• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2023

15:35

Ministar Dačić ispratio velikog prijatelja Srbije, šefa diplomatije UAE, šeika Abdula bin Zajeda al Nahjana

MSP

Politika

Ministar Dačić ispratio velikog prijatelja Srbije, šefa diplomatije UAE, šeika Abdula bin Zajeda al Nahjana

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih Ivica Dačić, ispratio je danas na aerodromu “Nikola Tesla” ministra za spoljne poslove i međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Abdula bin Zajeda al Nahjana

Ministar al Nahjan boravio je u radnoj poseti Beogradu i danas razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Foto: MSP

Šeik Abdul bin Zajed al Nahjan preneo je Vučiću pozdrave predsednika UAE, njegovog visočanstva šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana.

Razgovarano je o širenju bilateralne saradnje i ekonomskih odnosa, kao i o konkretizaciji predloga i planova za realizaciju novih zajedničkih projekata od obostranog interesa, koji su bili tema i tokom posete predsednika Vučića Emiratima i sastanka sa njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, u septembru prošle godine u Abu Dabiju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Poželevši srdačnu dobrodošlicu uvaženom gostu, predsednik Vučić je naglasio da je izgradnja strateških odnosa i sveobuhvatnog čvrstog partnerstva sa UAE od ključnog značaja za Srbiju, te da naša zemlja posvećuje najveću pažnju razvijanju i jačanju saradnje sa Emiratima, koja se temelji na međusobnom uvažavanju i poverenju, ali i na zajedničkoj viziji napretka i vrednostima koje delimo.

- Srbija je zahvalna prijateljima iz UAE koji su bili uz nas u teškim vremenima i koji su nesebično pomagali našu zemlju i narod kada nam je to bilo najpotrebnije, a mi to ne zaboravljamo - poručio je predsednik Vučić i dodao da dve zemlje snažno kreću u intenziviranje sveukupnih odnosa na svim planovima.

Predsednik Vučić je posebno istakao da su dosadašnji veliki projekti poput Beograda na vodi i investicije u našu nacionalnu avio-kompaniju, doprineli izuzetnom pozicioniranju Srbije na mapi zemalja sa snažnim ekonomskim usponom, čime je otvoreno novo poglavlje napretka u našoj modernoj istoriji.

- Srbija je sada veliki centar, raskrsnica i čvorište koje infrastrukturno i ekonomski povezuje Istok i Zapad, ali i pokretač brzog razvoja celog regiona. Nastavljamo da koristimo ovaj snažni zamah radeći na novim projektima i investicijama zajedno sa partnerima iz UAE - poručio je Vučić.

Istakao je da će se saradnja dodatno intenzivirati i u oblastima tehnologije, inovacija, medicine, poljoprivrede, vojne industrije, kulture, obrazovanja i najnovijih naučnih dostignuća u oblasti veštačke inteligencije. Predsednik Vučić i ministar al Nahjan razmenili su mišljenja i o aktuelnim globalnim geopolitičkim kretanjima, kao i o situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog istoka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija