• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.11.2022

12:50

NETO ZARADE SU 2012. BILE 331 EVRO, A DO KRAJA OVE GODINE BIĆE 720! Mali odgovorio Novakoviću: Da sam na vašem mestu, ne bih se javljao

Tanjug

Politika

NETO ZARADE SU 2012. BILE 331 EVRO, A DO KRAJA OVE GODINE BIĆE 720! Mali odgovorio Novakoviću: Da sam na vašem mestu, ne bih se javljao

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali uporedio je sadašnju prosečnu zaradu, stopu nezaposlenosti i iznos minimalne zarade sa iznosima iz 2012.godine i poručio poslaniku Narodne stranke Borislavu Novakoviću, koji ga je prethodno kritikovao, da se ne bi javlja za reč da je na njegovom mestu

- Ne znam kako je vaših 15.000 dinara bolje od sadašnjih 40.000 dinara i kako su to građani Srbije tada bolje živeli. Kada pogledate neto zarade 2012. godine, one su bile 331 evro, a do kraja ove godine biće 720 evra - rekao je Mali u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o predlogu rebalansa budžeta za 2022.godinu.

Mali je naveo da je u vreme dok je Novaković bio na vlasti, svaki četvrti građanin bio nezaposlenih, dok je nezaposlenost mladih bila više od 50 odsto, a danas je, ističe, situacija mnogo bolja.

- Prosečan broj zaposlenih 2012. godine je iznosio 1,8 miliona ljudi, danas je zaposlenih 2,3 miliona. Treba li više govoriti? Mene bi bila sramota da se javim i da pričam o životnom standardu građana, niste imali para na računu za plate i penzije - poručio je Mali.

Odgovarajući na kritike o saradnji sa kineskim kompanijama, Mali je odgovorio Novakoviću da ima u svojoj stranci “nekoga ko radi sa Kinezima”, pa ga je upitao da li je njemu dao takav savet.

Novaković je govorio da su firme Zvonka Veselinovića i Milana Radojičića podizvođači na projektima koje vlast radi sa kineskim kompanijama, nazivajući ih kriminalcima, a Mali je odgovorio da “kao Aljbina Kurtija da čuje, a ne uvaženog poslanika”.

- To je taj glas protiv Srbije i glas nekih drugih koji govore kroz te ljude. U to neću da ulazim, mi ćemo se boriti i za naš narod na Kosovu i Metohiji i za ljude koji se bore za naš narod na KiM, ako ima nešto da nije u skladu sa zakonom izvolite i recite - poručio je Mali.

Mali je povodom kritika na račun cene radova za novosadski most upitao zbog čega ga prethodna vlast nije izgradila, a podsetio je i da u vreme kada je Novaković bio na vlasti nije bilo ni Fruškogorskog koridora.

- Bili ste zauzeti nekim svojim kombinacijama očigledno. To je višedecenijski san građana Novog Sada. Zašto sve to niste izgradili? Nema odgovora na ta pitanja, uvek su pitanja floskule, dobacivanja, ali pogledajte neto zarade tada i sada, minimalne zarade, nema odgovora. Ja se ne bih javljao za reč da sam na vašem mestu - rekao je Mali.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bore

pre 1 godinu

Čuveni Boro solunac ponovo je opravdao svoj nadimak.

Dragana

pre 1 godinu

Sinisa Mali je Novakvica spustio na zemlju, a upravo tako i treba sa manipulatorima.

Gaga

pre 1 godinu

Sreca pa Novakovic nije na vlasti, jer on covek stvarno misli da se do 2012. bolje zivelo nego danas.

Strelac

pre 1 godinu

Lepo je Sinisa odgovorio Bori, ali zaista se sa budalama ne treba raspravljati, a Novakovic to i jeste.

Andja

pre 1 godinu

Sreca pa Novakovic nije na vlasti, pa njemu je 330 vece od 720.

Andjelija

pre 1 godinu

Laze Novakovic, ali to ni ne treba da nas cudi, jer mu je sef Vuk Jeremic.

Delca

pre 1 godinu

Narodna stranka nema pliticki program, zato Novakovic mora da laze ne bi li mozda prikupio jeftine politicke poene.

Zara

pre 1 godinu

Novaković priča u prazno, brojke sve pokazuju i dokazuju.

Ana

pre 1 godinu

Nema potrebe za pričom, brojke sve pokazuju crno na belo.

Mara

pre 1 godinu

Evidentno je koliko je Srbija napredovala, čak i za vreme krize koja je zahvatila ceo region u Srbiji dolazi do povećanja plata i penzija.

Zara

pre 1 godinu

Povećanje plata i penzija za vreme krize koja je zahvatila ceo region je najbolji pokazatelj ekonomskog razvoja Srbije.

Rasa

pre 1 godinu

Celokupno drzavno rukovodstvo je stalo u odbranu srpskog naroda na KiM a cilj je da se dijalog nastavi sto pre. Jedinstvo po ov9m pitanju je preko potrebno i u Skupstini.

Radivoje

pre 1 godinu

Stabilnost na polju finansija pokazuju da je izbodljivo povecati penzije i plate.

Rasa

pre 1 godinu

Gradjani dobro znaju da je 720 evra duplo vise nego 330.Mora se priznati da je ova Vlast to ostvarila.

Jovana

pre 1 godinu

Zuta bagra nas nicim dobrim nije zaduzila i to je nepobitna cinjenica,realnost

Sandra

pre 1 godinu

Novakovic a i njemu slicni da imaju obraza,ne bi se javljali,ali nemaju,jer im je obraz djon

Jakov

pre 1 godinu

Mali mu je dobro odgovorio,argumentovano,istinito,svaka rec na mestu..Podrska

Milica

pre 1 godinu

U vreme prethodne vlasti bile su minimalne i plate i penzije. Danas je slika drugacija

Nenad

pre 1 godinu

Mali zna kako protivnicima koji se sluze lazima da zacepi usta.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija