• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

04.11.2022

07:00

SLIČAN SE SLIČNOM RADUJE! Tačija će u Hagu braniti Klark, Kušner i Voker!?

wikipedia/printscreen/reuters

Politika

SLIČAN SE SLIČNOM RADUJE! Tačija će u Hagu braniti Klark, Kušner i Voker!?

Podeli vest

Hašima Tačija, bivšeg šefa terorističke OVK kome se u Hagu sudi za zločine nad Srbima i nelojalnim Albancima tokom 1998. i 1999. godine, kao svedoci braniće Vesli Klark, Bernar Kušner i Vilijam Voker.

Ova tri imena navode se u dokumentu koji je Sudu za OVK podnela Tačijeva odbrana. Reč je o generalu Vesliju Klarku, komandantu NATO pakta tokom agresije na Srbiju 1999. godine, zatim o Bernaru Kušneru, šefu Unmika od 1999. do 2001. godine, za koga su mediji navodili da je čak umešan u trgovinu organima kidnapovanih Srba (!?!), i Vilijamu Vokeru, šefu misije OEBS od 1998. do 1999. godine, koji je lažirao masakr Albanaca u Račku, što je bio direktan povod za NATO napad na našu zemlju.

Sličan se sličnom raduje...

Vesli Klark bio je komandant NATO u vreme agresije na Srbiju, a Vilijam Voker je lažirao masakr Albanaca u Račku, što je bio direktan povod za napad na našu zemlju

 



Osim ove trojice, Tačijeva odbrana traži i saslušanje manje poznatih diplomata Stiva Beneta, Džoka Kovija, Majkla Darkija i Deane Everts.
Tačijev advokat Gregori Kiho naveo je da su svi svedoci u poodmaklim godinama i da su različitog zdravstvenog stanja, zbog čega 'postoji vrlo realan rizik da njihovi iskazi možda neće biti dostupni na suđenju'.
- Zato tražimo od sudije za prethodni postupak da već sada preduzme mere za njihovo ispitivanje i deponovanje iskaza - rekao je Kiho.

Da se ja pitam

BEKIM ČOLAKU
TAČIJEV SARADNIK

Priština izdvaja simboličnu sumu za odbranu optuženih, dok sa druge strane zapadne zemlje izdvajaju 50 miliona evra za troškove tog suda.

Sud za OVK, podsetimo, potvrdio je 5. novembra 2020. godine optužnicu za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti protiv Hašima Tačija i njegovih saučesnika - Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija. Optuženi se terete za ubistva, teror i nehumano ponašanje nad stotinama ljudi, među kojima su bili Srbi, Romi, ali i Albanci koji su bili nelojalni OVK.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bezimeni

pre 1 godinu

Svako normalan zna da bi u normalnom svetu ova tri ratna zločinca morala u tom “famoznom” sudu morala da se nadju u pritvoru,a ne kao svedoci! Još jedan dokaz o krahu medjunarodnog prava!

zara

pre 1 godinu

Koja sramota, braniće ga dokazani manipulatori i hoštapleri!!!!.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija