• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.12.2022

11:34

PALMA PORUČIO RADI TRAJKOVIĆ: Ti si srpska majka, ne daj da srpska majka izdaje Srbe na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

printscreen

Politika

PALMA PORUČIO RADI TRAJKOVIĆ: Ti si srpska majka, ne daj da srpska majka izdaje Srbe na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Podeli vest

Očigledno je da neki Srbi na Kosovu i Metohiji imaju prevelike ambicije, ali ne možete da postanete funkcioner ako vam narod nije dao poverenje. Postavlja se pitanje koga Nenad Rašić i Rada Trajković predstavljaju u vladi privemenih prištinskih institucija. Možda svoje porodice, ali oni nisu predstavnici Srba sa Kosova i Metohije niti su predstavnici Beograda, rekao je, gostujući na televiziji Pink, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

 

- Ja Radu Trajković poznajem preko 20 godina, gostovala je na TV Palma plus mnogo puta, ali ona se u stavovima promenila dijametralno suprotno od njenih stavova od pre 12, 13 godina i više. I moja poruka za nju je: "Ti si srpska majka i ne daj da srpska majka izdaje Srbe na Kosovu i Metohiji" - poručio je Palma. 

VUČIĆ NIJE MAŠINA I NE MOŽE VIŠE DA TRPI NEPRAVDU

Upitan da prokomentariše reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na imenovanje Nenada Rašića i Rade Trajković u takozvanu vladu Kosova Marković je rekao:

- Vučić nije mašina, on je od krvi i mesa kao i svi mi i ne može više da trpi tu nepravdu. Mnogo je sastanaka bilo sa predsednicima država Evropske unije, funkcionerima Evropske unije, mnogo su ga lagali. Daću vam jedan primer, imali smo miting u hali sportova u Jagodini, ja sam sedeo pored Vučića i njega je pozvao Generalni sekretar NATO Jens Stoltenebrg i rekao mu da ROSU ne mogu na sever Kosova i Metohije bez odobrenja KFOR - a i bez saglasnosti četiri predsednika opština sa severa Kosova i Metohije. I šta se desilo ? Kome mi da verujemo, ko je garancija ? - upitao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Foto: printscreen

GDE JE KETRIN EŠTON?

- Građani Srbije dobro znaju koliko su veliki pritisci na našu zemlju i predsednika Aleksandra Vučića od strane Evropske unije po pitanju Kosova i Metohije. Najbolji primer nepravde je Ketrin Ešton. Šta je uradila Ketrin Ešton koja je potpisnik Briselskog sporazuma ? Gde je Ketrin Ešton da kaže ko i zašto nije realizovao Briselski sporazum i formirao Zajednicu srpskih opština. Naš problem je što smo mi verovali da kada dođe do personalnih promena u međunarodnoj politici da će nešto da se promeni, ali globalna politika ostaje ista, setimo se samo šefova UNMIK -a, od Bernara Kušnera pa nadalje, oni su se menjali, ali globalna politika se nije menjala - rekao je Marković

BORKO STEFANOVIĆU, ZA KOGA TI RADIŠ?

- Niko nema ništa protiv da opozicija kritikuje vlast, ali da ti odeš u Beč i lažeš o Srbiji i o pojednicima, lažeš i o meni i kažeš da u Beču ne podržavaju da ja budem predsednik Grupe srpsko–austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije, a ja nakon 5 dana od tog njegovog laganja dobijem zvaničan poziv iz austrijskog parlamenta da dovedem, kao predsednik Grupe srpsko–austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije, delegaciju u Savezni parlament Austrije. Takvi koji lažu o svojoj zemlji u inostranstvu su strani plaćenici i domaći izdajnici. I neka me napadnu za te reči, ali moje pitanje za Borka Stefanovića je: "Za koga ti radiš, za čiju službu radiš, za CIA, MIA, DEA, šta si bre ti, koga ti lažeš. Je l' ti to zadatak da ideš po inostranstvu i napadaš Srbiju" - izjavio je Dragan Marković Palma na televiziji Pink.

- Razlog njegovog napada na mene je taj što mi nismo hteli da glasamo za njega da bude potpredsednik Skupštine Srbije, jer smatramo da ima odgovornost za štetne sporazume koje je potpisao vezano za Kosovo i Metohiju, a zbog kojih ni danas ne možemo glavu da dignemo. Ne možeš da ideš u inostranstvo i napadaš Srbiju. Takvi mora da shvate da je porodica broj jedan, a Srbija broj dva, ako izgubimo Srbiju gde ćemo da živimo - poručio je Palma.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PALMA: PREDSEDNIKA SRBIJE NE BIRAJU NI LAJČAK NI BORELJ NI ŠOLC NI MAKRON, VEĆ GRAĐANI SRBIJE
Politika

PALMA: PREDSEDNIKA SRBIJE NE BIRAJU NI LAJČAK NI BORELJ NI ŠOLC NI MAKRON, VEĆ GRAĐANI SRBIJE

U međunarodnom pravu, ako je neki sporazum ili ugovor sporan, nadležan je međunarodni sud. Ko je u slučaju dijaloga Beograda i Prištine međunarodni sud. Znam ko je. Kadija. Sada iz dela međunarodne zajednice prete predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako će da ga smene, kao da oni odlučuju ko će biti predsednik Srbije. Ej ljudi, Srbija ima svoj Ustav i predsednika Srbije biraju građani Srbije na izborima, a ne Šolc, Makron, Borelj ili Lajčak, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

02.12.2022

12:34

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija