• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2022

09:15

NEĆE VUČIĆ BITI POD BARAŽNOM VATROM NA SAMITU U PRAGU - ONI ĆE BITI POD VUČIĆEVOM BARAŽNOM VATROM!

printscreen

Politika

NEĆE VUČIĆ BITI POD BARAŽNOM VATROM NA SAMITU U PRAGU - ONI ĆE BITI POD VUČIĆEVOM BARAŽNOM VATROM!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je to što je Hrvatska tražila da se zaustavi dopremanje ruske nafte Srbiji preko Janafa, u okviru novog paketa sankcija EU Rusiji, otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske prema Srbiji i da će Srbija, posle povratka predsednika Aleksandra Vučića iz Praga i njegovog obraćanja u subotu, morati da donese strateške odluke i pravi strateške promene

Brnabić je naglasila da je ova odluka Evropske unije sve pokvarila.

- Danas, nakon ove sramotne odluke Evropske unije, mislim da će oni biti pod baražnom vatrom od strane predsednika Vučića. I najiskrenije mislim da će ovih dana videti ko je Aleksandar Vučić i kakav je on politčar. Mislim da do sada nisu videli Aleksandra Vučića koji je ovako odlučan i ima ovako jake argumente da im pokaže još jednom svu njihovu bruku, sramotu i licemerje - izjavila je premijerka i dodala:

- Ovo nikakve veze nema sa dvostrukim aršinima. To, da oni iz paketa sankcija izuzmu neke članice EU, kao na primer što su Bugarsku ili Slovačku, zato što kažu da će ih to ekonomski pogoditi, ali da na eksplicitan zahtev Hrvatske ne izuzmu Srbiju, oni time čine direktnu finansijku štetu Srbiji. Našim građanima i privredi izbijaju stotine miliona evra iz džepa. 

Premijerka je rekla da to što je Brisel iz paketa sankcija izuzeo neke članice Unije, kao što je Bugarska, ili Mađarske, "zato sto kažu da će ih to ekonomski pogoditi, ali da na eksplicitan zahtev Hrvatske ne izuzmu Srbiju, time čine direktnu finansijsku štetu Srbiji, svim građanima i privredi, kojima izbijaju iz džepa stotine i stotine miliona evra".

- Ovo je otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske prema Srbiji. Sačekaćemo povratak predsednika, kao i njegovo obraćanje u subotu i na osnovu ovoga ćemo morati da donosimo neke strateške odluke i pravimo strateške promene. Još jedna važna stvar je to što je ovo pokazalo da sve ono što EU zamera Rusiji - da su nesiguran partner, da koriste energente u političke svrhe, sve su to oni juče uradili nama - Hrvatska je iskoristila energetiku i svoj položaj, i samo to što Janaf ide preko njih, sve je to iskoristila u političke svrhe i EU im je sve to dozvolila - rekla je Brnabić.

Na pitanje kako se to može promeniti, ona je rekla da "tu nema pomoći, mi imamo samo Janaf, jedini naftovod koji ide prema Srbiji" i da samo EU može da promeni tu odluku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vladana

pre 1 godinu

Hrvatska je definitivno zlonamerna prema Srbiji

Vladana

pre 1 godinu

Hrvatska mora da zna jednu stvar-ko drugome jamu kopa sam u nju upada.

Vladana

pre 1 godinu

Hrvati su zaista pokazali neprijateljski nastup prema Srbiji

MILA

pre 1 godinu

Samo pozitivan stav, Srbija je jaka zemlja i stabilna. Izguracemo sve predstojeca krize.Svima je jasno koliko se Vučić bori za mirno rešavanje svih pitanja. Iskreno se nadamo da dozvoliti da se decenijski trud "sruši".

Predrag

pre 1 godinu

Neka dragi Bog da snage predsedniku da sve to stoickiizdrzi i izbori se za Srbiju.

kiki

pre 1 godinu

Docice i oni na red kad ih stisne neko,sve se vraca sve se placa.

MILA

pre 1 godinu

Posledice se osećaju, svi strepe kako će pregurati zimu. Vučić ulaze veliki napor kako bi posledice po Srbiju bile što manje.Verujem da ce Predsednik uraditi sve da ublazi posledice predostojece krize koja dolazi!

MILA

pre 1 godinu

Naš predsednik ima punu podršku svog naroda, jer sve što radi za dobrobit naše zemlje.Vučić se bori za svoj narod u svoju zemlju. Nema predaje!

MILA

pre 1 godinu

Uz odgovornu politiku našeg predsednika prebrodicemo krizu.Nas predsednik radi sve u interesu svog naroda.

MILA

pre 1 godinu

Verujem da ce Srbija uspeti da ostane dosledna i da nece uvesti sankcije Rusiji.Ruski Car Nikolaj nije imao dilemu da u Prvom svetskom ratu stane na stranu kraljevine Srbije, tako se nadam da i mi znamo da se postavimo ispravno prema tom nesebicnom i bratskom cinu.

MILA

pre 1 godinu

Verujem da do rata velikih razmera nece doci.Srbija se uvek oslanjala na pomoc bratske Rusije kroz zajednicku istoriju.

Bore

pre 1 godinu

Pravda,istina i veliki deo sveta je na našoj strani i ne zaboravimo velika Kina i Rusija.

Zoran

pre 1 godinu

Maske polako padaju i jasno je ko je neprijatelj a ko prijatelj Srbiji.

Branko

pre 1 godinu

Sramota je što Evropska Unija dozvoljava Hrvatskoj da svoj geografski položaj i članstvo u Uniji iskoristi da nanese štetu Srbiji.

Aca

pre 1 godinu

Toliko o Hrvatima koje mi nekad hvalimo i idemo kod njih na more.

Aca

pre 1 godinu

Sankcije nikako nisu dobre ni po jednu stranu. EU na ovaj način jasno tera Srbiju od sebe i ako je Srbija sastavni deo Evrope.

Aca

pre 1 godinu

Hrvati su kao i ostali evropski političari jasno stavili do znanja koliko ozbiljno računaju na Srbiju. Ko zna za šta je ovo dobro....

Aca

pre 1 godinu

U odnosu na belosvetsku gamad, na strani predsednika Srbije stoji istina koja na kraju uvek pobedi laž i licemerje.

Aca

pre 1 godinu

Srbiju do sada nisu slomile ni ozbiljnije stvari od ovih sankcija u Pragu, ako se na kraju uopšte i usvoje.

Pera

pre 1 godinu

Vučić će sa pravom da traži objašnjenje od EU zbog pritisaka na nas.

Patak

pre 1 godinu

Hrvati su pokazali licemerje i zavist prema Srbiji

sasa

pre 1 godinu

Meni je neshvatljiv ovaj potez Hrvatske oko zabrane uvoza ruskog gasa,takvim ponasanjem su pokazali nevidjenu dozu licemerja prema Srbiji

Pavlovic

pre 1 godinu

Koliko god se Hrvati trudili da nam otežaju položaj,Vucic će pronaći način da prevaziđe situaciju u koju nas stavljaju.

stevo

pre 1 godinu

Ne mogu da nas zastrase njihove pretnje i licemerno ponasanje Hrvata

stefan

pre 1 godinu

Opet pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji,samo sto Srbija nikada nece pristati na iste

Laki

pre 1 godinu

JANAF je pravila Jugoslavija. Srbija redovno placa milione da bi mogla da ga koristi. Ali jadni Hrvati duboko pate u svom komleksu i svete se Srbiji. Pokusavaju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija