• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.12.2022

12:36

Bolja veza Beograda i Pančeva, od Nove godine ponovo vozi “Pan voz”

Informer

Politika

Bolja veza Beograda i Pančeva, od Nove godine ponovo vozi “Pan voz”

Podeli vest

Direktna železnička linija Beograd – Pančevo ponovo će biti uspostavljena od Nove godine, a “Pan voz” saobraćaće šest puta dnevno, što će značajno olakšati život građanima oba grada, poručio je danas ministar građevinrstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić

- Danas je urađen veliki posao za građane Pančeva i Beograda - rekao je ministar Vesić, čije je prvo obećanje po stupanju na dužnost bilo upravo ponovo uspostavljanje „Pan voza“.

Obnova linije “Pan voza” omogućena je Ugovorom o obavljanju prevoza putnika železnicom, koji su u prisustvu ministra Vesića, danas u Vladi Srbije, potpisali vršilac dužnosti direktora “Srbija voza” Ivan Bulajić i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Foto: Informer

Naveo je da je zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i njegovom zalaganju da dovede strane investicije, veliki broj ulagača došao je upravo u Pančevo, i sve je više građana Beograda koji rade u tom gradu, ali i studenata i žitelja Pančeva koji se školuju ili rade u Beogradu.

Zato je bilo neophodno napraviti direktnu železničku vezu između dva grada, dok se realizacijom projekta beogradske gradske železnice, taj problem trajno ne reši.

- Do tada, od Nove godine uvodimo šest polazaka na liniji Beograd – Pančevo. Vozovi će saobraćati radnim danima, ali ne i vikendom i praznicima. Po tri polaska ujutru i posle podne, u tzv. ‘špicevima‘ - rekao je Vesić.

Vozovi će saobraćati od Pančeva do Pančevačkom mosta u Beogradu, različitih kapaciteta, između 450 i 600 mesta, što je više nego dovoljno da se odgovori potrebama putnika. Prvi voz krenuće 4. januara, posle novogodišnjih praznika.

Foto: Informer

 

Ministar je zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, jer je to još jedan dokaz i primer kako se zajedničkim radom, na inicijativu gradonačelnika Pančeva, čine dobre stvari za građane i rešavaju objektivni problem.

- Zajedno radimo da Srbija bude sve bolje mesto za život - poručio je Vesić.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je ovo istorijski trenutak za taj grad, koji više od decenije čeka na ponovno uspostavljanje direktne železničke veze sa Beogradom.

- Zahvaljujući, pre svega ministru Vesiću, ponovo imam utu vezu. Naši sugrađani su ovo tražili. Trudili smo se da nađemo rešenje, jer su potrebe velike - rekao je Stevanović.

Dodao je da će se, u prvoj fazi, obavljati šest polazaka dnevno, u vršnim periodima, dok bi u narednim godinama, trebalo da ih bude i više, možda već i tokom 2023.godine.

Vršilac dužnosti direktora “Srbijavoza” Ivan Bulajić rekao je da se to preduzeće i ovim ugovorom pozicionira kao kompanija koja je, iako tržišno orijentisana, spremna i da odgovori na potrebe putnika, izrazivši uverenje da će linija do Pančeva biti jedna od najpopunjenijih u redu vožnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija