• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2022

12:01

Popović sa grčkim ministrom: Produbljivanje saradnje u oblasti inovacija najbolji način za jednako uspešan nastavak partnerstva!

mbpi.gov.rs

Politika

Popović sa grčkim ministrom: Produbljivanje saradnje u oblasti inovacija najbolji način za jednako uspešan nastavak partnerstva!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Nenad Popović sastao se sa ministrom za razvoj i investicije Grčke Adonisom Georgiadisom.


Na sastanku je izražena obostrana spremnost da Srbija i Grčka, u bliskoj budućnosti, ostvare viši stepen saradnje u oblasti inovacija i novih tehnologija.


Imajući u vidu uspeh dosadašnje saradnje, kao i činjenicu da Republika Srbija nastavlja sa primenom ekonomske politike koja ima za cilj privlačenje investicija u srpsku privredu, uz poseban akcenat na startap kompanije i njihovo finansiranje kroz investicione fondove, istaknuto je da je produbljivanje saradnje u oblasti inovacija najbolji način za jednako uspešan nastavak partnerstva.

Ukupna trgovinska razmena u 2021. godini iznosila 636 miliona evra, navedeno je u saopštenju Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj.

Kako se navodi, izvoz Srbije u Grčku je iznosio 234 miliona evra, a vrednost uvoza iz Grčke 402 miliona evra.

Foto: mbpi.gov.rs

Tokom 2022. godine, nastavljen je trend rasta, a u periodu od januara do jula, spoljnotrgovinska razmena dve zemlje iznosila je 480 miliona evra.

Grčka je trenutno jedan od najvećih investitora u Srbiji, sa ukupnom vrednošću investicija od 2,2 milijarde evra.

Na teritoriji Srbije registrovano je oko 600 aktivnih privrednih subjekata iz Grčke, te postoji značajan potencijal za proširenje i jačanje postojeće saradnje.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj se zahvalio sagovorniku na principijelnoj podršci koju Grčka pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova i Metohije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija