• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV

10.11.2022

19:32

DRONOVI PONOVO IZNAD NAŠIH KASARNI U RAŠKOJ! Vučević otkrio: Opet snimaju srpske položaje!

Tanjug

Politika

DRONOVI PONOVO IZNAD NAŠIH KASARNI U RAŠKOJ! Vučević otkrio: Opet snimaju srpske položaje!

Podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević navodi da je i noćas na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom bilo letova dronova, ali nije želeo da precizira o čijim je bespilotnim letelicama reč.

Vučević je dodao da je bilo i dronova koji su aktivirani od strane naših državljana u blizini vojnih objekata na teritoriji Raškog okruga, ali i dronova misije KFOR.

- Snimci oborenih dronova nisu za sveukupnu javnost ukoliko drugačije ne odluči VBA. Među uočenim dronovima ima i onih koje pušta KFOR. Naravno da dronovi ne snimaju pejzaže u prirodi nego su fokusirani na snimanje pozicija Vojske Srbije. Neki ulaze u Kopnenu zonu bezbednosti, a neki čak i na teritoriju Centralne Srbije. Neki su vojni, a neki su polukomercijalni. Imaju kamere, a mogu da nose i neke druge stvari - objašnjava Vučević.

Ministar odbrane osvrnuo se na obaranje drona pre nekoliko dana i navode da je zbog njih da nije tačno da su zbog toga angažovani MiG-29. Vučević kaže da su avioni vršili redovnu kontrolu i da lovačka avijacija nije dignuta zbog dronova.

- Neko je u dnevnim novinama doveo u kontekst MiG-ove i dronove. Pa ko bi dizao najskuplju avijaciju da vija dronove širine i dužine metar? To su sve bili spinovi u medijima. To je sve neozbiljno i neodgovorno - ističe Vučević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milutin

pre 1 godinu

Sve ih treba srušiti i pokazati ostatke da narod vidi jer ne verujemo da je dosad srušen nijedan dron.liči na propagandu.

Ljubiša

pre 1 godinu

Jest da smeju. Hahaha... dobili po ušima i za onu laž, da su oborili neki svadbarski drončić.

Ljubiša

pre 1 godinu

Kad bi smeli, rušili bi ih. I za onaj nepostojeći što su "oborili", su dobili po ušima.

Pera Bandera

pre 1 godinu

"Opet snimaju srpske položaje"! Pa šta nas obaveštavaš što snimaju, hoćemo da čujemo da ste ih oborili!

Car

pre 1 godinu

Pa gde je ta skupo placena tehnika, kazu srbija vodeca na balkanu, po cemu, kako, dokazite. Propaganda, nista drugo.

vladimir

pre 1 godinu

Vučeviću ti se ponašaš kao "vila u čem nije bila"!? Jel ti znaš koji je tvoj zadatak i šta je tvoja "uloga"? Da skratim - da li si ti služio vojni rok? Ako nisi ŠTA ćeš ti za "ministra vojnog" kukala na majka!?

Dragi

pre 1 godinu

Opet snimaju srpske položaje. Ne gospodine ministre. Oni snimaju položaje Vojske Srbije. Niste vi Srbi. Ni blizu. Srbi su herojski narod. Vi ste Srbijanci. Pravi Srbi, istinski patrioti žive u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori.

visocica 1662

pre 1 godinu

Ne lazite i nestvarajte paniku pustite svoje dronove i onda kao izazivaju konflikt pa to vam vasi ljudi sstrucnjaci kazu za predhodni dron cuj elektronskim putem oboren pa svaki dron ima daljinski upravljac ks kojeg moze da se iskljuci ne lazite sopstveni narod pa svima je jasno da vas avaks i americki sateliti snimaju svaki dan a vi to dobro znate zasto o tome ne govorite.

Mile lala

pre 1 godinu

Zaista ne razumem čemu priča da dronovi ppijuniraju. Imate sva narede ja da ih rušite i opet, koliko vidim, ništa. RUŠI, BRE TO Opet priče, ko sa Špegeljom i oružjem. Ćuti, ruši i ubijaj. Što iko mora da zna kako braniš državu. A ako ono počnu da kukaju, kaži da laž. u, jer je špijuniranje nedjunarodno, zabranjeno, pravi se blesav I opet, RUŠI TO.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija