• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.11.2022

21:31

LEPA VEST! Srbija radi na sporazumu o slobodnoj trgovini sa Korejom

printscreen

Politika

LEPA VEST! Srbija radi na sporazumu o slobodnoj trgovini sa Korejom

Podeli vest

U okviru posete Parizu, bilo mi je zadovoljstvo da se sastanem sa Han Dok-Suom, predsednikom Vlade Republike Koreje, napisala je premijerka Srbije Ana Brnabić i objavila lepu vest da je na ovom sastanku dogovorena saradnja na sporazumu o slobodnoj trgovini između dve zemlje.

- Razgovarali smo o jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje naše dve zemlje i mogućnostima unapređenja pre svega trgovinske saradnje.

Na sastanku je dogovoreno da radimo na sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i Koreje.

Srbija i Koreja već imaju razvijenu saradnju u oblasti digitalizacije i IT. U Beogradu od 2017. godine radi Srpsko-korejski informatičko-pristupni centar, gde se organizuju obuke za IT, a planirano je otvaranje takvog centar i u Nišu.

Posebno važna tema razgovora bila je saradnja u oblasti kreativnih industrija i značajna su nam iskustva Koreje u ovoj oblasti, najviše gejminga i audio-vizuelne produkcije - napisala je Brnabić na Instagramu. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Brnabić: Priština mora da pristupi formiranju ZSO
Politika

Brnabić: Priština mora da pristupi formiranju ZSO

Srbija ima punu podršku Francuske da sporazumi koje su potpisali Beograd i Priština moraju biti sprovedeni, poručila je u Parizu predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posle sastanka sa premijerkom Francuske Elizabet Born.

29.11.2022

21:01

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija