, prijateljstvima, moći ćemo da ih prebrodimo.

Fedor

pre 1 godinu

Saudijska Arabija je bogata drzava, sa kojom saradnja moze biti vrlo korisna i plodonosna za nasu drzavu!

Nikola

pre 1 godinu

Ovo su dobri razgovori i pregovori, predsednik zna šta radi.

Suzana

pre 1 godinu

U predsednikove odluke ne sumnjam, zna on kakve pregovore i saradnju da napravi.

Dejana

pre 1 godinu

Razgovarano je o saradnji u oblasti odbrane i energetike sto je mnogo vazno

Marija

pre 1 godinu

Mnogo je tema u kojima mozemo da osnazimo saradnju sa Saudijskom Arabijom u oblasti poljoprivrede, trgovine, energetike, obnovljivih izvora energije, ali i odbrane i vojne industrije

Marija

pre 1 godinu

Srbija sa Saudijskom Arabijom dalje unapredjuje bilateralne odnose zasnovane na razumevanju i poverenju

Nvnvn

pre 1 godinu

Sastanak koji će direktno uticati na unapredjenje saradnje izmedju dve zemlje.

Marta

pre 1 godinu

S obzirom na aktuelnu energetsku situaciju u svetu, dobri odnosi sa arapskim zemljama su nam od izuzetne vaznosti

Mvmvj

pre 1 godinu

Saudi Arabija prepoznaje Srbiju kao važnog partnera u oblasti odbrambene industrije.

Bilja

pre 1 godinu

Negovanje prijateljstva sa Saudijskom Arabijom donelo je Srbiji brojne benefite, a na obostrano zadovoljstvo saradnja se nastavlja

Zoran

pre 1 godinu

Ovezbediti energetsku stabilnost je jedno od najvažnijih pitanja današnjice, a tu nam saradnja sa Saudijskom Arabijom može značajno pomoći.

Sanja

pre 1 godinu

Značajan susret Vučića i ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije. Saudijska Arabija se više puta pokazala kao prijatelj Srbiji i sigurna sam da će u budućnosti itekako imati koristi od te saradnje.

Paja

pre 1 godinu

Što više ovakvih sastanak to je bolje za našu zemlju.

Stjepan

pre 1 godinu

Saradnja sa Saudisjkom Arabiom je od izuzetnog znacaja za nasu zemlju

Goga

pre 1 godinu

Ponosni smo na ovu sliku I na naseg predsednika koji se iz dana u dan trudi da resi sve probleme.

MarijaM

pre 1 godinu

Jačajući saradnju dolazimo do novih investicija i time jačamo sopstvenu ekonomiju.

MarijaM

pre 1 godinu

Svao povećanje izvoza je prilika da ostvarimo dodatni profit. Samo jaka ekonomija nas može spasiti ove krize.

MarijaM

pre 1 godinu

Postoji mogućnost da se značajno unaprede ekonomski odnosi između Srbije i Saudijske Arabije.

MarijaM

pre 1 godinu

Dobri odnosi dveju zemalja su preduslov da se radi na proširenju saradnje i jačanju ekonomije.

MarijaM

pre 1 godinu

Vučić ulaže ogromne napore da sačuva sadašnje dobre odnose i da ih proširi kako bi se proširila i saradnja.

Minja

pre 1 godinu

Saradnja sa Sarabijskom Arabijom će mnogo pomoći našoj zemlji

Oto

pre 1 godinu

Brojne su mogućnosti napretka saradnje naše dve zemlje , treba ih iskoristiti

Stole

pre 1 godinu

Odlična vest da se na svim poljima pojača saradnja između naših zemalja

Nina IN

pre 1 godinu

Vučić dobro zna da su najvažnija pitanja o kojima treba razgovarati saradnja u oblasti odbrane, vojne industrije i energetike.

Maki

pre 1 godinu

Održavanje i unapređenje prijateljskih odnosa sa arapskim zemljama koje su bogate energentima je pravi potez.

PeterM

pre 1 godinu

Prva poseta šefa diplomatije Saudijske Arabije i potpisani sporazumi su početak odlične saradnje između naših zemlja

Buba

pre 1 godinu

Saudijska Arabija ima značajne rezerve nafte i saradnja u oblasti energetike za nas predstavlja izvesnu sigurnost u periodu koji dolazi.

Stipan

pre 1 godinu

Ima puno prostora za povećanje saradnje na zadovoljstvo obe strane

Zorica

pre 1 godinu

Do sada smo imali dobre i prijateljske odnose sa Saudijskom Arabijom a ovakvi susreti će doprineti još boljoj saradnji.

Miša

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je od velikog značaja za Srbiju i njen napredak.

Milovan

pre 1 godinu

Svaka čast na energiji sa kojom se naša vlast i predsednik Vučić bore za nova tržišta i na novim investicijama

Jeka

pre 1 godinu

Jačamo saradnju na svim poljima. Svaka čast predsedniku Vučiću na trudu i radu koji ulaže da unapredi odnose Srbije sa ostalim zemljama.

Aleks

pre 1 godinu

Saradnja sa Saudijskom Arabijom otvara nove mogucnosti za povecanjem izvoza u ovu zemlju.

Reja

pre 1 godinu

Srbija ima dobru vojnu industriju. Cak i Kraljevina SA zeli da razvija odnose na tom polju.

Werhner

pre 1 godinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sastancima sa zvanicnicima Kraljevine Saudijske Arabije, ima šta da ponudi i da pozove na međusobnu saradnju naših zemalja u oblastima odbrane, vojne industrije, energetike itd...

Braun

pre 1 godinu

Prostora za međusobnu saradnju naših zemalja u oblastima odbrane, vojne industrije I drugim oblastima ima puno. Ovo su dobre prilike da se sklope veliki ugovori i pokrene još jača saradnja.

Analjim

pre 1 godinu

Znacajna se saradnja sa Arabijom, oni su mocna zemlja, a zele da pomognu

Nenad

pre 1 godinu

Poslovni samit će sigurno doneti korist za obe zemlje,jer svako ulaganje donosi još više ulaganja.

Uroš

pre 1 godinu

Važno nam je da unapređujemo odnose i saradnju sa Saudijskom Arabijom jer nam je prijateljska zemlja.

Dača

pre 1 godinu

U vreme energetske krize, od velike je važnosti razvijanje saradnje između Srbije i Saudijske Arabije

Mila

pre 1 godinu

Verujem da će saradnja sa Saudiskom Arabijom doneti samo dobro Srbiji,lepo je da stvaramo prijateljske odnose sa zemljama u svetu ,a to sve postižemo zahvaljujući predsedniku Vučiću.

Taki

pre 1 godinu

Srbija i Saudijska Arabija imaju prijateljske odnose, koji se mogu unaprediti i podići na viši nivo.

Toma

pre 1 godinu

Za Srbiju je veoma važno sarađivati sa bogatom i ekonomski jakom zemljom kao što je Saudijska Arabija.

Toma

pre 1 godinu

Saudijska Arabija i Srbija imaju značajan uvoz i izvoz, uspostavljeni su jako dobri ekonomski odnosi, Srbija je uvek otvorena za svaku vrstu dobre saradnje.

Nena

pre 1 godinu

Sa Saudijskom Arabijom jako možemo da razvijemo energetsku razmenu

Vesna

pre 1 godinu

Nema manje značajnog prijateljstva u teškim vremenima

Vesna

pre 1 godinu

Vučić se neumorno bori da privuče investicije

Mirko

pre 1 godinu

Saradnja Srbije i Saudijske Arabije u oblasti odbrane, vojne industrije i energetike bila bi od velike važnosti za nas.

Miloš

pre 1 godinu

Predsednik Vučić nastavlja da se bori za Srbiju na svim poljima.

Darko

pre 1 godinu

Razgovori o energetici su sada najkorisniji jer energetska kriza pogadja ceo svet i retko sa kim danas mozete razgovarati a kamoli saradjivati oko energetike.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija