• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.11.2022

17:42

Prištinski mediji NE KRIJU ISTINU! Borelj je jasno rekao: Kurti je kriv za sve!

Fotoilustracija/Reuters/AP Photo

Politika

Prištinski mediji NE KRIJU ISTINU! Borelj je jasno rekao: Kurti je kriv za sve!

Podeli vest

Predsednik Vučić otišao je rano jutros u Brisel gde je nastavio lavovsku borbu za Kosovo i Metohiju i Srbe koji žive u južnoj srpskoj pokrajini

Nakon sastanaka koje je imao, Vučić se danas obratio kratko iz Brisela i otkrio kakva je atmosfera vladala, te da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio svaku vrstu kompromisa.

Vučićeve reči potvrdio je nešto kasnije i visoki predstavik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU i posrednik u dijalogu između Beograda Žozep Borelj, a to su preneli i prištinski mediji, ne krijući istinu – da je, ipak, Kurti kriv za sve.

Jedan od najpopularnijih prištinskih portala “Gazeta Ekspres” preneo je obraćanje Borelja sa naslovom “Borelj proglasio Kosovo krivim, kaže da će obavestiti i zemlje EU”.

Foto: Printscreen

Naime, u svom obraćanju Borelj je istakao da je Vučić prihvatio predloge, dok je Kurti odbijao svaki kompromis i rešenje.

Posle mnogo sati razgovora dve strane nisu danas došle do dogovora. Vučić je prihvatio predloge, Kurti nije, očekujem da takozvano Kosovo odmah suspenduje naredne faze zamene registarskih tablica, a da Beograd ne izdaje nove – rekao je Borelj i dodao:

– Informisaću svoje kolege u EU i međunarodne partnere o ponašanju strana u razgovorima i nedostatku poštovanja međunarodnih pravnih obaveza, što se posebno odnosi na (tzv.) Kosovo. To je posebno negativan politički signal – rekao je on.

Ovim su i prištinski mediji potvrdili da je želja za krvoprilećem i ratom jednostrana i da su nemiri, proterivanje i pogromi sve što želi Kurti.

Sudeći prema njegovim izjavama, ali i delima, kako ranijim tako i današnjim jasno je da Kurtiju mir nije prioritet, veća da priželjkuje sukobe i rat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazar

pre 1 godinu

Za neuspele pregovore krivac je samo jedan čovek, a to je Aljbin Kurti.

Siniša

pre 1 godinu

Sve što Kurti želi jesu nemiri i proterivanje Srba.

Nena

pre 1 godinu

Ne mogu da razumem kako Kurti toliko ometa dijalog

Nensi

pre 1 godinu

Ovo je sve rezultat pothranjivanja lažne države od strane zapada

Drina

pre 1 godinu

Konačno je i EU priznala ko je kriv što u Briselu nije postignut nikakav dogovor.

Glasinac

pre 1 godinu

Ponašanje Kurtija ne vodi do smirivanja tenzija na KiM i treba ga opomenuti da se ne igra vatrom.

Dex

pre 1 godinu

Jasno je kao dan da je Priština kriva za sve, mi smo hteli dogovor međutim očigledno je da oni to ne žele i to se vidi.

Veljko M

pre 1 godinu

Ma znalo je se da neće doći do nikakvog dogovora, jer se Kurtiju ništa ne može verovati.

Lala

pre 1 godinu

Aljbin Kurti je danas pokazao da ne želi da se problem na KiM rešava,njemu odgovaraju sukobi i sigurno je da bi EU morala na to da reaguje.

Branko N

pre 1 godinu

Očigledno da se sa Kurtijem ne može ni čemu pregovarati i u to se sada uverila i EU.

Komsija

pre 1 godinu

Priština ne poštuje ništa a kamoli da poštuje međunarodno pravo, jasno je da će oni međunarodno pravo prekršiti i to mora da naiđe na oštru reakciju međunarodne zajednice.

Milan Š

pre 1 godinu

Nadam se da su se sada uverile i SAD da sa Kurtijemm ne može postići nikakav dogovor i da konačno prestanu da ga podržavaju.

Tara

pre 1 godinu

Neka se sklone svi i neka puste zemlju Srbiju da resi svoje probleme sama.

Sonja

pre 1 godinu

Sudeći po izjavama, ali i delima Aljibna Kurtija jasno je da njemu mir nije prioritet.

Jovanka

pre 1 godinu

Svima je jasno šta Kurti radi, provocira do krajnjih granica.

Jovanka

pre 1 godinu

Sramota je da Kurti bude u istoj rečenici sa Vučićem.

Sima

pre 1 godinu

Vučić se junački bori za svoj narod za razliku od Kurtija.

Vojka

pre 1 godinu

Nije dovoljno da kritikuju Kurtija vec da ga zaustave u njegovoj bahatosti

misterija nemoguca

pre 1 godinu

Nakon sastanaka koje je imao, Vučić se danas obratio kratko iz Brisela i otkrio kakva je atmosfera vladala, te da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio svaku vrstu kompromisa. Vučićeve reči potvrdio je nešto kasnije i visoki predstavik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU i posrednik u dijalogu između Beograda Žozep Borelj, a to su preneli i prištinski mediji, ne krijući istinu – da je, ipak, Kurti kriv za sve.

mirjana

pre 1 godinu

Srbija veruje da se samo dijalogom mogu postići rezultati.Srbi ce imati velikih problema, cilj Pristine i jeste da ih oteraju.

sonja

pre 1 godinu

I Brisel i Evropska Unija i svi ostali treba da znaju da Vučić neće nikad priznati lažnu državu Kosovo.Budućnost pregovora je dovedena u pitanje ovakvim stavom Pristine.

sonja

pre 1 godinu

Vučićeve odluke su se dosada pokazale ispravnim i zato mu građani Srbije bezrezervno veruju.Kurti ima precutnu podrsku krupnih igraca za ovakvu odluku i stav.

mima

pre 1 godinu

Situacija na KiM je komplikovana ali srpski narod ima punu podrsku predsednika i drzave.Budućnost pregovora je dovedena u pitanje ovakvim stavom Pristine.

vera

pre 1 godinu

Kurti bi trebao nauciti da se potpisani sporazumi poštuju.Srbija je uvek bila otvorena za pregovore dok ih je Kurti minirao.

Pera

pre 1 godinu

Dosta su krili istinu o desavanjima na Kosovu i optuzivali Srbiju za sve.

Teki

pre 1 godinu

Borelj je jasno istakao da tkz. Kosovo krsi medjunarodno pravo dok Srbija postuje svaki dogovor.

Aleks

pre 1 godinu

Konacno su i u Briselu rekli da je Kurti glavni krivac sto nema dogovora.

Ivan

pre 1 godinu

Potpuno je jasno da je Kurti kriv za sve , covek zeli ocigledno da ratuje

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija