• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2023

17:18

SUTRA JE VAŽAN DAN! U Beograd stižu tri veoma bitne ličnosti!

Slobodan Miljević

Politika

SUTRA JE VAŽAN DAN! U Beograd stižu tri veoma bitne ličnosti!

Podeli vest

U Beograd sutra stižu tri zvaničnika SAD Derek Šole, Gabrijel Eskobar i Spenser Bojer i to će biti prilka da se nastavi intenziviranje i unapređenje odnosa dve zemlje, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović dodajući da će neizostavna tema biti političko-bezbednosna situacija na KiM.

- U Beograd sutra dolaze specijani izaslanik SAD Eskobar i Derek Šole, veoma važna ličnost, jedna od svega nekoliko ljudi u spoljnopolitičkom establišmentu koje imenuje direktno predsednik SAD Džozef Bajden, veoma bliski saradnik državnog sekretara Entonija Blinkena. Svi dolaze zajedno, kao i Spenser Bojer, specijalni izaslanik zadružen za zapadni Balkan u Pentagonu - rekao je Starović za Tanjug.

Foto: Tanjug

Gabrijel Eskobar


Starović je to rekao odgovarajući na pitanje kako vidi dodatno angažovanje Bele kuće i dolazak višeg savetnika Stejt dipartmenta Dereka Šolea. 
- Verujemo, želimo da verujemo da uprkos velikoj razlici u pristupu statusnom pitanju KiM između Vašingtona i Beograda postoji stvar koja nas ipak spaja da ne dođe do eskalacije i upotrebe oružja, verujem da u tom cilju možemo da radimo zajedno sa SAD - kazao je Starović. 

Foto: US State Department

Derek Šole


Ocenio je da će poseta biti dobra prilika da se nastavi rad na inteziviranju i unapređenju bilateralnih odnosa i dodao da će neizostavna tema biti i političko-bezbednosna sitaucija na KiM.
- Verujem da možemo bar donekle naći zajednički jezik sa partneriam iz Vašingtona na tom planu da zajedno radimo i da ne dođe do eskalacije na KiM - rekao je Starović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Izgleda malo je jedan američki galamdžija da preti Srbiji pa su odlučili da krenu u majmunsku horsku buku da bi uplašili Srbiju. Ima ona naša NE BIVA MAJMUNI, Srbija se ne plaši nikakve dreke, nije ni onda kad ste bili najjači 1999. a kamoli sad kad ste svuda podvili rep.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija