• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2022

21:31

SELAKOVIĆ ODGOVORIO VIOLI FON KRAMON! U svom najnovijem napadu na Srbiju razotkrila sav besmisao politike pritisaka i kažnjavanja naše zemlje

Tanjug/Jadranka Ilić

Politika

SELAKOVIĆ ODGOVORIO VIOLI FON KRAMON! U svom najnovijem napadu na Srbiju razotkrila sav besmisao politike pritisaka i kažnjavanja naše zemlje

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković reagovao je na izjavu Viole fon Kramon koja je za opozicionu Novu S rekla kako "EU ne može da toleriše ponašanje vlasti u Srbiji"

Saopštenje Nikole Selakovića prenosimo u celosti:

- Evroposlanica Viola fon Kramon je u svom najnovijem napadu na Srbiju razotkrila sav besmisao politike pritisaka i kažnjavanja naše zemlje, koja bi, prema rečima evroposlanice, mogla da bude "kolateral" zbog svoje neutralne pozicije

Samo ekstremistima može da smeta nečija neutralnost, a reč "kolateral", kojom su politički oci gospođe Fon Kramon nazivali ubijene srpske civile tokom agresije NATO na našu zemlju ponovo se zloslutno unosi u evropski politički vokabular.    

Podsećam da se čak i u Drugom svetskom ratu neutralnost država poštovala i da su oni koji su odabrali da se ne mešaju u sukobe velikih bili pošteđeni pritisaka i sankcija. 

Foto: Beta

Viola fon Kramon

Tako je, recimo, država iz koje dolazi evroposlanica Viola fon Kramon poštovala neutralnost Švedske, Španije i Švajcarske.

I tu je naravno bilo izuzetaka, jer vojska države iz koje dolazi poslanica Fon Kramon je bombardovala Beograd, nakon što su se njegovi građani usudili da izraze svoja slobodarska osećanja i antifašističke stavove.

Građani Srbije su i danas jednako slobodarski i antifašistički opredeljeni, i ako zbog toga treba da budu kažnjeni neka gospođa Fon Kramon i njeni istomišljenici budu barem toliko pošteni i kažu da je to razlog zbog kojeg će energenti za njih biti skuplji nego za ostale Evropljane.  

Srbija jeste neutralna i slobodarska, i time se ponosi, ali Viola fon Kramon nije neutralna, ni kada lobira za albanske separatiste na Kosovu i Metohiji, ni kada pokušava da namerno ciničnim i provokativnim vokabularom vređa građane ove zemlje i zagovara uvođenje sankcija Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 1 godinu

Fiola je plod svojih predaka, hitlerovih fasista i njena je politika besmislena i dace bog da im to bude poslednje ucesce u bilo kom javnom mediju.Fioli treba zabraniti ulazak u Srbiju, mada da ne gresim dusu ona Srbiju priznaje u granicama jer je ona izvestilac iz nase pokrajine.Nisam siguran da ne nosi ves u duginim bojama.Idealna je za vezu sa Vljosom.

VAŠINGTON POST VEĆ KRENUO U NAPAD! Objavili unapred pripremljen tekst, odmah posle Selakovićeve konferencije za novinare!
Politika

VAŠINGTON POST VEĆ KRENUO U NAPAD! Objavili unapred pripremljen tekst, odmah posle Selakovićeve konferencije za novinare!

Američki Vašington post objavio je unapred pripremljen tekst, odmah posle današnje konferencije za medije ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića, u kome kritikuje šefa srpske diplomatije zbog toga što je zajedno sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom potpisao suštinski nevažan birokratski sporazum o bilateralnoj i multilateralnoj saradnji

25.09.2022

17:40

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija