• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2022

08:59

Vesić: Licemerno je kada Jeremić, koji je overio pečatom suda kosovsku nezavisnost, drži drugima lekcije o KiM

Informer.rs

Politika

Vesić: Licemerno je kada Jeremić, koji je overio pečatom suda kosovsku nezavisnost, drži drugima lekcije o KiM

Podeli vest

Član Predsedništva SNS i narodni poslanik, Goran Vesić, gostovao je u emisiji Fokus na televiziji B92, i ovom prilikom osvrnuo na ponošanje opozicije u vezi sa ratom u Ukrajini i Kosovom i Metohijom

Vesić je rekao da se SNS nalazi izmedju dva ekstremna pola na političkoj sceni, izmedju onih koji bi da odmah uvedemo sankcije Rusiji i onih koji šibicare na KiM i traže da ratujemo.

Na pitanje da prokomentariše sada već česte izjave opozicije, da u koliko ne uvedemo sankcije Rusiji zatvoriće nam fabrike, strane investicije neće tu postojati, Vesić kaže da  je “veoma opasno širiti takve priče, kao što je opasno pričati da nam Rusi ne bi isporučili gas ako uvedemo sankcije”.

- Rusi isporučuju gas  i zemljama koje su im uvele sankcije i koje isporučuju oružje Ukrajini. Svakome ko plati jer moraju da prodaju gas pošto su im potrebne pare da bi finansirali rat - kazao je Vesić. 

- Zanimljivo je da to pričaju opozicione stranke koje su inače napadale te investitore kada su dolazili u Srbiju. Ako se sećate imate opozicione stranke, pre svega stranka gospodina Đilasa, koja je vodila kampanju protiv stranih investitora, koja ako sećate je pisala Ziđinu da će ih izbaciti iz Bora - podsetio je Vesić i dodaje kako su im “odjednom te fabrike dobre i sad boje da će oni otići”.

- Dobro je što su razumeli da su te fabrike koje su došle dobre za ovu zemlju i to je velika promena i dobro je da na kraju razumuje da je predsednik Vučić bio u pravu kada je otvorio preko dve stotine fabrika od kad se nalazi na državnim funkcijama. Fabrike neće otići, tako da ne postoji ta vrsta opasnosti. Mi ćemo ove godine imati skoro sigurno tri milijarde evra investicija, mnogo više od svih drugih zemalja Zapadnog Balkana - rekao je Vesić. 

Na pitanje kako komentariše što je grupa opozicionih političara na čelu sa Vukom Jeremić juče objavila Proglas o Kosovu, Vesić odgovara da živimo u demokratskom društvu i da svako ima pravo na svoj stav.

- Ono što meni nije logično, kada je u pitanju ova grupacija koja se juče sastala i okupila oko Vuka Jeremića, koji je dok je bio ministar spoljnih poslova Srbije, najodgovorniji, za to što je Međunarodni sud pravde, udario pečat na tu samoproglašenu nezavisnost. Ne kažem da je on to želeo, ali je to bilo, moram da kažem, veoma glupo, ali uspeo je da pomogne kosovskim Albancima i čućete od predsednika Vučića da se i dan danas, Kurti i njegovi prethodnici pozivaju na to što je uradio Vuk Jeremić i tvrde da je to dokaz da su oni imali pravo da to urade. S druge strane, tu oko Jeremića okupili su se ljudi koji su u skupštinskoj raspravi nama predlagali da uđemo u rat kad je u pitanju KiM.  Miloš Jovanović iz Demokratske stranke Srbije koji rekao je u skupštinskoj raspravi predsedniku Vučiću da treba upotrebiti vojsku. Znači, Vučić treba upotrebiti vojsku kada je u pitanju Briselski sporazum, a on koji je bio savetnik Slobodana Samardžića, tadašnjeg Koštuničinog ministra za KiM i njegova stranka koja je tada bila vlast nisu upotrebili vojsku kad je ta vlast u Prištini proglasila nezavisnost. Valjda je to bio malo veći razlog da se upotrebi vojska nego danas. Pri tom vam oni kažu da je ta vojska danas bolje naoružana. Tačno je, ali zahvaljujuću Vučiću a ne njima. Dakle, zahvaljujući našem ekonomskom razvoju, zahvaljujući boljem BDP-u, vojska nam je bolje naoružana, znači to oni priznaju i sada traže od nas da se ponašamo neodgovorno, a pri tom, kada su oni bili na vlasti, sve najgore što je moglo da se desi na KiM, izuzev rata 1999. godine, se dogodilo.

Vesić je podsetio i na progone našeg naroda 2004. godine, da je preko 900 kuća uništeno, 40-tak crkava i skoro 5.000 Srba je proterano i da tada to nikome nije palo na pamet da upotrebi vojsku, a sada misle da treba da se upotrebi vojska samo zato što oni nisu na vlasti. 

- To je neodgovorno ponašanje prema KiM. I to je strančarenje, političarenje i, moram da kažem, šibicarenje na KiM, jer problem KiM nije nastao juče i nije ga izmislio Aleksandar Vučić, nije ga izmislio ni Vojislav Koštunica, ni Zoran Đinđić, nije ga izmislio ni Slobodan Milošević. Taj problem postoji duže od 150 godina. I Srbi se suočavaju s tim problemom, da je neki srpski parlament raspravljao čak pre 150 godina o KiM ili pre 100 godna, ista bi bila priča, pričalo bi se o iseljavanju i pritiscima na Srbe. Prema tome, zaista je neodgovorno za problem koji postoji 150 godina nuditi rešenja za koja sami kad ste bili na vlasti, niste ih sprovodili i znate da su nerealna ali zato biste da skupite neki politički poen na KiM. Neodgovorno, i moram da kažem, opasno po interese za Srbiju. Tako se ponaša ova grupacija stranka okupljenja oko Vuka Jeremića. Malo bi da šibicare oko Kosova i da skupljaju jeftine politicke poene - zaključio je Goran Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Suzana

pre 1 godinu

Narod zna da je bivsa tajkunska vlast ojadila zemlju

Suzana

pre 1 godinu

Jeremić je bio deo vlasti koja je unazadila položaj Srba na KiM

Zoran

pre 1 godinu

Kao sto se u raznim situacijama Amerika, EU i njihovi saveznici licemerno odnose prema Srbiji, isto tako se i pojedini opozicioni lideri odnose prema svojoj drzavi.

Elena

pre 1 godinu

Dok je Jeremic bio na vlasti, on je prodao Kosovo.

Marija

pre 1 godinu

Jeremić priča i radi kako njemu odgovara, okreće se kako bi imao što više koristi.

Aneta

pre 1 godinu

Sad se svi u opoziciji prave da nisu nikakve sporazume sa Kosovom sklapali,a narocito Jeremic.

Nikola

pre 1 godinu

Jeremić je čovek koji nema poštovanje nikog u Srbiji, čak ni političara iz opozicije. Usamljen je, povremenim izjavama samo skreće pažnju na sebe, shvata da je zaboravljen, izbrisan sa političke scene.

Dare

pre 1 godinu

Ma kakvo licemerstvo to je Jeremicu karakterna osobina.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija