• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.11.2022

15:32

KURTI SUSPENDOVAO NENADA ĐURIĆA SAMO ZATO ŠTO JE STAO U ODBRANU SRBA! Petković se obratio građanima

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

KURTI SUSPENDOVAO NENADA ĐURIĆA SAMO ZATO ŠTO JE STAO U ODBRANU SRBA! Petković se obratio građanima

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se na vanrednoj konferenciji građanima Srbije povodom suspenzije regionalnog direktora kosovske policije Severne Mitrovice Nenada Đurića

- Pre nešto više od sat vremena, policijski inspektorat tzv. Kosova doneo je doluku da suspenduje direktora regionalnog policijskog direktorata "Sever", gpospodina Nenada Đurića. Da prevedem na srpski, Aljbin Kurti doneo je odluku da razreši direktora direktorata "Sever", samo zbog toga što je stao u odbranu srpskog naroda na KiM - rekao je Petković i dodao:

- Razlog zbog čega su smenili Đurića je taj što je direktor direktorata na severu KiM stao u odbranu i zaštittu svojih kolega, starešina, Srba, koji su doneli odluku zajedno sa gradonačelnicima 4 opštine na severu KiM i Srpskom listom da ne izdaju nikakve pisane ukore vozačima "KM" registarskih tablica.

- Đuriću se na teret stavlja i čin navodne sabotaže i poziva na otpor. Samo mi nije jasno u čemu je sabotaža i u čemu je poziv na otpor to što je juče na konferenciji jasno rekao da ne želi da on ili bilo ko od srpskih policajaca učestvuje u progonu na KiM, jer to nije.

Foto: Kosovo online

Nenad Đurić

Podsetimo, Đurić, direktor kosovske policije za region Sever, saopštio je juče da srpski pripadnici policije neće sprovoditi odluku privremene vlade u Prištini o uručivanju opomena vozačima koji voze automobile sa "KM" registarskim tablicama.

Đurić je rekao da su na sever upućene policijske patrole iz Prištine i bez znanja regionalnog direktora policije severa.

- Želimo da istaknemo da su pomenute patrole iz Prištine upućene na sever bez znanja i odobrenja regionalnog direktora policije severa. U proteklom periodu istakli smo Generalnom direktoratu policije u Prištini i međunarodnoj zajednici na prisustvo specijalnih policijskih jedinica i formiranje baza u našoj zoni odgovornosti, čak i bez našeg znanja a čije aktivnosti izazivaju strah i nemir ljudima koji ovde žive -  rekao je Đurić dodajući da ta akcija "direktno podriva i marginalizuje ulogu njihove regionalne direkcije, koja je ovde pre svega da štiti i služi ljude koji žive i rade na severu Kosova, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Zar Kurti ima pravo da suspenduje gosp. Đurića? Zar na Severu KiM nije SRPSKA Policija?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija