• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.11.2022

12:08

Hil: Dobar razgovor sa predsednikom Vučićem, SAD i EU deluju usaglašeno u vezi s Kosovom!

printscreen

Politika

Hil: Dobar razgovor sa predsednikom Vučićem, SAD i EU deluju usaglašeno u vezi s Kosovom!

Podeli vest

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil istakao je danas da Vašington nastavlja da podržava EU u naporima da se postignu rešenja na Kosovu i Metohiji i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nastavi sa konstruktivnim angažovanjem u Briselskom procesu

 

- Konstruktivan pristup je svakako način za pronalaženje rešenja - izjavio je Hil nakon razgovora sa predsednikom Vučićem, i naglasio da SAD i EU deluju usaglašeno u vezi Kosova, dodajući da veruje da obe strane shvataju da moraju da postignu rešenje.

- Imao sam dobar razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Razgovarali smo o Briselskom procesu - preneo je Hil novinarima ispred Palate Srbije.


Istakao je da su SAD veoma zadovoljne naporima koje preduzima EU, i njenim pristupom.

- Smatram impresivnim da se čovek takvog ranga i statusa Žozep Borelj angažovao osam sati u rešavanje spornog pitanja. Nastavljamo da podržamo EU u njenim naporima - podvukao je Hil.

Preneo je da je na Vučića apelovao da nastavi sa konstruktivnim angažovanjem u ovom procesu.

Izrazio je nadu da će biti pronađeno rešenje, ali i dodao da je za to potrebno da se obe strane angažuju.

- Konstruktivan pristup je svakako način za pronalaženje rešenja - poručio je on.

Kazao je da EU radi odličan posao, ali da se ne sme dozvoliti da hitni problemi zasene važna pitanja.

Hil je rekao da je EU jasno stavila do znanja da je potrebno više od 48 sati za rešenje aktuelnog pitanja.

- EU je jasno rekla da bi želela da vidi daljih 365 dana - dodao je on.

Za jučerašnje razgovore u Briselu rekao je da ne bi govorio o neuspehu, već da je to što se desilo pokazalo da postoji potreba za daljim razgovorima.

- Način da se dođe do rešenja je fleksibilnost uz napore posrednika EU“, zaključio je Hil.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nena

pre 1 godinu

Dobro je, za razliku od ambasadora SAD na tzv Kosovu, Hil bar ne protivreči Stejt departmentu koji je savetovao da se "sve odluke koje dovode do eskalacije OBUSTAVE"...ne 48 sati...ili mesec dana...već da se OBUSTAVE !!!

Robijaće Rošavi i Vučićev kart

pre 1 godinu

Pristaje na sve samo da bi ostao na vlasti. Zbog vlasti je 1999. godine žrtvovao hiljade Srba (boleo ga je kurac za Milicu Rakić i ostale).

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija