• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2023

14:57

TRAŽIMO DA SE SLAĐANU DOZVOLI DA DOĐE KUĆI! U Severnoj Mitrovici održan protest zbog zahteva da se Trajkoviću produži pritvor

Kosovo online

Politika

TRAŽIMO DA SE SLAĐANU DOZVOLI DA DOĐE KUĆI! U Severnoj Mitrovici održan protest zbog zahteva da se Trajkoviću produži pritvor

Podeli vest

U Severenoj Mitrovici danas je održan protest zbog zahteva Tužilaštva u Prištini da uhapšenom Slađanu Trajkoviću bude produžen pritvor za još dva meseca

Trajković je bivši pripadnik kosovske policije, a uhapšen je 15. decembra prošle godine u Severnoj Mitrovici, pod sumnjom da je navodno učestvovao u ratnim zločinima u Vučitrnu 1999.godine.

Njegov advokat Dejan Vasić kaže da bi odluka o produženju pritvora trebalo da bude doneta danas ili sutra.

- Ja sam insistirao da se njegovi prijatelji skupe danas kako bi u Prištini sud koji treba da donese odluku imao ovu sliku i imao u vidu da sa blažom merom može da se krivični postupak odvija nesmatano. Ono što mi tražimo je da se dozvoli Slađanu da dođe kući, i da se bori protiv tih lažnih optužbi koje mu se stavljaju na teret - rekao je Vasić.

Foto: Kosovo online

Vasić ističe da je Trajković u vrlo složenom zdravstvenom stanju, sa hroničnim bolestima sa kojima je odveden u pritvor. 

Naglašava da mu se, zbog neadekvatnih uslova lečenja i prostora u kojem boravi, kao i neadekvatnog lekarskog osoblja, stanje drastično pogoršalo.

- Mislim da bi bilo potrebno da on bude hitno prebačen u bolnicu u Severnoj Mitrovicu kako bi mu se na taj način, mogu slobodno da kažem, spasio život. Znajući Slađana dugo godina, razgovarajući sa ljudima koji ga dugo poznaju, siguran sam da on apsolutno nema nikakve veze sa tim što mu se stavlja na teret - kaze Vasić.

On veruje da će sud meru pritvora da mu promeni na kućni pritvor dok traje istraga.

Vasić ističe da su se danas na protestu spontano okupili Slađanovi prijatelji, komšije i članovi porodice kako bi i svetu i svima pokazali da se radi o čestitom čoveku.

Kako je rekao, oni žele da sudu pošalju poruku da Trajković nije zaslužio to što mu se dešava, niti je uradio to što mu se stavlja na teret.

- Reč je o dobrom domaćinu, čoveku koji je iznad svega vodio računa o jednakosti i pomogao da u naselju u kome živi, u Bošnjačkoj mahali, ne dolazi do ekcesa između Albanaca i Srba. Da jednako, lepo i u miru živi i sa komšijama Albancima i sa Srbima i oni su zajednički danas došli da mu na ovaj način pruže podršku - poručio je Vasić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija