• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2023

10:42

NADAM SE DA ĆEMO I JEDNI I DRUGI DA ZAVRŠIMO OVO DO OKTOBRA I DA ĆE DA POTEČE GAS! Vučić se obratio prisutnima: U Srbiji ćete uvek imati odanog i sigurnog prijatelja

printscreen

Politika

NADAM SE DA ĆEMO I JEDNI I DRUGI DA ZAVRŠIMO OVO DO OKTOBRA I DA ĆE DA POTEČE GAS! Vučić se obratio prisutnima: U Srbiji ćete uvek imati odanog i sigurnog prijatelja

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kostinbrod u blizini Sofije, gde danas počinju radovi na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske na bugarskoj teritoriji

11.52 - Obraćanje predsednik Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se predsedniku Radevu i Bugarskoj i poručio da će uvek u Srbiji imati prijatelja:

Veoma sam srećan sto sam danas ovde, kao da sam u Srbiji, isto nam se zovu i sela. Mnogo mi je drago sto sam imao prilike da razgovaram da predsednikom Radevom o mnogim važnim temama. Hvala Radevu i Bugarskoj na prijateljstvu i želim da im kažem da će u Srbiji uvek imati odanog i sigurnog prijatelja i u teškim a ne samo lakim vremenima – poručio je predsednik Srbije.

Predsednik se zahvalio i na pomoći i podršci EU.

Nadam se da ćemo i jedni i drugi, sa obe strane, da završimo ovo do oktobra i da će poteče gas kroz ovaj interkonektor i da obezbedimo budućnost za naše zemlje – rekao je Vučić.

11.44 - Kadri Simson: EK želi da podržava ovakve projekte

Prisutnima se prvo obratila komesarka za energiju EU Kadri Simson.

- Želim da vam čestitam na ovom interkonektoru, ovo je veoma važan momenat. Značaj ovog projekta je mnogo veći od EU, ključan je za ceo region. EK želi da podržava ovakve projekte, ovo su projekti od zajedničkog interesa. Očekujemo da će deo ovog konektora početi sa radom 2023. godine - kazala je Kadri Simson.

 

 

11.20 - Vučić i Radev krenuli u obilazak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Bugarske Rumen Radev krenuli su u obilazak radova na izgradnji gasnog interkonektora između naše dve zemlje.

- Za nas je mnogo važno da uvozimo gas od vas. Srbija može sada da uzima gas i može da ima pristup svemu ovome - istakao je Vučić.

- Sve ovo se radi da bismo u budućnosti mogli da koristimo i azerbejdžanski gas - rekao je predsednik, na šta je Radev kazao da možemo i na tendere kako bismo dobili najbolju cenu za obe zemlje.

Na konstataciju predsednika Vučića da je mesto u kome se nalaze lepo, Radev je upitao srpskog predsednika za Drvengrad i Mokru Goru, navodeći da mesto u kome se trenutno nalaze dosta podseća na to mesto u Srbiji.

Foto: printscreen

10.50 - Bilateralni sastanak sa delegacijama

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim.

Foto: Tanjug

- Važan dan za Srbiju i Bugarsku i ceo region. Nastavljamo povezivanje dve države, dva naroda i naših ekonomija. Novi gasni interkonektor doneće veću energetsku sigurnost za građane i šansu za nove investicije, a razgovarali smo i o drugim projektima koji su u planu.

Hvala @presidentrumenradev na trudu da zajedno izgradimo bolju budućnost i najbolje moguće odnose - napisao je Vučić na Instagramu "budućnostsrbijeav".

 

 

 

10.20 - Vučić stigao u Kostinbrod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kostinbrod u blizini Sofije, gde danas počinju radovi na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske na bugarskoj teritoriji.

Vučića je na gradilištu dočekao predsednik Bugarske Rumen Radev i oni su započeli bilateralni sastanak sa delegacijama.

Foto: Tanjug

Prisutan je i šef delegacije EU u Srbijei Emanuel Žiofre.

Vučić i Radev će zatim obići radove i prisustvovati spajanju cevi gasovoda.

Predviđeno je video obraćanje komesarke za energiju EU Kadri Simson, a na obeležavanju početka radova govoriće i predsednik Srbije Vučić.

Međusistemska gasna veza "Bugarska-Srbija" (IBS) u Srbiji biće dužine 109 kilometara, a ukupna dužina dvosmernog gasovoda kroz obe države je 170 kilometara, od Novog Iskara u blizini Sofije do Niša.

Gasovod je kapaciteta 1,8 milijardi kubnih metara gasa godišnje i predstavlja projekat od zajedničkog interesa za EU.

Skupu povodom početka radova na izgradnji gasovoda prisustvuju i ministri energetike obe zemlje, Rosen Hristov i Dubravka Đedović, kao i izvršni direktor Bulgartransgaza Vladimir Malinov i Srbijagasa Dušan Bajatović.

Foto: Tanjug

Ukupna vrednost gasnog interkonektora Niš - Dimitrovgrad - Bugarska, prema proceni Evropske investicione banke, iznosi 85,5 miliona evra, od kojih EIB u vidu kredita obezbeđuje 25 miliona evra, 49,6 miliona je bespovratno sufinansiranje EU iz IPA fondova, dok će se ostatak troškova pokrivati iz budžeta Srbije i sopstvenih sredstava JP Srbijagas.

Gvlavni izvođač radova ne Glavbolgarstroy.

Gasna interkonekcija između Srbije i Bugarske biće, kako je najavljeno  spremna za operativni rad polovinom ove godine.

Radovi uključuju izgradnju dvosmernog magistralnog gasnog interkonektora MG10 Niš - Dimitrovgrad na teritoriji Srbije, između sistema prirodnog gasa Srbije i Bugarske, kao i gradnju četiri merno-regulacione stanice i pratećih objekata.

Sporazum o izgradnji gasovoda Niš - Dimitrovgrad potpisan je još 2010. godine, a radovi na izgradnji gasnog konektora u Srbiji počeli su u februaru 2022. godine.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u oktobru prošle godine otvaranju gasnog interkonektora između Bugarske i Grčke u Sofiji i tada izjavio da je Srbija započela na svojoj teritoriji gradnju gasnog interkonektora sa Bugarskom i da će dve zemlje taj projekat završiti za godinu dana.

Bugarska će zahvaljujući gasnom interkonektru sa Grčkom dobijati prirodni iz Azerbejdžana i  LNG (tečni) gas preko luke na severu Grčke.

LNG terminal u Aleksandropolisu na severu Grčke bi, kako je tada najavljeno, trebalo da bude gotov do kraja ove godine.

Foto: Tanjug

Gasni interkonektor će biti u punoj sinergiji sa LNG terminalom u Aleksandropolisu i biće veza za Južni gasni koridor i obezbediće alternativno gasno snabdevanje iz Kaspijskog regiona.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev je tada rekao da će ta zemlja u 2022.  povećati izvoz na više od 22 milijarde kubnih metara i da će 11,5 milijardi otići evropskim potrošačima.

- U julu smo potpisali memornadum o razumevanju sa EK i to je jedan veoma važan dokument na osnovu kojeg planiramo da do 2027. godine udvostručiemo naše snabdevanje prirodnog gasa Evropi - rekao je Alijev.

Nakon ceremonije Vučić i Radev imaće u Sofiji tet-a-tet sastanak.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mia

pre 1 godinu

Početak radova na izgradnji gasnog interkonektora Bugarska-Srbija je od velikog značaja za obe zemlje.

Nesa

pre 1 godinu

Odlican sastanak dva predsednika,jer ce moci da razmene misljenje o situaciji sa gasom u celom svetu.

Marija

pre 1 godinu

Dobrosusedski odnosi sa Bugarskom se produbljuju izgradnjom gasnog interkonektora , koji ce povezivati Bugarsku i Srbiju

Dora

pre 1 godinu

Naše prijateljstvo sa Bugarskom će doneti mnogo toga dobrog za našu zemlju. Bravo.

Maja

pre 1 godinu

Bugarska i Srbija su dve prijateljske zemlje koje ostvaruju odličnu saradnju i partnerske odnose.

Dimitrije

pre 1 godinu

Srbiji će mnogo značiti ova saradnja sa Bugarskom, kako za ekonomiju tako i za sve ostalo.

ema

pre 1 godinu

овим пројетком србија и бугарска ће учврстити своје пријатељске односе и везе и решити проблем енегетске ефикасности.

darko

pre 1 godinu

само сарадња са суседим може доста да помогне србији у циљу даљег развоја и просперитета.

njanja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić se maksimalno bori da građani budu sigurni i bezbrižni

Posa

pre 1 godinu

Odlican sastanak dva predsednika,jer ce moci da razmene misljenje o situaciji sa gasom u celom svetu.

Tijana

pre 1 godinu

Jako vazan i bitan projekat za celu Srbiju da se obezbede dovoljne kolicine gasa za sve i da sacuvamo energetsku stabilnost jer nam je to svima jako bitna stavka u svacijoj svakodnevnici.

Hana

pre 1 godinu

Ovo je jako važan projekat i za Srbiju i za Bugarsku. Srećan početak radova

Dane

pre 1 godinu

Danas je veoma bitan dan za rešavanje energetske krize u ovom delu Evrope jer danas počinje izgradnja gasnog interkonektora Niš - Dimitrovgrad - Bugarska. Ovo je i prilika za dvojicu predsednika da danas održe i bitne bileteralne sastanke po svim bitnim pitanjima.

Marko

pre 1 godinu

Ovaj projekat je od velikog znacaja za sve nas...

Pavle

pre 1 godinu

Gasni inekonektor je vrlo bitna stvar,i za Bugarsku i za Srbiju

Hana

pre 1 godinu

Projekat koji je veoma znacajan za Srbiju i to u momentima najvece svetske energetske krize Srbija unapredjuje svoj energetski sistem

Boka

pre 1 godinu

Gasni interkonektor Niš-Dimitrovgrad-Bugarska je projekat od velikog značaja kako za Srbiju tako i za Evropsku uniju.

Nesa

pre 1 godinu

Jos jedan pokazatelj da smo u sigurnim rukama,i da ne treba da brinemo za buducnost.

Viki

pre 1 godinu

Projekat izgradnje gasnog interkonektora u Bugarskoj je od velike važnosti za celu Evropu.

milan84

pre 1 godinu

Predsednik čini sve da našem narodu bude bolje, jedan od tih boljitaka je i gas!

Viki

pre 1 godinu

Srbija nastavlja da napreduje i sigurno ide ka boljoj budućnosti.

Mile

pre 1 godinu

Gasni interkonektor od velikog je značaja za razvoj Srbije.

Spartanka

pre 1 godinu

Izgradnja gasnog interkonektora je od velikog značaja za celu Evropu!!

Viki

pre 1 godinu

Ovo je pozitivna vest jer pokazuje saradnju između Srbije i Bugarske.

lala

pre 1 godinu

Predsednik Vučić spreman da se bori za Srbiju i njen napredak .

Matilda

pre 1 godinu

Energijaznači sigurnost za jednu zemlju, ovaj put to je sigurnost za region i šire.

Viki

pre 1 godinu

Za Srbiju su veoma važni zajednički projekti sa državama EU.

Zata

pre 1 godinu

Naš predsednik Aleksanadar Vučić uz odgovornu politiku i saradnju sa celim svetom se bori za bolju budućnost Srbije.

Bojana

pre 1 godinu

Veoma značajna ceremonija obeležavanja početka radova na izgradnji gasnog interkonektora Bugarska-Srbija, na kojoj će prisustvovati Vučić! Srbija se razvija u svakom smislu!

Ana

pre 1 godinu

Izgradnja gasnog interkonektora je ogroman projekat za Srbiju i u finansijskom smislu, kao i od ogromne vaznosti.

Lidija

pre 1 godinu

Ovaj projekat je od velikog značaja za obe zemlje, posebno u doba energetske krize.

Katarina

pre 1 godinu

Novi gasni interkonektor Bugarska-Srbija značiće dosta našoj državi i omogućiće da dobijemo nove količine gasa čime ćemo obezbediti dodatnu energetsku sigurnost.

Milovan

pre 1 godinu

Gradimo sigurne investicije za teška vremena koja dolaze

Andjela

pre 1 godinu

Vucic ce prisustvovati sutra ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji gasnog interkonektora Bugarska-Srbija.

Helena

pre 1 godinu

Vucic ce sutra prisustvovati ceremoniji obelezavanja pocetka radova na izgradnji gasnog interkonektora Bugarska-Srbija.

Gorana

pre 1 godinu

Ne samo po pitanju energetske situacije i već i saradnje unogim trugim oblastima treba biti složeniji i solidarniji kako bi ostvarivali bolje rezultate

Andjela

pre 1 godinu

Više nego ikad potrebno je da sa zemljama u okruženju imamo dobre odnose i dobru saradnju, kako bi uprkos krizi obezbedili napredak i ekonomski razvoj

Anastasija

pre 1 godinu

Srbija i Bugarska nastavljaju da jacaju medjusobnu saradnju uz izuzetno postovanje nacionalnih interesa vaznih za kulturu oba naroda.

Jelena

pre 1 godinu

Na izgranji gasnog interkonektora Bugarska-Srbija prisustvovace ceremoniji i predsednik Vucic.

Jana

pre 1 godinu

Srbija i Bugarska imaju izuzetnu saradnju, verujemo da ćemo imati i odličnu energetsku saradnju i nadamo se da će EU nastaviti da pomaže našoj zemlji, kao zemlji kandidatu za članstvo.

Tajna

pre 1 godinu

Vučić gde god otišao,on ide kako bi Srbiji bilo bolje. Evo i na ovaj put ide kako bi nam uskoro obezbedio siguran dotok gasa. Svaka čast.

Branko

pre 1 godinu

Gde bi Balkancima i regionu bio kraj da se bavimo ovakvim za život važnim stvarima a ne nacionalizmom.

Jela

pre 1 godinu

Veliki projekti su pred nasom zemljom, i to od ogromnog znacaja za nasu buducnost kada je snabdevanje gasom u pitanju.

Olja

pre 1 godinu

Važan je svaki gasovod pogotovo u ovom trenutku velike energetske krize.

Iva

pre 1 godinu

Važan projekat za celokupan region ali prvenstveno za Srbiju I njenu energetsku stabilnost.

Mirko

pre 1 godinu

Za Srbiju kao zemlju u usponu važan energetski poduhvat ali još više raduje saradnja sa Bugarskom

Sara

pre 1 godinu

U pravom trenutku za stabilnost energetike stiže ovaj projekat. Veoma dobar potez

Daca

pre 1 godinu

Predsednik razmišlja o budućnosti Srbije i donosi odluke značajne za napredak Srbije

Fića

pre 1 godinu

Predsednik Vučić neprestano radi na produbljavanju i jačanju odnosa sa prijateljskim zemljama, što nama kao gradjanima Srbije mnogo znači.

Milija

pre 1 godinu

Medjusistemska gasna veza je dokaz da Srbija ide ispravnim putem i da je deo jednog velikog projekta energetske stabilnosti citave EU.

Milija

pre 1 godinu

Medjusistemska gasna veza je dokaz da Srbija ide ispravnim putem i da je deo jednog velikog projekta energetske stabilnosti citave EU.

Nikola

pre 1 godinu

Ovaj projekat je od neprocenjivog znacaja ne samo za Balkan vec i za citavu EU. To potvrdjuje nasu posvecenost da budemo neizostavni deo EU kao punopravna clanica.

Una

pre 1 godinu

Evropa u Srbiji ima iskrenog prijatelja i saradnika. Energetska stabilnost nam je svima apsolutni prioritet i lepo je biti deo ovog velikog i znacajnog projekta.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija je deo velikog projekta znacajnog za citavu EU. POsveceni smo intergaciji u EU i vodimo politiku mira i stabilnosti citave regije cemu je ovo samo potvrda.

Nenad

pre 1 godinu

I Bugarska i citava EU u Srbiji imaj iskrene prijatelje. Ovaj projekat je dokaz nase posvecenosti pristupa EU i izgradnji energetske stabilnosti citave EU.

Sandra

pre 1 godinu

Projekat koji je od velikog značaja za region, kao i za unapređenje energetske stabilnosti Srbije.

Krstinja

pre 1 godinu

Malo da se samo u regionu zbijemo i ujedinimo, gde bi nam svima bio kraj? Da li je moguće da to jedino Vučić vidi?

Sanja

pre 1 godinu

Realizacijom ovog projekta trajno ćemo rešiti problem proizvodnje energenata. Gradnja gasnog konektora između Srbije i Bugarske je pravi potez. Međusobna povezanost gasovoda će doprineti stabilnosti regiona u svakom smislu.

vlajko77

pre 1 godinu

Veoma je vazan pocetak izgradnje gasnog interkonektora za obe zemlje !

mile

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa Vučićem radi punom parom kako bi se obezbedila energetska stabilnost naše zemlje.

dule

pre 1 godinu

Srbija planira unapred,radimo na investicijama koje će osigurati budućnost naših građana.

jovo

pre 1 godinu

Vucic na vreme i odgovorno razmislja o obezbedjivanju energenata,ne samo sad nego i za ubuduce,to je jos jedan ispunjen zadatak ka uspesnom razvoju zemlje,biti energetski obezbedjen i povezan.

sava

pre 1 godinu

Stabilno snabdevanje prirodnim gasom preduslov je jake i uspešne privrede jedne zemlje, ova interkonekcije će obezbediti nesmetan dotok gasa u Srbiju iz više izvora!

gagi

pre 1 godinu

Ovo je jako znacajna stvar i za Bugarsku i za Srbiju i za zemlje u regionu...

sale

pre 1 godinu

Još jedan veoma bitan projekat za Srbiju i za održivost energetske stabilnosti.

sale

pre 1 godinu

Ovaj projekat je veoma važan posebno zato što vlada energetska kriza svuda u svetu.

andrija

pre 1 godinu

Jako važan i bitan projekat za Srbiju koji će obezbediti dovoljne količine gasa za sve i očuvati energetsku stabilnost.

mika

pre 1 godinu

Iako je energetska kriza izazvala kolaps u zemljama Eu, Srbija niže projekte i napreduje u svim segmentima.

zoran

pre 1 godinu

Srbija će obezbediti svom narodu potrebnu količinu gasa.

Irina

pre 1 godinu

Veoma vazan projekat za nasu zemlju i jacanje energetske stabilnosti,a sve to zahvaljujuci predsedniku Vucicu i njegovoj borbi za bolji život gradjana.

draga

pre 1 godinu

Veoma je važno da što pre rešimo to sa gasom, biće nam lakše za sve.

sale

pre 1 godinu

Gradimo sigurne investicije za teška vremena koja dolaze.

mika

pre 1 godinu

Bilateralni odnosi Srbije i Bugarske su dobri ali imaju veliki potencijal da budu još bolji.

andrija

pre 1 godinu

Srbija je zemlja koja kao primarni cilj stavlja unapređenje i jačanje bilateralnih odnosa sa zemljama širom sveta.

draga

pre 1 godinu

Hvala predsedniku Vučiću što se bori za nas i našu zemlju, da prevaziđemo sve krize i da uspostavimo što bolje odnose sa drugim državama.

anaa

pre 1 godinu

Bugarska je krucijalno važna na gasnom putu u Evropi.

Sara

pre 1 godinu

Srbija mora da ima sigurnost oko sviju energenata, prije svega gasa, struje i nafte.

miaaa

pre 1 godinu

Projekat vredan pažnje, od izuzetnog značaja za napredak Srbije

Aca

pre 1 godinu

Vucic misli na sve, tako da nam je ovaj projekat od izuzetnog znacaja, saradnja sa Bugarskom je znacajna i vazna za obe zemlje.

anaa

pre 1 godinu

Saradnja Srbije i Bugarske je na najvisem nivou, vazan projekat za obe drzave je vrlo znacajan jer ce omoguciti uvoz vise gasa i bolju energetsku buducnost

Sara99

pre 1 godinu

Realizacija ovako značajnog projekta kao sto je izgradnja gasnog interkonektora doprinece bezbednosti kao i sigurnosti naseg energetskog sistema.

Lazar

pre 1 godinu

Idemo sigurno,jako,bezbedno napred uz naseg predsednika. Svaka cast i cestitam na pocetku izgradnje ...

anaa

pre 1 godinu

Jako važan projekat, jer sa njim osiguravamo budućnost za našu zemlju

anaa

pre 1 godinu

Izgradnja infrastrukture koja će povezati Srbiju i Bugarsku mnogo znači za oba naroda.

Mila

pre 1 godinu

Veoma vazan projekat za Srbiju i region, dela govore vise od reci.

Ceca

pre 1 godinu

Projekat gasnog interkonektora izmedju nase zemlje i Bugarske je od velikog značaja za energetsku efikasnost Srbije. Vucic je prepoznao da je ovo dobar projekat i zalagao se za njegovo sprovodjenje u nasoj drzavi.

Ceca

pre 1 godinu

Ova investicija vredna 85 miliona evra znači energetsku sigurnost i otvara vrata za nove investicije i omogućava diverzifikaciju u snabdevanju energentima.

Tara

pre 1 godinu

Ovo je spona povezuje dve zemlje i ceo region i zalog za budućnost.

Tara

pre 1 godinu

Srbija i Bugarska zajednickim radom mogu postici sjajne rezultate!

Rade

pre 1 godinu

Regionalna saradnja između Srbije i Bugarske stalno se unapređuje na svim poljima. Nemamo nerešenih političkih pitanja. Posebno je bitna saradnja u energetici i ona je na obranu korist.

Vesna

pre 1 godinu

Srbija i Bugarska su uvek pokazivali saradnju.

Vesna

pre 1 godinu

Budućnost dveju zemalja kao što su Srbija i Bugarska ja da radimo još više na zajedničkim projektima i da ubrzano napredujemo!

Rada

pre 1 godinu

Zajedno za bolju budućnost sa našim komšijama!

Branka

pre 1 godinu

Srbija je uvek spremna za realizaciju važnih zajedničkih projekata, a gasni interkonektor je od velike važnosti za ceo region. Bili smo i ostali deo Evrope koja i dalje računa na nas što pokazuje činjenica da je EU izdvojila više od 50% bespovratnih sredstva za ovaj projekat.

mile

pre 1 godinu

Gas je jedan od najbitnijih energenata, moramo se boriti da ima što više ovakvih projekata

Denov93

pre 1 godinu

Svi znamo koliko je bitno da obezbedimo gas, da od toga zavisi i industrija i sve

miles

pre 1 godinu

iDobra je stvar imati ovakve prijatelje , koji e uvek biti tu i sa kojima emo sarađivati uvek

Denov93

pre 1 godinu

Bitna je stvar pre zime sledeće ovo da bude gotovo , obezbediti gas je bitno za razvoj industrije i Srbije

Bogdan

pre 1 godinu

Živimo u teškim vremenima kada su energenti vrlo skupi i snabdevanje oskudno. Izgradnja interkonektora i povezivanje Srbije sa Bugarskom je odlična stvar i rezultat odgovorne politike aktuelne vlasti.

zečica

pre 1 godinu

Ovaj projekat ce jos vise pribliziti i zbliziti Srbiju i Bugarsku, dve prijateljske zemlje.

zečica

pre 1 godinu

Obezbeđujemo sve bolju snabdevenost energentima.

Zečica

pre 1 godinu

Za nas je vazno da gradjanima i privredi obezbedimo gasnu sigurnost.

Zečica

pre 1 godinu

Izgradnja gasovodnog interkonektora je bitan projekat za Srbiju koja ce nam doneti boljitak.

Niki

pre 1 godinu

Ovo je veoma bitan projekat za Srbiju. Sa ovim će se sačuvati energetska stabilnost.

zečica

pre 1 godinu

Bez sumnje Srbija je danas država koja velikom brzinom ide putem napretka.

zečica

pre 1 godinu

Ova saradnja sa Bugarskom je od bitne važnost za Srbiju

Zečica

pre 1 godinu

Veoma važan projekat za našu zemlju i za Bugarsku.

Zečica

pre 1 godinu

Projekat koji je značajan za obe države posebno u ovo doba energetske krize.

Pavle

pre 1 godinu

Srbija je uvek bila zemlja koja je postovala dogovore i uvek zavrsavala ono sto je zapocela.Veliki projekat je zapocet i kako kaze Vucic bice i dovrsen do kraja jaka Srbija sa Vucicem moze sve.

Pavle

pre 1 godinu

Srbija je uvek bila zemlja koja je postovala dogovore i uvek zavrsavala ono sto je zapocela.Veliki projekat je zapocet i kako kaze Vucic bice i dovrsen do kraja jaka Srbija sa Vucicem moze sve.

Janko

pre 1 godinu

Vučić se bori kao lav za Srbiju na svim poljima. Srbija i Bugarska sa ovom saradnjom jačaju svoje dobrosusedske odnose i ekonomije. A Srbija dobija energetsku stabilnost. .

Svetlan

pre 1 godinu

Vučić se bori kao lav za Srbiju na svim poljima. Kako za mir tako i za energetsku stabilnost saradnjom sa susedima kao što je Bugarska.

Jelena

pre 1 godinu

За Србију је веома значај овај пројекат јер ће се изградњом интерконектора обезбедити сигурније и стабилније гасно снадбевање наше земље.

Jeki

pre 1 godinu

Ovaj projekat je izuzetno važan i značajan za obe zemlje, obezbediće energetsku stabilnost u budućnosti.

Jovana

pre 1 godinu

Izgradnja gasnog interkonektora izmedju nase zemlje i Bugarske doprinosi jacanju nase energetske efikasnosti i ekonomske stabilnosti Srbije.

Gaga

pre 1 godinu

Izgradnja ovog gasovoda je veoma značajna za obe zemlje. Vučić se trudi da Srbija ima što bolju budućnost!

MomcilovicAnja

pre 1 godinu

Fenomenalan projekat, od velikog značaja kako za Bugarsku i Srbiju tako i za celu Evropu. Nastavljamo da se borimo, gradimo i razvijamo se.

Dana

pre 1 godinu

Zajednički projekat uz podršku EU. Jako bitan za Srbiju i Bugarsku

Marina

pre 1 godinu

Gasni interkonektor izmedju Srbije i Bugarske nacinice Srbiju bezbednijom za opskrbljavanjem gasom iz vise izvora sto je vazno pogotovo u vreme ovakvih nestabilnih vremena

Mitar

pre 1 godinu

Gas je preduslov za ozbiljne velike investicije u vidu fabrika, tako da nam je velika kolicina gasa dragocena i borimo se za to

Nikola

pre 1 godinu

Projekat kao sto je energetska efikasnost je od velike vaznosti za Srbiju u buducnosti

Mirjana

pre 1 godinu

Energetska stabilnost je od velikog znacaja za Srbiju jer time se omogucava sigurnija buducnost

Mira

pre 1 godinu

Srbija je zemlja koja se polako razvija. Saradnja izmedju Srbije i Bugarske je vazan korak za nasu zemlju

Mitar

pre 1 godinu

Veoma vazan projekat za Srbiju koji ce obezbediti stabilnost i sigurnost energetskog sektora

Mitar

pre 1 godinu

Ovo je znacajan projekat za buducnost Srbije i dobre poslovne saradnje sa Bugarima

Nikola

pre 1 godinu

Kao treca gasna linija za Srbiju, bicemo obezbedjeni za buduci period i iducu zimu

Mitar

pre 1 godinu

Ovaj projekat izgradnje gasne linije Srbija-Bugarska, donece mnogobrojne dobrobiti za obe zemlje

Mira

pre 1 godinu

Vazno je i da se u ovom kriznom, ratnom periodu gradi interkonektor sa Bugarskom

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija