• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.01.2023

13:20

PALMA: NA DAN SVETOG JOVANA KRSTITELJA PAO SNEG ŠTO JE DOBAR ZNAK ZA POLJOPRIVREDNIKE

Informer

Politika

PALMA: NA DAN SVETOG JOVANA KRSTITELJA PAO SNEG ŠTO JE DOBAR ZNAK ZA POLJOPRIVREDNIKE

Podeli vest

Dragana Marković Palma je sa svojom 11 – članom porodicom presekao slavski kolač na krsnu slavu Svetog Jovana Krstitelja u Hramu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu čiji je ktitor upravo porodica Marković

- Porodica Marković, kao i mnogobrojne porodice u Srbiji i dijaspori slave danas svoju krsnu slavu Svetog Jovana Krstitelja i želim da čestitam krsnu slavu svima koji slave i da nikada ne dozvolimo da nijedna sila ili neka ekonomska kriza, koja je zakačila ceo svet, poremeti obeležavanje krsne slave. Pravoslavlje moramo da čuvamo i ono što je osnovno na ove dane, a to su sveća, kolač, familija i prijatelji i da naše poruke uvek budu slične, a to znači ne poruke koje imaju termine da se neko svađa, već poruke da se deca rađaju u Srbiji i da svako živi od svog rada. Za to sam se ja uvek zalagao i za to ću se zalagati i u narednom vremenskom periodu.

Foto: Informer

Na današnji dan, na dan Svetog Jovana Krstitelja pao je i prvi ovogodišnji sneg u Pomoravskom okrugu i u najvećem delu Srbije, a to znači da se poljoprivrednici mogu nadati nečem lepom, odnosno da ova godina bude berićetna, to je najvažnije i samo da vidimo da cena njihovih proizvoda dostigne nešto što se zove zarada - rekao je Dragan Marković Palma. 

Foto: Informer

U Hramu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu nalazi se i 13 moštiju svetaca, između ostalih i mošti Svetog Jovana Krstitelja koje su stigle iz Grčke i koje su na slavu ovog sveca celivali svi koji su se našli danas u ovom hramu, kao što to mogu da urade i bilo kog drugog dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SNS demonokratija

pre 1 godinu

Vidiš, na primer, kroz veliko staklo uveličanoga političara, velikog državnika, čija svaka reč beleži epohu u razvitku države, čiji svaki korak predstavlja korak istorije; čijoj se mudrosti gomile klanjaju i koji masama zamenjuju olimpijske bogove koji su živeli među ljudima. A obrneš li onu drugu stranu dogleda te pogledaš kroz veliko staklo na malo, ti vidiš umanjenog državnika; vidiš sebičnjaka čija je svaka reč sračunato licemerstvo; čiji je svaki korak grabljivi potez; kome se klanjaju i koga obožavaju plaćene gomile i koji je kao starozavetski saraf ušao u hram gospodnji radi pazara. Branislav Nušić

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija