• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.12.2022

07:37

SRBI 17. JUTRO NA BARIKADAMA! Mirna situacija na severu KiM posle sinoćne pucnjave

Printscreen

Politika

SRBI 17. JUTRO NA BARIKADAMA! Mirna situacija na severu KiM posle sinoćne pucnjave

Podeli vest

Srbi na severu Kosova i Metohije 17. dan su na barikadama, zahtevajući oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine i povlačenje tajnih spiskova za hapšenja Srba.

Jutro je mirno nakon sinoćnje pucnjave u Zubinom Potoku.

Kfor je potvrdio da je sinoć došlo do pucnjave u Zubinom Potoku, dodajući da u tom incidentu nije bilo povređenih, niti je pričinjena materijalna šteta.

U saopštenju misije Kfora navodi se da je pucano u blizini jedne od njihovih patrola, prenela je "Koha", ističući da nije bilo povređenih ni materijalne štete.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić demantovao je sinoć pisanje prištinskih medija da je u Zubinom Potoku napadnuta jedinica Kfora.

- To su nove dezinformacije u nizu koje plasira Priština, sa ciljem da uvuku Kfor u svoje prljave igre i sukob sa srpskim narodom - rekao je Rakić za TV Pink. Istakao je da se nije desio nikakav napad na Kfor, da Srbi poštuju Kfor jer su oni na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244.

- Trenutna situacija je mirna, ljudi su na barikadama - dodao je Rakić.

Nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa vojnim vrhom, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputio se u Rašku.

- Zadaci koje je dobila Vojska Srbije i ja kao načelnik Generalštaba su precizni i jasni, i biće sprovedeni u potpunosti - istakao je Mojsilović i dodao da je situacija složena i da zahteva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije.

Podsetimo, Priština je juče zabranila srpskom patrijarhu Porfiriju da uoči Božića ode u Pećku patrijaršiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija