• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2022

10:23

VUČIĆ POKAZAO NAJZNAČAJNIJI DOKUMENT DO SADA, PA SE OBRATIO ZAPADNIM PARTNERIMA: "Koji od ovih šest dokumenata želite da poštujete, pa će nam onda sve biti jasnije!"

printscreen

Politika

VUČIĆ POKAZAO NAJZNAČAJNIJI DOKUMENT DO SADA, PA SE OBRATIO ZAPADNIM PARTNERIMA: "Koji od ovih šest dokumenata želite da poštujete, pa će nam onda sve biti jasnije!"

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučićoglasio se danas na svom profilu na Instagramu gde je pokazao najvažniji dokument do sada i postavio jednostavno pitanje za sve zapadne partnere

- Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne parntere da mi i kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju. Kumanovski sporazum,Povelju UN, Rezoluciju 1244, Briselski sporazum ili Vašingtonski sporazum. 

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Sada se pojavio i šesti dokument, a koji je nastao 2003. godine, i sada smo došli do tog značajnog dokumenta.

 

 

Reč je o čuvenom Solunskom dokumentu i to baš sada kada se pominje zahtev tzv. Kosova za prijem u EU. E, upravo u ovom Solunskom dokumentu se kaže i to u tački 5 da se u potpunosti podržava implementacija Rezolucije 1244.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Romanija

pre 1 godinu

Pera: Oni odlično znaju da ne poštuju te dokumente, a ti dokumenti su osnov za rešenje pitanja Kosova mirnim putem.

Boško

pre 1 godinu

Neka im je Vučić ovo sasuo u lice pa neka se bara malo postide, ako ništa bar sami pred sobom. Ajde da se više ležemo i da se jednom za svagda zna ko poštuje, a ko ne. Mada ... sve je to nama odavno jasno, ali nema veze, očigledno je trenutno na snazi zakon sile i zato smo tu gde jesmo.

Perica

pre 1 godinu

Vise nema igre,predsednik sada radi stvari od kojih siptarima nece biti lako.

Perica

pre 1 godinu

Siptari sad treba da se odluce za koji dukument ce se uhvatiti ali nijedan im ne ide na ruku da rade dole to sto rade.

Veljko M

pre 1 godinu

Perica: Oni treba da se odluče da sve poštuju ono što je dogovoreno i onda se mogu nastaviti pregovori.

Ana

pre 1 godinu

Tako moramo sacuvati svoje misljenje i cuvati ono sto je nase na pravi nacin.

Ur Nino sar Serbule

pre 1 godinu

Ниједан споразум западне земље не поштују од тих пет , јер сваки документ потврђује територијални интегритет и суверенитет Србије.

Ana

pre 1 godinu

Tako moramo sacuvati svoje misljenje i cuvati ono sto je nase na pravi nacin.

Alhemičar

pre 1 godinu

Баш тако председниче нека западни партнери и званични одлуче којих од тих 5 докумената желе да испоштују.

Carica Sveta

pre 1 godinu

Vučiću, neće niti su poštovali bilo koji od tih dokumenata. Ja to znam poslednje 4 godine. Od 2019 sam tražila s 400 ili zaštitu srpskog naroda i Srbije na dugme. To sada konačno znaš i ti, ali i celokuona javnost. Za to vreme, okružen si biološko tehnološkim ratnicima i ekstra profiterima koji intenzivno rade na ubijanju duha srpskog naroda, i uopšte tradicionalnog načina života svih naroda u Srbiji. Naoravili su hiznise sa biološkim materijalom, sa vetroparkovima, IT tehnologijama, pa bi i sa litijumom. I na kraju da slika Srbije bude onaj Bajdenov trandža uhapšen zbog kleptomanije. To se radi u Vladi Srbije a tome teži i deo opozicije. Ja nusam pripadala niti ću pripadati ni jednima ni drugima. Za njih niko nije ni glasao. Ja nisam stranačka ličnost, i uvek ću biti i bila sam na strani srpskog naroda na KiM i očuvanju naroda u celini. Našeg naroda u Srbiji. I uvek sam podržavala Srosku i SPC u regionu. Mnogo su te lagali. Mi bez ozbiljne zaštite u smislu vojne bezbednosti ne možemo spokojno da nastavimo u budućnost. Zapadni partneri razumeju samo tu vrstu poruke. Jer to jeste njihov rečnik. Uvek je i bio.

Bore

pre 1 godinu

Ti dokumenti su pisani samo za neposlušne ,pravedne i hrabre Srbe a Kurti ima pravo na sve .Mi mu poručujemo da neće baš moći.

Nena

pre 1 godinu

Eskobar, Lajcak i ostali mogu da biraju koji ce dokument da odaberu da bi se resilo pitanje KIM, obzirom da do sada nijedan nije ispostovan osim sa srpske strane .

Jelena

pre 1 godinu

Lepo je predsednik pitao, neka se izjasne šta hoće pa da vidimo na čemu smo.

caca

pre 1 godinu

Predsednik Vučić ima dokumenta koja bi trebalo da druga srana poštuje,kao što i mi sve ispoštujemo!

Nena

pre 1 godinu

Zasto put pravde treba da bude tako dug, kao što je sada na KiM. Svakodnevno nepoštovanje istih i teror nad našim narodom. Dokle tako?! Međunarodna zajednica pod hitno da reaguje!

Nena

pre 1 godinu

Situacija na KiM-u bila bi potpuno drugačija da je primenjen Briselski sporazum, bila bi stabilnija i mirnija, a srpski narod bi mogao da živi mirnim životom.

Nena

pre 1 godinu

Vucic postuje svaki dokument. Pristina i ljudi koji im pomazu ne postuju ni jedan sporazum!

Nena

pre 1 godinu

Zapadni partneri da pocnu konacno da insistiraju na postovanju medjunarodnog prava i niza povelja, rezolucija, sporazuma kada je situacija oko KiM u pitanju gde su oni bili garant.

Nikola

pre 1 godinu

Treba da se usredsredimo na ulazak Republike Srbiju u EU, kada vec pricamo o prosirenju EU na balkan.

Nena

pre 1 godinu

Teroru koji se vrsi prema srpskom narodu, mora se stati put, kako bi ziveli bezbedno i mirno.Obzirom da niko sem Srbije ne poštuje dogovore ,ovo je bukvalno,kadija te tuzi,kadija ti sudi!

Nena

pre 1 godinu

Sve nas zanima da čujemo odgovor Zapada, Srbija je jedina koja poštuje sporazum, ne može Kurti raditi šta on hoće bas uvek!Nadamo se nekoj pravdi za nas!

Nena

pre 1 godinu

KiM pripada Srbiji i nikada neće biti drugačije. Ma koliko Srbi trpeli teror od strane Kurtijevih saradnika, znamo da će sve izdržati i izaći kao pobednici.

Aron

pre 1 godinu

Medjunarodno pravo i mnogi medjunarodni dokumenti potpisani sporazumi i Povelja 1244 UN definisu status Srbije i kvazi drzave Kosovo. U svakom od tih dokumenata je medjunarodno pravo na strani Srbije, a protiv lazne drzave Kosovo. Apsurd je da zapad gazi svaki od tih dokumenata!

Fedor

pre 1 godinu

Mogu se u Srbiji redjati sve diplomate iz SAD i EU ali sve dok nisu voljni da postuju ili da podstaknu postovanje medjunarodnog prava, Povelje 1244 UN i Briselskog sporazuma, dotle je njihov dolazak u Srbiju uzaludan ili sa vrlo malim efektom

Nena

pre 1 godinu

Nedopustivo je da se bilo kojoj demokratskoj državi nameću rešenja i da se protivno njenoj volji menjaju međunarodno priznate granice. Svi međunarodni sporazumi i rezolucije koje su zasnovane na principima međunarodnog prava, moraju se u potpunosti poštovati,ne samo da ih Srbija poštuje!

Nikola

pre 1 godinu

Vučić je demontirao predstavnike Evrope danas činjenicima, dokumentima i sporazumima koji su i sami potpisali, ali ih ne poštuju. Sada je došao kraj tome.

Robi

pre 1 godinu

Srbi na KiM vise ne mogu i ne zele da pognu glavu nad nasiljem i terorom, koji nad njima sprovodi Aljbin Kurti. Prioritet Srba sa Kosmeta je resavanje konflikta mirnim putem, a to ce biti moguce jedino ako Brisel ili Vasington urazume siledziju Kurtija, a za to imaju osnovu u vise medjunarodnih akata, koju regulisu status Srbije i kvazi drzave Kosovo.

Nena

pre 1 godinu

Kao i vek do sada Srbija je sve ispoštovala,videćemo šta će reći Priština i Zapadni partneri, ako ce biti pravde resice se u srpsku korist.

Dzo

pre 1 godinu

Zapad ima samo jednu politiku kada je su u pitanju Srbija i kvazi drzava Kosovo, a to je politika sile i gazenja medjunarodnog prava i potpisanih dokumenata. U toj situaciji, ne znam o cemu se uopste moze smisleno razgovarati sa birokratijom iz EU i SAD.

Saša

pre 1 godinu

Čemu svi dogovori sa Prištinom ako oni ne žele to da ispoštuju. Srbija je maksimalno ispoštovala svaki dogovor, što se ne može reći i za drugu stranu.

Mišel

pre 1 godinu

Vucic ponovo pokazuje pravo lice Srbije, drzave koja je miroljubiva, koja postuje i trazi postovanje medjunarodnog prava i potpisanih sporazuma.

Maja

pre 1 godinu

Pitanje je na mestu, EU je debelo zakazala kada je reč o Prištini, ćutali su sve vreme, zato sada i imamo ovaj haos.

Gile

pre 1 godinu

Tako treba neka već jednom odluče ali i neka poštuju to

Mića

pre 1 godinu

Dzaba svi dogovori i sporazumi ako nema ko da ih poštuje, ispada da ako si odgovoran i vodiš odgovornu politiku nisi nikome dobar, a ako si divljak kao što su to šiptari onda ti niko ništa ne sme i ne može.

Drina

pre 1 godinu

Na žalost ni jedan od tih dukumenata ni Zapad ni Kurti ne poštuju.

Hana

pre 1 godinu

I taj namerno ili slučajno nestali dokument je tu. Neka odluče i neka se drže poštovanja te odluke

Ana

pre 1 godinu

Neka se odluče šta hoće, bar da znamo na čemu smo.

Jana

pre 1 godinu

Sada kada su tu svi važni dokumenti,stav predsednika je na mestu

Jeka

pre 1 godinu

Rezolucija 1244 se mora poštovati.svako ko je ne bude poštovao treba biti oštro osuđen.

Glasinac

pre 1 godinu

Srbija neće odustati od zahteva da se deo njenih bezednosnih snaga vrati na KiM, kako je to zacrtano u Rezoluciji 1244.

Veljko M

pre 1 godinu

Sa pravom se postavlja pitanje koja je svrha pregovarati kada ni Zapad ni Priština ne poštuju ni ono što je do sada dogovoreno.

Romanija

pre 1 godinu

Srbija je uvek spremna za pregovore, ali insistira da se i ispuni ono što se i dogovori.

Branko N

pre 1 godinu

Neka Priština formira ZSO i pregovori mogu da se nastave.

Branko N

pre 1 godinu

Njih samo interesuje da Srbija prizna nezavisnost Kosova, ali im se ta želja neće ispuniti.

Milan

pre 1 godinu

Jasno je da Srbija postuje svaki sporazum ali siguran sam da ce Lajcak i Eskobar ponovo da spominju obe strane i ako je Pristina ta koja ne postuje nista od potpisanih sporazuma.

Drina

pre 1 godinu

Perica: Ukoliko ne budu prihvatili da poštuju što je do sada dogovoreno, onda od nastavka pregovora nema ništa.

Lazar

pre 1 godinu

To je jedino rešenje, da se izjasne kog će sporazuma da se pridržavaju, pa će onda i Srbija znati kako da se ponaša.

Glasinac

pre 1 godinu

Ako Zapad misli da se nastave pregovori, onda neka poštuje ono što je do sada dogovoreno.

Nikola

pre 1 godinu

To je Srpsko, kada mogu hrvati da prave veliku hrvatsku da bude i velika srbija ali samo Vucica za predsednika, bili su mnogi pre njega a ne uradise nista.

Tijana

pre 1 godinu

Srbija je oduvek bila za dijalog i za postovanje potpisanog, nemamo mi problem sa tim ali druga strana ima. Hajde konacno da se osvestimo i da pocnu da postuju bilo koji sporazum.

Rada

pre 1 godinu

Bez okolišanja, predsednik je direktan i pita ono sto zapravo i misli.

Lola

pre 1 godinu

Srbija se pridrzava svih potpisanih sporazuma i zahteva, a druga strana ne postuje nista, vreme je da se zauzme cvrst stav i da nam se objasni kako samo jedna strana mora da postuje sve.

Kosta

pre 1 godinu

Srbija je pokazala dobru volju za saradnju, ali ne mozemo samo mi zeleti mir i pregovore.

Danijela

pre 1 godinu

Srbija je uvek postovala sva dokumenta na koja smo se obavezali, to ocekujemo I od Albanaca.

Gordana

pre 1 godinu

Vreme je da oni odluce koji ce SVOJ ugovor da ispostuju.

Laki

pre 1 godinu

Od toliko svojih dokumenata oni ne postuju ni jedan, a Srbija se trudi da ispostuje sve.

Džoni

pre 1 godinu

Izgubljeno je samo ono čega se odrekneš.Nema predaje.

Dorotea

pre 1 godinu

Krajnje je vreme došlo da se naši zapadni partneri odluče koji dokument će poštovati. Kao što Vučić može da poštuje svaki dokument,svaki dogovor, tako i naši zapadni partneri mogu da ispoštuju bar jedan dokument.

Tara

pre 1 godinu

Zapad dokumente i dogovore ne postuje. Pa zar bi bio Kurti tu gde jeste. Ocigledno da samo taj jezik govore.

Mia

pre 1 godinu

Predsednik Vučic je jos jednim dokumentom obesmislio napore zapadnih tutora da zaokruze nezavisnost Kosova.Nema predaje Kosovo je Srbija

Momčilo

pre 1 godinu

Neka im je Vučić ovo sasuo u lice pa neka se bara malo postide

Zoran

pre 1 godinu

Opsta strategija Zapada je da se u pojedinim situacija prevazilaze problemi tako sto se potpisuje sve i svasta, a potom se to ne postuje, vec se vrsi sistematsko zastrasivanje, ucenjivanje i pritisci, kako bi se ponistilo potpisano, i prihavtilo nametnuto.

Mika

pre 1 godinu

On se njima obratio i postavio konkretna pitanja, bez ikakvog okolišanja. Nema vise igre.

Vlajko

pre 1 godinu

Srbija postuje sve dok Pristina ne postuje nista !

Andrijana

pre 1 godinu

Najvise volim kad je sve o Podkovano argumentima, kao sad poruka naseg predsednika.

Nesa

pre 1 godinu

Problem je sto oni nece da ispostuju nijedan dokument.

Posa

pre 1 godinu

Srbija je jasno pitala,koji dokument ce da postujete,a oni su u svakom ucestvovali.

Pera

pre 1 godinu

EU kao posrednik mora da bude cvrsca,i da sankcionise one koji nepostuju dogovore

Nenad

pre 1 godinu

EU da hoce moze da unapredi pregovore,samo treba da kazu kurtiju da ovo sto radi nije u skladu sa dogovorima.

Kole

pre 1 godinu

Sve ove dokumente EU je napravila kao pisrednik u pregovorima.

deki

pre 1 godinu

Pogazili su oni sve dokumente koje su doneli, postuju samo pravilo jaci je uvek upravu.

Milan

pre 1 godinu

Treba reći zapadu istinu, da im pokažemo da nismo glineni golubovi koji bi partneri Prištine i Kurti da unište.

Pavle

pre 1 godinu

Sve ovo zapad zna samo misle da smo mi glupi i da ne znamo sta sve ozemo da trazimo i na sta imamo pravo iz onog sto je vec potpisano.

Mila

pre 1 godinu

Ma ni Zapad ne zna šta hoće. Guraju svuda svoj nos umesto da gledaju svoja posla i ne mešaju se u politiku Srbije i živote svih nas!

Milica

pre 1 godinu

Zapadnjacima je bolje da nas ostave već jednom na miru. Pa ni sami ne znaju kojim dokumentom hoće da se vode. Sami se izgubili u klupku svojih spletkarenja.

Tatjana

pre 1 godinu

Puna podrška Vučiću, predsedniku kojeg nema nijedna druga država.

Tatjana

pre 1 godinu

Uvek smo uz Vučića, jer uvek otkriva samo istinu. Od građana ove države nikada do sada nije krio ništa, nije iznosio laži i skrivao kao ostali, već je sve bez straha, iznosio svaku činjenicu na videlo.

Vladica

pre 1 godinu

Nas predsednik iznosi konkretne dokaze I cinjenice na koje se poziva jer ima puno pravo na to. Uvek je potkrepljen cinjenicama koje niko ne moze da ospori. Svaka cast za to.

Goran

pre 1 godinu

Smatramo da ove dokaze niko ne moze da ospori,jer bi,u suprotnom,to znacilo da se zakoni I sporazumi ne postuju. Pruzamo mu punu podrsku,jer iznosi samo istinu.

Desa

pre 1 godinu

Smatramo da je sada vreme da mi pokazemo sta mozemo I koliko smo pravedni I da imamo na cega da se pozivamo. Nadamo se da ce nas sada neko uvaziti posle svega ovoga.

Pavle

pre 1 godinu

Predsednik sve radi kako bi obezbedio da Srpski narod na KiM ne bude meta Kurtijevim teroristima.

Tamara

pre 1 godinu

Odmah da se ispoštuju ljudska prava Srba na KiM, posle neka se odluče koji će sporazum poštovati, jer nikako da se odluče.

Miloš

pre 1 godinu

Zapadni partneri da se pridržavaju potpisanih dokumenata i da se konačno opredele za poštovanje Briselskog sporazuma!

Filip11

pre 1 godinu

Predsednik Vucic im je direktno objasnio da nema predaje

Mirko

pre 1 godinu

Bojim se da se neće oglasiti ni ovaj put! Sami su se uplali kao pile u kučinu. Kako god da okrenu Srbija je upravu. Krše norme i propise koje su sami doneli, i to je veliki problem za njih!

Marina

pre 1 godinu

Predsednik se svakoga dana bori za interese Srpskog narodai to vidimo u konstantnim razgovorima sa stranim zvanicnicima i njohovo upoznavanje sa trenutnom krizom na KiM.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)
Ljubav

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)

Melanija Tramp proslaviće 26. aprila 54. rođendan. Kada bi se njen život pretočio u filmsku priču, bila bi to veoma uzbudljiva drama, sa primesama komedije, a nekada i tragedije. Neki bi rekli da tu ima i horor elemenata. Jedni smatraju da se odlično udala, drugi da nije mogla gore da izabere i da je nesrećna u braku u kojem ostaje samo zbog novca.

25.04.2024

15:30

Džet set

Srbija