• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2022

16:54

Ministar Stefanović na sastanku sa vojnim sportistima (FOTO)

mod.gov.rs

Politika

Ministar Stefanović na sastanku sa vojnim sportistima (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa Delegacijom Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), pripadnicima Sportske jedinice Ministarstva odbrane, kadetima i učenicima vojnih škola sa kojima je razgovarao o daljem razvoju sporta u vojsci.

Ministar Stefanović se zahvalio svima na ostvarenim rezultatima, ukazujući na značaj sporta u vojsci počev od podizanja nivoa psihofizičke sposobnosti do dostojnog predstavljanja naše vojske i Srbije na takmičenjima širom sveta.

- Izuzetno sam ponosan i na naše sportiste i na kadete i učenike, koji uz svoje redovne obaveze, postižu vrhunske rezultate i svako malo, malo nas obraduju po nekom medaljom i oborenim rekordima na takmičenjima i u zemlji i širom sveta. Danas smo razmatrali na koje načine još možemo da im pružimo podršku, jer oni to i te kako zaslužuju - rekao je ministar.  

Foto: mod.gov.rs

Svoje utiske i ideje o unapređenju uslova za bavljenje sportom u vojsci i daljim pravcima razvoja ministru Stefanoviću su ovom prilikom izložili i pripadnici Sportske jedinice karatistkinja Jovana Preković, tekvondistkinja Tijana Bogdanović, skijašica Nevena Ignjatović, džudista Aleksandar Kukolj i strelac Dimitrije Grgić, kao i kadeti i učenici vojnih škola koji već nižu rezultate na brojnim prvenstvima.

Foto: mod.gov.rs

Potpukovnik doc. dr Negovan Ivanković, šef Delegacije pri CISM, upoznao je ministra sa rezultatima članstva Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove, koji okuplja  armije iz ukupno 140 zemalja sveta, navodeći da su naše ekipe donele 84 medalje sa 110 vojnih takmičenja, ali da, osim rezultata, učešće na ovim takmičenjima doprinosi i povećanju interoperabilnosti naše vojske. 

Rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović zahvalio se u ime svih ministru Stefanoviću na nesebičnoj podršci radu i rezultatima vojnih sportista.

Današnjem sastanku prisustvovali su i načelnik kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić, načelnik Vojne akademije pukovnik dr Srđan Blagojević, načelnik Vojne gimnazije kapetan bojnog broda Miroslav Ćitić, načelnik Centra za fizičko vaspitanje i sport VA pukovnik Slađan Veljković, komandant kadetske brigade potpukovnik Milan Končar, načelnik Srednje stručne vojne škole kapetan fregate Srđan Miljković, načelnik Odseka za vojni sport potpukovnik Dragan Todorov i trener Sportske jedinice kapetan Goran Čegar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija