• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.10.2022

17:25

Opozicija briljira u Skupštini! Ne znaju da se BDP računa u evrima pa napali vlast! Brnabić im poručila: Sledeći put računajte u jenima!

printscreen

Politika

Opozicija briljira u Skupštini! Ne znaju da se BDP računa u evrima pa napali vlast! Brnabić im poručila: Sledeći put računajte u jenima!

Podeli vest

U Narodnoj skupštini u toku je drugi dan rasprave o predlogu nove Vlade. Mandatarka Ana Brnabić predstavila je juče ekspoze i od tada je u toku rasprava o svemu, ali čini se najmanje o samom ekspozeu i predloženim ministrima. Danas je poslanik DS-a Miodrag Gavrilović uneo potpuno konfuziju među poslanicima, mandatarkom i predloženim ministrima a sve zbog elementarne nepripremljenosti i mešanja evra i dolara!

Naime, poslanik Demokratske stranke rekao je da “je Srbija 2008. Već imala BDP preko 50 milijardi, da je iznosio 52 milijarde i da vlast laže kada kaže da je sada prvi put u istoriji pređen iznos BDP-a od 50 milijardi” .

Mandatarka Brnabić sama je u odgovoru Gavriloviću istakla da je bila veoma zbunjena i da je zajedno sa predloženim ministrom finansija Sinišom Malim i predloženom ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković panično tražila papire, u strahu da su naprevili neku grešku.

- Bila sam sigurna da narodni poslanik zna o čemu priča ali onda sam shvatila da on govori o ciframa u dolarima, ne o evrima! Dakle, u dolarima jeste 2008. pređeno 50 milijardi – 53 milijarde dolara, što je u evrima o kojima mi pričamo i za koje se, inače, vezuje naša nacionalna valuta – 35,7 milijardi evra! - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je odlično što je poslanik Gavrilović uzeo 2008. godinu kao primer, zato što je do 2012. naš BDP konstantno padao, tako da je posle bio 32,3 milijarde evra. Brnabić je za poslanika imala i jedan savet, čime je zasmejala sve prisutne.

- Narodni poslaniče, ja vam savetujem da od sada sve što ste radili u tih 12 godina, od 2000. Do 2012. Godine trebalo da izračunavate u jenima – i prosečnu platu, i minimalnu polatu i BDP. Vi to lepo u japanskim jenima i to će da zvuči bombona! Ako budete računali u jenima, BDP Srbije 2008 bio je 4.541 milijarda! Zaista vam čestitam, izuzetno ste uspešno vodili ovu zemlju baš kao što sa uspehom sada predstavljate te rezultate. Zaista, kako smo se nadali dobro smo se udali za tih 12 godina - zaključila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mila

pre 1 godinu

Opozicija brilirara u ne znanju i izjavama bez pokrića,pokazuje da nema nikakvog rešenja za bilo koje probleme u Srbiji.

dera

pre 1 godinu

" Jaka opozicija " , sve neki klovnovi , kako je to dospelo u skupštinu čudo božije , verovatno ih pustili na mala vrata tek toliko da se kaže kao eto imamo i opoziciju , mada se pravi greška prema njima , treba im obezbediti magareće klupe pa da se i oni osećaju kao svoj na svome .

Ja

pre 1 godinu

Vazno da premijerka briljira kada ne zna da izgovara pojedine reci kao juce.

Ja

pre 1 godinu

I mi i opozicija i vlast znamo da je dug Srbije vise nego duplo veci nego kada je SNS dosao na vlast.

Tara

pre 1 godinu

Opozicijina racunica je samo kako da prodaju Srbiju.

Una

pre 1 godinu

Sta njih briga kako se racuna BDP kada oni nemaju koristi. To je sramna opozicija.

Sara

pre 1 godinu

Strasno kakva nam je opozicija. Sta mi slusamo od njih, toliko neznanja.

Mira

pre 1 godinu

Opoziciji ne ide sa velikim ciframa, samo sa malim kao sto im je i podrska.

Slavica

pre 1 godinu

Ana Brnabic vratila opoziciju na fabricka podesavanja.

sasa

pre 1 godinu

Jedino sto opozicija zna je da parla da tako kazem i pravi haos u Skupstini

stefan

pre 1 godinu

Sve same neznalice unutar opozicije,doduse,zato su interesdzije,parekselans da im nema ravnog

Patak

pre 1 godinu

Sa ovakvim neznalicama,opozicija ce ubrzo dotaci dno,ako vec i nije

Pavlovic

pre 1 godinu

Opozicija se bespotrebno blamira i pravi haos u Skupstini

Nele

pre 1 godinu

Opozicija ne zna sta hoce.Lupetaju pa se obrukaju.

Mika

pre 1 godinu

Opozicija napada ,a na kraju se toliko obrukaju da im se smeja cela skupstina.

Kole

pre 1 godinu

To su strucnjaci koji su bodili zemlju,u propast,i pokrali nasu drzavni kasu.

Jana

pre 1 godinu

Bravo .majstore samo ti reci Ani,kako stoje stvari.Zbunio si sve prisutne ,a mene si slatko nasmejao. Javi se za rec sledeci put ponovo

Gojko

pre 1 godinu

Mislim da je svaki komentar isuvišan i apsolutno je jasno da je to skup jako nesposobnih ljudi kojima je jedini cilj da unište ovo državu.

Boris

pre 1 godinu

Od silnog neznanja briljiraju u glupostima za koje ocigledno nemaju pojma.

Vojka

pre 1 godinu

Obican narod i ne mora da racuna on zna i vidi da zivi bolje nego ranije

Rasa

pre 1 godinu

Opozicija umesto da radi na svom programu i dalje nipodistava sve sto se zadnjih nekoliko godina ucinilo za napredak Srbije

Andjela

pre 1 godinu

Ovo je dakle strasno. Malo im je sto su nam godinama unistavali zemlju, a sada opet sede u poslanicke klupe, a ne znaju ni osnovne stvari o BDPu.

Andja

pre 1 godinu

Jos jedan pokazatelj da bivsa vlast ne zna ni sta je radili dok je bila na vlasti, ali je zato znala da sistematski unisti celu drzavu, a novac gradjana stavi u dzep.

Andja

pre 1 godinu

Bivsa vlast je sistematski unistila celu drzavu, pozatvarala sve fabrike sumnjivim privatizacijama. Doveli su drzavu do bankrotstva.

Andja

pre 1 godinu

Dokaz da bivsi rezim konstantno izvrce istinu i obmanjuje javnost, tako su radili i kada su bili na vlasti, i iskoristili te lazi da uniste Srbiju a svoje dzepove da napune.

Andj

pre 1 godinu

Opozicija ne zna ni osnovne stvari vezane za BDP, kako ce onda mogu i da pomisle da vode drzavu. Sreca pa gradjani to dobro znaju i ne veruju njihovim lazima i obmanama.

Radenko

pre 1 godinu

Ne shvata opozicija svoju ulogu u Parlamentu. Tamo su da zastupaju građane i podrže ono što je dobro za Srbiju. Nažalost, shvatili su da samo treba da su protiv svega i da sve kritikuju. na kraju ispadnu glupi, neobavešteni, prave neznalice.

Ivan

pre 1 godinu

Teški zadatak je Ana imala ova dva dana. Osim što je predstavila plan vlade, morala je da svakom poslaniku opozicije odgovori jer skoro svako od njih je imao primedbu, kritiku, a da to nije odgovaralo istini. Uradila je to vrlo dobro, ne dozvolivši da neistina prođe.

Ana

pre 1 godinu

Opste poznate neznalice najblaze receno to je opozicija ,nemaju osnovnu kulturu pre svega a sve drugo za njih je vise od neznanja .

Milan

pre 1 godinu

Opozicija zna samo da napada, a blage nema veze šta pričaju i zbog čega napadaju vlast.

Nenad

pre 1 godinu

Opoziciji je bolje samo da ćuti, čim progovore ispadnu glupi.

Marko

pre 1 godinu

Opozcija blage veze nema šta priča, oni služe samo za sprdnju.

Iva

pre 1 godinu

I opet je opozicija pokazala da je visoko nekvalitetno skolovana, bitne su njima cifre a to da li su dolari, evri, jeni nema veze za opoziciju nema razlike.

Gaga

pre 1 godinu

Opozicija sama sebe potkopava svojim neznanjem! Kako li bi tek vodili zemlju.

Dragan

pre 1 godinu

Iza Brnabićke i njene Vlade stoje dobri i veliki rezultati, dok iza Demokratske Vlade u Srbiji je ostao samo pustoš.

Lena

pre 1 godinu

Nebitno je šta pričaju bivše Demokrate, samo neka su što dalje od državne kase i biće nama dobro.

Gagi

pre 1 godinu

Dok su žuti vladali Srbija je bila na dnu zato ih je narod i proterao sa vlasti.

Mina

pre 1 godinu

Bivši režim dovoljno je osakatio naše građane da ne treba sada ništa da pričaju o BDP-u. Neka ćute i smrde tamo u skupštini.

Gaga

pre 1 godinu

Koji jadnici, preračunavaju BDP birajući valutu sa kojom će taj broj da zvuči pompeznije.

Uki

pre 1 godinu

Dokaz da opozicija prica price ne vodeci racuna o tome da li je to tacno ili ne.

Drina

pre 1 godinu

Ovo je najbolji dokaz da Srbija praktično i nema opoziciju. Ovakvu opoziciju bi svaka vlast prosto poželela.

Glasinac

pre 1 godinu

Mnogi građani koji su svoj glas dali ovoj opoziciji su se pokajali.

Veljko M

pre 1 godinu

Mila: Toliko su se izglupirali da i oni koji su ima dali svoj glas na prošlim izborima više tako i ne pada na pamet.

Glasinac

pre 1 godinu

Jadna je ova naša opozicija. Pa oni nermaju pojma o elementarnim stvarima.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija