• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.12.2022

15:08

Ministar Vesić i ambasador Izraela o saradnji i negovanju kulture sećanja

ministarstvo građevinarstva

Politika

Ministar Vesić i ambasador Izraela o saradnji i negovanju kulture sećanja

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas prilikom kurtoazne posete sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom

 

Vesić i Vilan razgovarali su o mogućnostima za saradnju Srbije i Izraela u oblasti infrastrukture, posebno kada je reč o izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda, železnica i saobraćajnica.

Ministar je rekao da bi, u saradnji sa EU, naredne godine trebalo da budu izgrađeno nekoliko postrojenja za preradu otpadnih voda kao i železničke pruge tako da je to prilika za izraelske kompanije koje imaju veliko iskustvo u ovoj oblasti da učestvuju na njima.

Ambasador Vilan je izrazio uverenje da u oblasti infrastrukure postoje veliki potencijali za saradnju i mnogo toga što zajednički može da se uradi.

Naveo je da Izrael ima odlične kompanije u toj oblasti, sa najboljim tehnologijom, i specifičnim rešenjima, kada je reč o postrojenjima za preradu vode,  koje su zainteresovane za ulaganja u Srbiju.

Vesić i Vilan su, takođe, izrazili zadovoljstvo što napreduju radovi na rekonstrukciji Memorijalnog centra Staro Sajmište, u okviru kojeg je u toku obnova centralne kule koja je započeta u vreme dok je Vesić obavljao javne funkcije u Beogradu.

Ambasador Vilan je potvrdio posvećenost Izraela realizaciji tog projekta, podsetivši da je u septembru u Beogradu boravio direktor Centra "Simon Vizental" i jedan od najvećih svetskih stručnjaka za izuccavanje Holokausta Efraim Zurof.

Ministar Vesić istakao je da je obnova Memorijalnog kompleksa Starog Sajmište od ključnog značaja za negovanje kulture sećanja na ovim prostorima, kako se stradanja Srba, Jevreja, Roma i drugih naroda nikada ne bi zaboravila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija