• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.11.2022

14:24

Bečić: Predsednik ima podršku svih u borbi protiv mafije, organizovanog kriminala i korupcije

Politika

Bečić: Predsednik ima podršku svih u borbi protiv mafije, organizovanog kriminala i korupcije

Podeli vest

Prema tada dostupnim podacima još u januaru sam ukazao i upozorio na aktivnosti i planove pojedinih centara moći i njihovu nameru da ugroze bezbednost predsednika Vučića. Upozorio sam i da te grupacije ne prezaju ni od fizičke likvidacije predsednika. U svojim izjavama u prethodnom periodu više puta sam ukazivao ne samo na lica iz kriminogene sredine već i na određene visoko rangirane pripadnike policije i drugih službi nama susedne države, koji su bili umešani u pripremu atentata na političara koji je po njima ugrožavao planove njihovih nalogodavaca ali i njihov opstanak na vlasti, izjavio je predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić, čije saopštenje prenosimo u celosti

"Nisam iznenađen saznanjima iz sudnice Specijalnog suda da je Vučić bio meta planiranog ubistva. Naime, na suđenju Belivukovom klanu ispostavilo se da je ova informacija tačna. Bitno je naglasiti da je to informacija koju su posedovale i naše i strane službe, a potvrđena je i tvrdnja da je planiran atentat na predsednika od strane kriminalnog klana Veljka Belivuka po nalogu njegovog šefa Radoja Zvicera. Za ovaj atentat bio je obezbeđen budžet od 5 miliona evra.
 

Ono što mene zapravo iznenađuje su licemeri iz dela opozicije i nazovi nezavisnih medija koji ni u jednom trenutku ne kažu jedno malo “izvini” što su to tada omalovažavali ovakve informacije i realne pretnje po nečiji život i bezbednost. 

U trenutku otvaranja spomenika Stefanu Nemanji bio je prioritet sprečiti atentat na predsednika Vučića, ali ni sada aktivnost na zaštiti bezbednosti predsednika nije još gotov, nalogodavci i glavni organizatori još su na slobodi i trenutno van domašaja naših organa bezbednosti.

Zbog toga kao predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti očekujem i od bezbednosnog sektora i policije maksimalno angažovanje na rasvetljavanju svih iznetih činjenica sa suđenja i pomnom ispitivanju svih operativnih informacija kojima raspolažu.
 
Borba nije gotova, siguran sam da će Bezbednosno informativne agencije i novi minstar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić nastaviti veoma predano da rade i da će istragu sprovesti do kraja, te da će glavni nalogodavci biti uhapšeni i da ni u jednom trenutku više neće doći do ugrožavanja lične bezbednosti predsednika Vučića, njegove porodice, niti ugrožavanje mira i stabilnosti u Srbiji.
 
Za borbu protiv mafije, organizovanog kriminala i korupcije koju je predsednik Republike poveo još kao predsednik Vlade, on ima podršku svih nas a siguran sam i svih građana naše države".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija