• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.12.2022

10:24

GUBITAŠ! Mediji u Grčkoj objavili zvanične podatke: Šolakov biznis u debelom minusu!

Tanjug/Printscreen

Politika

GUBITAŠ! Mediji u Grčkoj objavili zvanične podatke: Šolakov biznis u debelom minusu!

Podeli vest

Firme u vlasništvu Dragana Šolaka i Junajted grupe u Grčkoj napravile su poslovni gubitak od 200 miliona evra, opterećene su ogromnim dugovima i moraju da izdaju obveznice po rekordno nepovoljnim kamatnim stopama!

Ovo su preneli mediji u Atini, pozivajući se na zvanične izveštaje o poslovanju Šolakovih kompanija, koje su detaljno analizirali. 

Operater mobilne telefonije Vind Helas i medijska kuća Nova, u vlasništvu Junajted grupe Dragana Šolaka i BC Partnera, a koji sada treba da se udruže u zajedničku kompaniju Nova, prave “ozbiljne gubitke”. 

Vind Helas beleži “izuzetno negativan” rezultat sa poslovnim minusom od 48,2 miliona evra, ističe grčki magazin Fajnenšel Report, koji naglašava da je pod upravom Junajted grupe gubitak ovog operatera povećan za šest miliona evra.

Dodatno, Vind Helas je opterećen ogromnim dugovima - na osnovu obveznica čitavih 494 miliona evra, a na osnovu lizinga 299 miliona evra, što na godišnjem nivou predstavlja dodatni finansijski trošak od 63,4 miliona evra. 

Najnovije Bugarske avanture Dragana Šolaka

Šta li će tek Grci da misle kada saznaju da gubitaš Dragan Šolak za to vreme, umesto da smanjuje katastrofalni minus i nabavlja pare za obećana ulaganja, u susednoj Bugarskoj kupuje fudbalske klubove! Naime, kako su objavili bugarski mediji, Šolak je u završnim pregovorima o kupovini većinskog vlasništva u FK Levski. S obzirom na to da “brzih para” u fudbalu nema, pa ni u Bugarskoj, preostaje to da Dragan Šolak svoje nagomilane frustracije zbog poslovnih gubitaka, dok ga drma kriza (poznih) srednjih godina, leči tako što ispunjava dečačke snove i - sve dublje se uvaljuje u nove gubitke!

Junajted grupa i Dragan Šolak su u Grčkoj nastavili svoju neslavnu tradiciju zaduživanja pod izuzetno nepovoljnim kamatnim stopama, kao nekakav “pijani bogataš”, pa su izdali obveznice sa kamatom od 4,65 odsto - i to pre nego što je Evropska centralna banka povećala nivo kamatnih stopa na nivou EU. To znači da će zaduženost Junajted grupe u Grčkoj dodatno da raste, do neslućenih visina!

Uz sve ovo, Vind Helas ima dugoročne finansijske obaveze prema Vladi Grčke u iznosu od 83,3 miliona evra, piše Fajnenšel Report. 

Što se tiče poslovanja medijske kuće Nova u Grčkoj situacija nije mnogo blistavija. Ova firma u vlasništvu Junajted grupe, odnosno Dragana Šolaka i BC Partners, povećala je svoj neto gubitak na 153,8 miliona evra, a njen kapital je takođe u minusu i to od 338 miliona evra!

Muke za Šolaka i njegove biznis partnere tu se ne završavaju. Prema njihovom zvaničnom  izveštaju, koji prenose ugledni grčki mediji, neto vrednost zajedničke kompanije koja bi se napravila od Vind Helasa i Nove bila bi takođe u minusu, i to za 204,5 miliona evra.

“Podsećamo da su predstavnici Junajted grupa, kako bi dobili odobrenje za stvaranje nove zajedničke kompanije, pre nekoliko meseci na sastanku sa premijerom Kirijakosom Micotakisom obećali investicije od 2 milijarde evra”, ističe se u prilogu Fajnenšel Reporta.

Ugledni grčki poslovni magazin jedva se uzdržao da Šolaku i Junajted grupi javno ne postavi pitanje: odakle vam pare, majstori?!

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Al3k5andar

pre 1 godinu

Kako bese ide......Jadno, jadnije, najjadnije, INFORMER!!! Koliko duguje vas voljenji "Telekom"? Je li stoko? Napisite clanak o tome.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija