• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.10.2022

13:01

NJEMU ĆE PRIPASTI MINISTARSTVO ZA JAVNA ULAGANJA! Evo ko je Marko Blagojević!

Politika

NJEMU ĆE PRIPASTI MINISTARSTVO ZA JAVNA ULAGANJA! Evo ko je Marko Blagojević!

Podeli vest

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić predložiće da Marko Blagojević vodi Ministarstvo za javna ulaganja Srbije

Blagojević je do sada bio direktor Kancelarije za javno ulaganje.

Rođen 1974. u Beogradu.

Završio je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu. Tokom 1995. i 1996. godine bio je potpredsednik podmlatka Građanskog saveza Srbije. Tokom studentskih protesta 1996/1997. bio je član Glavnog odbora Studentskog protesta, kao predstavnik Pravnog fakulteta i član Pravnog odbora Studentskog protesta. Od marta do jula 1997. godine bio je osnivač i portparol prvog Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu. Radio je i kao predavač na katedri za politički marketing Fakulteta za medije i komunikacije, Univerziteta Singidunum u Beogradu.

Osnivač Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) i dugogodišnji programski direktor ove organizacije. Od 2000. pa do 2008. godine bio je direktor kampanja za podržavanje izbora i motivaciju i mobilizaciju glasača. Od 2003. do 2008. godine bio član Upravnog odbora Fonda za otvoreno društvo. Od 2004. godine radio je kao konsultant za odnose s javnošću i komunikacije pri agenciji za oglašavanje SVA/Luna, afiliacije u Srbiji TBWA. 

U junu 2014. godine imenovan je za direktora Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima.

U decembru 2015. imenovan je za direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Govori engleski i francuski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija