• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

13.10.2022

10:47

KURTI NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: Značajnije što je na Kosovo došao patrijarh nego Petković!

Beta

Politika

KURTI NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: Značajnije što je na Kosovo došao patrijarh nego Petković!

Podeli vest

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti izjavio je da je mnogo značajnije što je na Kosovo došao patrijarh Porfirije, nego da je došao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković

Kurti je tokom sinoćnje pres konferencije, gde je pored njega bio i šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Suniog na pitanje zašto je "Priština zabranila dolazak direktoru Kancelarije za KiM na ustoličenje patrijarha Porfirija" rekao da je najvažnije da je došao patrijarh i da bi crkva trebalo da deluje van politike. 

- Treba da se fokusiramo na patrijarha koji je dobio dozvolu. To je vrlo dobro i on može da ode do patrijaršije. Bilo bi dobro da se kao poglavar Srpske pravoslavne crkve distancira od Kremlja i osudi invaziju Rusije na Ukrajinu i na taj način doprinese miru i bezbednosti - zaključio je Kurti.   


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija