• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.01.2023

08:59

NA DAN DRŽAVNOSTI RASPISAĆU KONKURS ZA PRIJEM U SPECIJALNE JEDINICE VOJSKE! Vučić nakon sastanka: Minimalna, osnovna plata biće veća od 200.000 dinara

printscreen

Politika

NA DAN DRŽAVNOSTI RASPISAĆU KONKURS ZA PRIJEM U SPECIJALNE JEDINICE VOJSKE! Vučić nakon sastanka: Minimalna, osnovna plata biće veća od 200.000 dinara

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio građanima nakon sastanka na kojem su predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2022. godinu

Obraćanje predsednika Vučića:

- Išli smo sa povećanjem primanja. Ja ću na Dan državnosti raspisati konkurs za prijem u specijalne jedinice. Biće dodatno snaženje naših specijalnih jedinica. Minimalna, osnovna plata biće preko 200.000 dinara. Želimo da postaknemo ljude da se prijave u specijalne jedinice - kazao je predsednik.

- Moraćemo mnogo više da se usredsredimo i opredelimo na dobijanje novih sredstava iz odbrambene industrije Srbije - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ćemo imati N1, N2 i N3, gde će plata ići sa svim bonusima i preko 300 000 dinara.

– Radimo dalje, sagledali smo snagu svih drugih, ali i svoju snagu – zaključio je predsednik.

 

 

Posle predsednika, obratio se prisutnima i ministar odbrane Miloš Vučević.

- Naša država je vrlo jasna, zabranjeno je učešće u svim sukobima. Mi bismo želeli smanjivanje tenzija svuda, pa i u Ukrajini - istakao je ministar.

- Republika Srbija će nastaviti intenzivno da ulaže u odbrambeni sistem. Mi smo vojno neutralna država i ne menja se pozicija Srbije - kazao je ministar.

O anonimusima

- Kontinuirani su bili napadi na sajt. Uspešno je izvršena odbrana od hakerskih napada. Bilo je napada iz regiona, iz Evrope. Prvo je krenuo hakerski napad na sajt Ministarstva odbrane, Vojske, pa na ostale - ističe Vučević.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije se nadaju da će se pitanje KiM vratiti za pregovarački sto - naveo je ministar, govoreći o bezbednosnim izazovima.

- Jedini sajt koji je bio oboren je sajt RHMZ. Svi sajtovi kojima se bavi država, nije bio ugrožen - rekla je premijerka Ana Brnabić.

O ubistvu Olivera Ivanovića

- Na žalost pošto je to urađeno na prostoru KiM, potrebna je pomoć Euleks, Unmik, privremeni organi u Prištini, koji su zaduženi da pronađu sve one koji su počinili gnusni zločin. Naše bezbednosne službe nastavljaju da rade na tome, ali u limitiranim kapacitetima. da je bilo ko ko je srpske nacionalnosti ili sa teritorije centralne Srbije, do sada bi bio priveden. priština bi jedva čekala da ih privede, optuži, osudi. Neko drugi je iza toga. Sve što tražimo od informacijama, nam je uskraćeno - navela je premijerka Ana Brnabić.

- Dodaću još jednu stvar. Ovo je najstrašniji, najgnusniji zločin, aki kada pogledate šta se dešava, u poslednje dve godine bilo je više od 300 napada. Nijedna osoba nije za to odgovarala, nije procesuirana. To govori o vladavini prava.

- Što se tiče optužnica, to govori koliko je Kurti lagao kada je govorio da nema spiskova. Vidimo potpuno jasno da ima spiskova. 2023. godina je počela izuzetno loše, 2022. godine smo jedva sačuvali mir, samo zahvaljujući mudrosti predsednika - kazala je Brnabić.

Foto: printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje sastanku na kome će biti predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2022. godinu.

Sastanak je počeo u 09.00 časova, u Domu Garde na Topčideru.

Predsednik je dočekan uz himnu, “Bože pravde”, a zatim je Vučič vojnike, oficire i podoficire pozdravio.

Sastanku pored Vučića prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

Po dolasku predsednika Srbije u Dom Garde, komandant Počasnog bataljona Garde VS predao mu je raport, nakon čega je predsednik Vučić otišao na na sastanak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 1 godinu

Sadasnja vlast sve vise ulaze u modernizaciju opreme, u obucenost nasih vojnika

Nikola

pre 1 godinu

Vazna je jaka vojska, jer tako je i Srbija jaka i moderna i napredna

Marina

pre 1 godinu

Visoke su operativne i funkcionalne sposobnosti nase vojske

Nikola

pre 1 godinu

Vojska Srbije je garant mira i stabilnosti na Balkanu

Nikola

pre 1 godinu

Srbija moze da se pohvali visoko obucenom vojskom

Slovenac 1952

pre 1 godinu

Što se mene tiče, može i golom, a visokom! Ko bi vas, jadne i prodane napao i zbog čega?:)

Nikola

pre 1 godinu

Nasa vojska je modernizovana i obucena i moze da odgovori na sve postavljene zadatke

Nikola

pre 1 godinu

Srbija dalje ulaze u nabavku najmodernije opreme kao i povecanja plata vojnika i oficira

Marta

pre 1 godinu

Zaista smo podigli nivo naše vojske. Naoružanje i oprema kojom raspolažemo, pokazuje koliko je za nas vojna neutralnost od velikog značaja.

koki

pre 1 godinu

Srpska vojska je strahovito napredovala poslednjih godina. Jako dobra stvar za Srbiju.

Kristijan

pre 1 godinu

Imamo čimo da se pohvalimo i zaštitimo svoju zemlju.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija ne zeli ni sukobe ni ratove. Nama treba stabilnost. I nasa vojska je potrebna radi odvracanja od napada

Tijana

pre 1 godinu

Predsednik neumorno brine za dobrodit nase vojske i drzave.

Jakov

pre 1 godinu

Vojska Srbije je nas ponos, sigurnost i zastita.

Milos

pre 1 godinu

Svakodnevno se ulaze u razvoj i napredak nase vojske.

Nikola

pre 1 godinu

Nas ponos i nasa sigurnost, nasa vojska, vojska Srbije.

Boško

pre 1 godinu

Jaka vojska je stub našeg društva. Država je mnogo uložila u obnovi i modernizaciju Vojske Srbije. Zato danas svaki građanin može mirno da spava.

Brane

pre 1 godinu

Status oficira i vojnika je daleko na višem nivou nego pre deset godina a o opremi ,oruđu i o oružju da ne pričamo.Samo da se taj trend nastavi a to zavisi od mira u svetu i na Kosovu i od našeg ekonomskog napredka.

Milena

pre 1 godinu

S obzirom da je zvanična statistika pokazala da je Srpska vojska najjača vojna sila u regionu, rezultati vojske su i te kako zadovoljavajući!

Dakki

pre 1 godinu

Odavno je poznato da bez jake vojske nema ni jake države.

sreten

pre 1 godinu

Naša zemlja u poslednjih nekoliko godina dosta ulaže u opremu i naoružanje a posebno je značajno jačanje vojne industrije jer na taj način jačamo i našu vojsku.

Darko

pre 1 godinu

Dobro je što Vučić shvata koliko je vojska važna u današnje vreme, pa ulaže maksimalne napore da imamo modernu i jaku vojsku.

Mikica

pre 1 godinu

Jedna od najvitalnijih grana svake zemlje je Vojska,tako i nama,Srbija ulaze mnogo u nasu Vojsku da bi svakog trenutka bila spremna da deluje ukoliko bi bilo potrebno.

Nemanja

pre 1 godinu

Bez jake vojske nema ni jake države. Ulaganje u modernizaciju vojske će se višestruko isplatiti. Očuvanje mira je prioritet svake države.

Duki

pre 1 godinu

Bitno je imati jaku i modernu vojsku jer stime je i drzava sigurnija!

Jole

pre 1 godinu

Sadasnja vlast dosta ulaze u vojsku i buducnost nasih vojnika!

Emili

pre 1 godinu

Srbija ulaze u vojsku i modernizuje jer zeli mir i nista drugo!

MiroslavBB

pre 1 godinu

Shvati, vec jednom, VUCICu - NECES Ti raspisati konkurs, vec VOJSKA Srbije!!! I NEMOJ svoga sina da 'TRPAS' tamo gdje mu NIJE mjesto (gdje NE zasluzuje da bude, po svim kriterijumima osim sto je sin Predsjednika Srbije)!! Neka se sam PROBIJA u zivotu, a prvo neka se OBRAZUJE???!!!

Sandra

pre 1 godinu

Vojska Srbije je mnogo napredovala , danas je jaka i moderno opremnjena spremna da cuva bezbednost zemlje.

Tijana

pre 1 godinu

Odlicna prilika za mlade i sposobne ljide jer je jaka vojska stub svake uspesne i snazne drzave. I trebaju nam sposobni specijalci.

baklava

pre 1 godinu

Svako ulaganje u vojsku je ulaganje u budućnost

ananas

pre 1 godinu

Vojska je stub svake drzave, kada je vojska dobro opremljena i obucena, drzava je sigurnija i mirnija

ljilja

pre 1 godinu

Nivo opremljenosti i spretnosti vojske je iz godine u godinu sve bolja i jaca

Jugoslav

pre 1 godinu

Srpska vojska je doživela velike transformacije i postala je značajni faktor stabilnosti naše države.

Maja

pre 1 godinu

Sadašnja vlast sve više ulaže u modernizaciju opreme i obučenost naših vojnika. Važna je jaka vojska, jer tako je i Srbija jaka i napredna!

Miroslav

pre 1 godinu

Srpska vojska je značajan faktor stabilnosti naše države.

Uroš

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je dosta toga uradio da ojača srpsku vojsku.

Dušan

pre 1 godinu

Srbija je jedna snažna, nezavisna i modernizovana država koja ima dobro opremljene i profesionalno obučene vojne jedinice.

Lazar

pre 1 godinu

Vučićeva politika donela je veliki napredak srpskoj vojsci, a nabavljeno je i moderno naoružanje.

Lana

pre 1 godinu

Ogromna su ulaganja u našu vojsku, ali su itekako opravdana!

Kole

pre 1 godinu

Moderna i jaka vojska je potrebna svakoj drzavi a mi smo ponosni sa cime sve raspolazemo.

lala

pre 1 godinu

Vojska je napredovala od moderne tehnologije opreme do ljudstva .

lala

pre 1 godinu

Država Srbija može a napreduje uz jaku vojsku i zadovoljne ljude.

vlajko77

pre 1 godinu

Vojska Srbije je najavca Vojska u regionu a i sire zahvaljujuci radu naseg predsednika Vucica !

Jovana

pre 1 godinu

Jaka vojska je preduslov za jaku zemlju, Srbija za to ima ogroman potencijal.

Dora

pre 1 godinu

Naša vojska je jaka, i biće sve jača i jača jer se u nju dosta ulaže

Nina

pre 1 godinu

Vučić radi na jačanju vojske i to je veoma značajno za našu bezbednost!

Milan

pre 1 godinu

Naša sadašnja vlast dosta ulaže u vojsku Srbije da bi bila modernija i opremljenija. Vojska je stub naše države i treba da bude što jača.

Goca

pre 1 godinu

Naša zemlja želi mir, a ne rat. Ali isto tako mora da ulaže u vojsku kako bi imali što bolje odbrambene snage.

Nataša

pre 1 godinu

Uzdamo se u Vučićevo jačanje vojske, on uvek misli korak napred - a to je da budemo snažni radi svake eventualnosti

Natasa

pre 1 godinu

Što više vojnika to bolje za našu državu. Treba nam više odbrambene snage.

Bojana

pre 1 godinu

Svaka čast za vlast koja se trudi da što više ulaže u naše ljude i motiviše ih da se pridruže oružanim snagama.

kole

pre 1 godinu

Srbija se razvija na svim poljima, bitno je to što jača svoju vojsku jer će time čuvati lakše mir i stabilnost.

kole

pre 1 godinu

Čak i u vreme svetske krize, Srbija nastavlja da se razvija na svim poljima, što je za svaku pohvalu.

kole

pre 1 godinu

Jačanjem vojske, jačamo svoj ugled u svetu jer će drugi znati da ne smeju da nas ucenjuju kako im padne na pamet.

Vejo

pre 1 godinu

Je li rekao Filipoviću ako počnu da hapse zečevi se pretvaraju u vukove?Još jedna laž?

Jana

pre 1 godinu

Vojska Srbije postala je sinonim za snagu, energiju i stabilnost odbrane zemlje.

tomicgm

pre 1 godinu

Ponos Srbije je ovakva vojska, spremna za svaku akciju i ocuvanje mira svoje zemlje.

alenka

pre 1 godinu

Gradjani mogu mirno sa spavaju zahvaljujući ovakvim pripadnicima jedinica

Milan

pre 1 godinu

Naša vojska više nije omalovazena niti su pripadnici ovih jedinica na niskom nivou, ni profesionalnom ni egzistencijalnom.

Svetovid

pre 1 godinu

Botovi u komentarima svi ko jedan po partijskom zadatku !.

alenka

pre 1 godinu

Ulaganja i modernizacija od strane drzava postigli su odlicne rezultate i dobili smo izuzetne pripadnike vojske.

Jana

pre 1 godinu

Zahvaljujući ulaganja države postignut je tehnološki napredak i bolji standard. Naše jedinice su za primer drugima.

Maja

pre 1 godinu

Srbija je danas jaka i vojno opremljena, dodatne specijalne jedinice ce za nas biti samo jos veci garant sigurnosti i bezbednosti.

Darko

pre 1 godinu

Zahvaljući ulaganjem postajemo jači. Mnogo je uloženo u Vojsku Srbije koja je znatno ojačana, a samim tim je i država mnogo jača i stabilnija što i znači da naši građani nemaju razloga za brigu za asvoji sigurnost ibezbednost.

Ivan

pre 1 godinu

Velike plate biće podsticaj mladima da se prijave u specijalne jedinice.

Nikola

pre 1 godinu

Odlicna vest, podsticaj za mlade ljude da se prikljuce Vojsci Srbije.

Dušan

pre 1 godinu

Motivacija za sve mlade momke! Radujemo se svemu sto je dobro!

Maja

pre 1 godinu

Velika je čast služiti Srbiji, tako da omladino prijavite se.

Jana

pre 1 godinu

Sigurno najvece ulaganje u nase snage bezbednosti do sada.

Lena

pre 1 godinu

Naša vojska je zahvaljujući velikim ulaganjima sposobna da zaštiti svakog građanina ako je to potrebno.

Kristijan

pre 1 godinu

Verujem da će ovakva vest podstaći mlade ljude da se prijave.

Cale

pre 1 godinu

Danas sa ponosom možemo da kažemo da je vojska jedna od najbolje opremljenih u svetu.

Anna

pre 1 godinu

Vrlo je bitno da i specijalne jedinice dignemo na visi nivo radi bezbednosti svih nas.

Brana

pre 1 godinu

Srbija konačno ima jaku vojsku, zahvaljujući naporima predsednika

Olja

pre 1 godinu

Odlicna odluka Vucica i odlican datum za izdavanje naredjenja te vrste! Na Dan Drzavnosti dobicemo 5000 specijalaca!

Milica

pre 1 godinu

Sigurnost naše države ogleda se u sigurnosti i snazi naše vojske.

Slovenac 1952

pre 1 godinu

Odavno več imate "specialne jedinice", a to su vaši batinaši, huligani ili jednostavno rečeno, navijači!:(

Mika

pre 1 godinu

Vojska Srbije je predhodnih godina postigla ogromne rezultate na svim poljima. Tehnika i vojna gotovost su nam po najvišim svetskim standardima!

Bane

pre 1 godinu

Jel se i nama radnicima isto povećavaju plate ili i dalje 26.000 din. ostaje??

Mane

pre 1 godinu

Svaka čast za našu vojsku i vrhovnog komandanta.Međutim albanija kao članica NATO-a je dobila vojne satelite za realno nadgledanje terena(Albanija 1 i Albanija2).Da li naša vojska želi tehnologiju stratosferskog drona koji može da se stacionira na visini između 24 i 29 Km?Takav dron bi bio izuzetno pogodan za nadgledanje terena čak i sa slabijom optikom a takođe mogao bi da nosi i masivnije naoružanje.Takođe moguća je i sprega sa radarskim sistemom pa čak i infracrveno posmatranje neba-sa visine gde su sakriveni izduvni gasovi radarski nevidljivog aviona.

miroljub

pre 1 godinu

A da sada se slučajno na konkurs ne jave "ovi" sa N1 ? Verovatno neće dugo čekati.

Marija

pre 1 godinu

Vojska se jako razvila i naprrdovala, sve više je modernija i obučenija!

Mitarpavlovic

pre 1 godinu

Jačanjem vojske Srbije jačamo našu zemlju.

Bogdan

pre 1 godinu

Imao sam priliku da na vojnoj vezbi vidim napredak i ulaganja u vojsku, zaista, da je covek ne prepozna u odnosu na propavstinu iz 2000-ih. Ali nadam se da nece biti uvodjenja obaveznog sluzenja vojske, demokratskoj zemlji to ne treba.

Nina

pre 1 godinu

To pokazuje njegovu posvećenost nacionalnoj bezbednosti i naporu da se poboljšaju operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske.

Jovanka

pre 1 godinu

Nadam se da će ta analiza imati pozitivan uticaj na budućnost Vojske i da će Srbija biti spremna da odgovori na bilo kakve izazove u godinama koje dolaze.

Sima

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vučić je predstavio svoje napore za povećanje primanja za specijalne jedinice. To je veoma dobra vest za sve koji su uključeni u odbrambenu industriju Srbije.

Nikola

pre 1 godinu

Novim planom povećanja primanja, oni će dobiti veću platu i bonus pozivajući ljude da se prijave u specijalne jedinice.

Ivan

pre 1 godinu

Ovo je odličan način da se pozitivno utiče na zapošljavanje u odbrambenoj industriji Srbije.

Laki

pre 1 godinu

Modernizacijom vojne opreme povećava se kvalitet vojske i njenih sposobnosti.

Sara

pre 1 godinu

Naoružanje i oprema kojom raspolažemo, pokazuje koliko je za nas vojna neutralnost od velikog značaja.

Jeki

pre 1 godinu

Ulaganje u vojsku i osnaživanje iste, obezbediće mir u narodu, bezbednost i stabilnost u državi.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija