• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

20.10.2022

09:03

SRBIJA IMA DOVOLJNO NOVCA NA RAČUNU, NA KRIZU SMO ODGOVORILI SNAŽNO! Mali pomenuo i pomoć mladima, evo kada će biti isplaćena

Politika

SRBIJA IMA DOVOLJNO NOVCA NA RAČUNU, NA KRIZU SMO ODGOVORILI SNAŽNO! Mali pomenuo i pomoć mladima, evo kada će biti isplaćena

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali istakao je jutros da će se sa MMF-om razgovarati o nastavku aranžmana kako bi se nastavilo sprovođenje reformi koje već uspešno sprovodimo

- Razgovaraćemo sa MMF-om o krizi u svetu, aranžmanu postojećem koji ističe u januaru. Mi smo uspeli da ostvarimo veliki broj reformskih ciljeva od kada sarađujemo sa MMF-om. Mi smo uspeli da odgovorimo jako i snažno na krizu, imaćemo ove godine preko 60 milijardi evra BDP-a, danas imamo najnižu istorijsku nezaposlenost. Aranžman sa MMF-om nam je omogućio da sprovedemo reforme brzo i uspešno - rekao je Mali. 

Država je preuzela najveći teret krize na sebe, istakao je on i dodao da će se sa MMF-om razgovarati o nastavku aranžmana kako bi se nastavilo sprovođenje reformi koje već uspešno sprovodimo.

Kako kaže u krizi koja je zadesila svet, naš cilj je da obezbedimo dovoljno svega za naše građane.

- Hoćemo da pomognemo, da budemo prisutni, ako treba da se uveze dodatne struje, da mi taj novac imamo - rekao je Mali.

- Vodimo odgovornu ekonomsku politiku, i to je i moj odgov za kritičare. Imamo dovoljno novca na računu, nabavljamo i uglja, imamo dovoljno gasa, i dalje kontrolišemo cene dizela, goriva, osnovnih životnih namirnica, pokušavajući tako da držimo pod kontrolom inflaciju u Srbiju. Kao što je predsednik rekao, ova zima će biti teška, ali mi moramo da se pripremimo i za onu narednu koja dolazi. Mi nijedan projekat nismo zaustavili do sada - istakao je ministar.

Kako je istakao, očekuje da ćemo do kraja naredne nedelje imati i novu Vladu i da će odmah uslediti rebalans budžeta.

- Idemo sa povećanjem penzija od 9 posto i onda opet u januaru.

Novčana pomoć mladima

Od 1. do 14. decembra biće otvoren proces prijava za novčanu pomoć od 5000 dinara mladima, i pozivam sve mlade da se prijave. 15,16,17. u tim danima pred Novu godinu, mi ćemo taj novac isplatiti mladima - rekao je ministar.

Ispunjavamo svako obećanje koje dajemo, mi hoćemo da budemo oaza sigurnosti za naše građane, naglasio je ministar Mali.

- Najvažnije je da vlada bude efikasna, da obezbedimo rast, da očuvamo životni standard Srbije, to su za nas najvažnije stvari - rekao je ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Arkadije

pre 1 godinu

Kritikuju, pljuju i vredjaju Srbiju i Vučuća a ta ista Srbija i Vučić kad god mogu daju im po nešto. Jedan evro jedan evro ali daju a ti isti antihristi iz opozicije zajedno sa šiptarima stanu prvi u red za uzimanje i čim uzmi taj jedan evro odmah počnu po starom. Koliko ljudi mogu nisko da padnu i pljuju onoga ko im daje.

Mali: Najgore smo, Nikeziću, prošli - Vas. Za ono što dolazi smo spremni!
Politika

Mali: Najgore smo, Nikeziću, prošli - Vas. Za ono što dolazi smo spremni!

Sreća je da ovu novu krizu ne dočekujemo sa platama koje su građani primali za vreme prethodne vlasti, sa nivoom BDP-a sa kojim bismo sada bili u blatu iz koga ne bismo isplivali, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali, u odgovoru na saopštenje Dušana Nikezića, predsednika odbora za finansije Stranke slobode i pravde

09.10.2022

15:24

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija