• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.12.2022

11:43

PALMA: Srbija nikada ne sme da prizna takozvano nezavisno Kosovo i nema političara iz vlasti koji će to učiniti!

printscreen

Politika

PALMA: Srbija nikada ne sme da prizna takozvano nezavisno Kosovo i nema političara iz vlasti koji će to učiniti!

Podeli vest

Srbija nikada ne sme da prizna takozvano nezavisno Kosovo. Nema političara iz vlasti koji će priznati nezavisno Kosovo. Oni mogu da nam otmu Kosovo i to su učinili 1999. godine i Kosovo danas ima neke atribute državnosti, ali to Srbija nikada ne sme da prizna. To što je Srbiji urađeno 1999. godine je kao genocid, to nikada ne zastareva, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na Hepi televiziji

 

- Negativan utisak na mene su ostavili Borelj i Lajčak koji dolaze iz zemalja koje nisu priznale takozvano nezavisno Kosovo, a ponašaju se suprotno stavu svojih zemalja, Španije i Slovačke. Zahtev kosovskih Albanaca je da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno, a šta je to „sve“. To njihovo „sve“ znači da Srbija prizna takozvano nezavisno Kosovo. Srbija nikada ne sme da prizna takozvano nezavisno Kosovo. Nema političara iz vlasti koji će priznati nezavisno Kosovo. Oni mogu da nam otmu Kosovo i to su učinili 1999. godine i Kosovo danas ima neke atribute državnosti, ali to Srbija nikada ne sme da prizna. To što je Srbiji urađeno 1999. godine je kao genocid, to nikada ne zastareva - rekao je Marković i dodao:

- Kosovski Albanci nikada neće formirati Zajednicu srpskih opština. Meni je u Vašingtonu, kada sam bio na inauguraciji Donalda Trampa za predsednika SAD, bivši šef CIA za Balkan Stiven Mer rekao: "kada se vratite u Srbiju recite svojima da Briselski sporazum bace u korpu". Ja sam ga tada pitao "što nam to odmah niste rekli, tada kada ste bili aktivni u CIA", Stiven Mer mi je rekao "sada su se stekli uslovi".

Palma je istakao da je Srbija meta zapada zbog svog geografskog položaja, a posebno je Srbija sada njima trn u oku zbog svoje ekonomske stabilnosti.

- Kada se razlikujete od svojih komšija, kada ste prestigli mnoge zemlje Evropske unije u ekonomiji onda ste meta. Srbija je danas i politički i ekonomski stabilna i ne trebaju Srbiji ni pomoć finansijska ni bilo kakva druga i Srbija danas sama može da donosi odluke - kazao je lider Jedinstvene Srbije.

Foto: printscreen

BOLJE JE 1.000 DANA RAZGOVARATI NEGO JEDAN DAN RATOVATI

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije sam sebe pozvao na Samit u Tirani, već je pozvan, a posao domaćina skupa je da obezbedi sve goste. Mi ne očekujemo od Edija Rame da on kaže "povlačim priznanje nezavisnog Kosova", ali ima nešto oko čega se slažemo. Vučić je bio inicijator odličnog projekta "Otvoreni Balkan" i Edi Rama je to prihvatio. Mi ne možemo večno da se svađamo i da i Albanci i Srbi uče decu od rođenja da su im najveći neprijateji Srbi ili Albanci. Mi ne možemo da zaboravimo šta se dešavalo na Kosovu i Metohiji, ubistva i pogrom srpskog naroda. Ali moja poruka je da je bolje 1.000 dana razgovarati nego jedan dan ratovati - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija