• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2022

20:13

NASTAVLJA SE PROGON SRBA! Našem G. M. sud u Prištini odredio pritvor od mesec dana zbog navodnih ratnih zločina

Politika

NASTAVLJA SE PROGON SRBA! Našem G. M. sud u Prištini odredio pritvor od mesec dana zbog navodnih ratnih zločina

Podeli vest

Na zahtev Specijalnog tužilaštva u Prištini, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini odredio je Srbinu G. M. pritvor u trajanju od mesec dana.

Specijalno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je danas, kao osumnjičeni za navodne ratne zločine na KiM uhapšen Srbin G.M. za navodno počinjen masakr u Dubravi u maju 1999. godine, preneo je Reporteri.


Tužilaštvo je saopštilo da je "u okviru istrage o ubistvima i maltretiranju zatvorenika u zatvoru Dubrava, tokom rata na KiM, donelo rešenje o proširenju istrage protiv okrivljenog G.M. zbog osnovane sumnje da je on fizički maltretirao zatvorenike tog zatvora i učestvovao u ubistvu većeg broja zatvorenika tokom maja 1999. godine".


Hapšenjem Gavrila Milosavljevića (63), privedenog pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, potvrđena je praksa da se protiv Srba na Kosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava na KiM i zaštite svoju imovinu koju su uzurpirali Albanci, saopštila je ranije danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 


Kancelarija navodi da se, na ovaj način, Srbi institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta, zbog čega je i stopa povratka na KiM najmanja u jednom postkonfliktnom području.


Navodi se da je u toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen Milosavljević kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u  ratnom zločinu. 
Reč je o penzioneru, koji kao raseljeno lice živi u okolini Beograda i koji je više puta do sada bez problema odlazio na prostor Kosova i Metohije. 


Odmah po saznanju o njegovom hapšenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji je će danas u pritvoru u Prištini posetiti Gavrila i pružiti mu punu pravnu zaštitu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Bez histerije molim...sve je u skladu sa Briselskim sporazumom. A sad ključno pitanje: da li je bilo hapšenja Srba na Severu KiM od strane Šiptara pre Briselskog sporazuma? Pa nije. A zašto nije? Pa zato što je pre tog sporazuma do 2013 godine na Severu KiM bila SRPSKA Policija i SRPSKO Pravosuđe. Ko je ukinuo sve Institucije države Srbije na Severu KiM? Aleksandar Vučić. Zašto? Zbog nemačkih investicija. Kako dalje? O sudbini Kosova ne sme da odlučuje jedan čovek.

Izbori 2024

TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59