• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

14.10.2022

22:44

RASADNIK DOBIJA KONTURE! Infrastruktura uskoro završena, nova industrijska zona u Kikindi MAMI INVESTITORE

V.N.

Politika

RASADNIK DOBIJA KONTURE! Infrastruktura uskoro završena, nova industrijska zona u Kikindi MAMI INVESTITORE

Podeli vest

Infrastukturno opremanje nove industrijske zone “Rasadnik”, koje podrazumeva izgradnju internih saobraćajnica, postavljanje rasvete, priključaka i nove trafostanice, biće završeno krajem oktobra

Ovaj deo investicije od blizu 90 miliona dinara, u polovičnom iznosu finansiraju lokalna samouprava i Ministarstvo privrede Republike Srbije.

Foto: V.N.

 

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač rekao je da grad intenzivno traga za novim investitorima, a da je njih sedam ozbiljno zainteresovano da ulaže. Razgovori sa njima vode se na mesečnom nivou, a grad je spreman za grinfild investiciju onoga ko prvi dođe i izrazi želju da izgradi novu fabriku.

- U ovom momentu  je 7 potencijalnih investitora ozbiljno zainteresovano za prostor u novoj industrijskoj zoni. Za sada ćemo biti zadovoljni da bar jedan od njih odluči da gradi fabriku u našem gradu. Zahvaljujem se Razvojnoj agenciji Srbiji, pokrajinskoj i republičkoj administraciji koje usmeravaju investitore ka Kikindi-rekao je Lukač.

Foto: V.N.

 

Posao na opremanju infrastrukture nove industrijske zone započet je pre više od mesec dana, a do kraja oktobra, očekuje se završetak radova.

-To su interne saobraćajnice, priključci, rasveta, nova trafostanica i sve ono što je potrebno da bi investitori mogli da izgrade fabriku-kaže Lukač.

Foto: V.N.

 

Celokupna vrednost radova za opremanje nove industrijske zone, koja se nalazi u blizini puta prema Zrenjaninu, odnosno Beogradu, je oko 500 miliona dinara, a najveći deo tih sredstava odnosi se na prečistač otpadnih voda.

Foto: V.N.

 

Ti radovi tek predstoje u narednom periodu. Podsetimo, na ovom mestu je pre dve godine završena izgradnja kružnog toka koji je najavljen kao važan deo saobraćajnica i pristupnog puta za novu industrijsku zonu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija