• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.10.2022

08:27

“Išao je da moli Rusiju da se izmeste pregovori o KiM iz UN”: Smajlović RAZBILA Jeremića!

Beta/Miloš Miškov

Politika

“Išao je da moli Rusiju da se izmeste pregovori o KiM iz UN”: Smajlović RAZBILA Jeremića!

Podeli vest

Novinarka Ljiljana Smajlović objasnila je kako je Vuk Jeremić doveo Srbiju u nezavidnu situaciju u pregovorima o KiM

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić danas poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da piše ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, i da od njega traži da zaštiti KiM, upravo je on taj koji je molio Moskvu da dozvoli katastrofu za južnu srpsku pokrajinu. To je u televizijskom gostovanju do detalja objasnila i novinarka Ljiljana Smajlović.

Novinarka Ljiljana Smajlović objasnila je kako je Vuk Jeremić doveo Srbiju u nezavidnu situaciju u pregovorima o KiM.

Pojedine evropske zemlje nisu htele da čuju da EULEX dođe na KiM bez saglasnosti Ujedinjenih nacija. Svi su znali da rezolucija 1244 važi dok se ne donese nova, a Rusija ne bi dozvolila da se donese nova, pogotovu koja nije u interesu Srbije. Onda je dogovoreno da će se kroz izveštaj generalnog sekretara UN-a SB-u ubaciti EULEX. Ali, za to je važno da to izglasa Savet bezbednosti. E tu su nastupili Jeremić i Tadić. Srbija je išla da moli Rusiju da ne ulaže veto. Srbija je rekla Rusiji ne ulažite veto, nama je ovo važno, nama je to naša evropska budućnosti, bezvizni režim. Sve je to važno. Čula sam da Aleksandar Vučić tvrdi da jeste greška, većina ljudi kaže da nam je to bila greška, da je to upropastilo našu pozicicju, da mi više ne možemo da računamo, ali mislim da je važno to rastumačiti – zaključila je Smajlovićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
informator Rošavog i SNS mafij

pre 1 godinu

https://www.predsednik.rs/pres-centar/saopstenja/zasto-sam-potpisao-zakon-o-nato https://www.srbija.gov.rs/vest/424746/novi-ipap-potvrda-uzlaznog-trenda-partnerske-saradnje-sa-nato.php Ono što je crvena banda odbila da potpiše u Rambujeu 1999.godine, potpisali su napredni lopovi i time obesmislili smrt male Milice Rakić, novinara RTS, hrabrih vojnika koji su branili Kosovo i stotina drugih stradalih...

dr Jakov Zlatar

pre 1 godinu

Koga će da razbije penzionisana bosanska kurveštija?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija