• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.05.2023

12:58

SPREMA SE EKSPLOZIJA NA KOSOVU! Sergej Lavrov o napadu na Srbe: Situacija zabrinjavajuća, ali Zapad ne mrda prstom!

AP, Zoran Sinko

Politika

SPREMA SE EKSPLOZIJA NA KOSOVU! Sergej Lavrov o napadu na Srbe: Situacija zabrinjavajuća, ali Zapad ne mrda prstom!

Podeli vest

Aktuelna situacija na Кosovu i Metohiji je zabrinjavajuća, u centru Evrope se sprema velika eksplozija, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.


- Sprema velika eksplozija u centur Evrope, na istom onom mestu, na kojem je NATO 1999. godine počinio agresiju protiv Jugoslavije, narušivši sve zamislive principe Helsinškog zaključnog akta i drugih dokumenata OEBS-a. Situacija je zabrinjavajuća, ali Zapad vodi politiku potčinjavanja svih koji nekako iskazuju sopstveno mišljenje - rekao je Lavrov.

Foto: Informer

 

Takozvana "kosovska policija" ispred opštine Zvečan upotrebila je suzavac protiv građana koji traže da novoizabran gradonačelnik ne dolazi na posao. Trenutno nema incidenata ispred opština, ali je situacija napeta. Njih su prethodno pripadnici КFOR-a propustili, ali je "policija" ipak reagovala.

Građani su okupljeni ispred zgrada opština u ta tri grada na severu КiM. Ispred zgrade opštine Zvečan, kao i Zubinog Potoka i Leposavića prisutne su jake snage tzv. "kosovske i specijalne policije" sa šlemovima i pod punom borbenom opremom. Između policije i građana su pripadnici КFOR-a pod punom borbenom opremom, sa štitnicima, šlemovima, maskama, pancirima.

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da Vojska Srbije do petka ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti, a da će danas do 14 časova biti potpuno raspoređene formacije vojske duž administrativne linije, po unapred dogovorenim planovima.

U međuvremenu u američkoj ambasadi u Prištini održan je sastanak sa tzv. gradonačelnicima iz redova DPК-a. Takozvani gradonačelnici iz Samoopredeljenja nisu se odazvali pozivu ambasadora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Bombardovanje Srbije 1999e odavno je planirano naredio ga je Tito2 Soros jevrein iz Mađarske naslednik Broz Tita koi je još u Jajcu isekao etnički prostor Srba na republike emitovao jevrdjsku šifru grb sa 6 baklji vatra simboliše rat I razaranje raspad sfrj pa jevrein nastavlja plan jevreina ! Amerikanci su kao vojska UN još 2000te na kim tajno instalirali nuklearne rakete još tad isplanirali napad na Rusiju pa ma šta da šiptari urade biće podržani u tome čak da isteraju sve Srbe. GLAVNINA ALERIČKOG RAKETNOG ŠTITA JE NA KOSOVU I METOHIJI. Ričard Gir prateći globalna dešavanja pre sedam-osam godina u intervjuu je rekao" tamo(na kimmora da je nešto veoma važno kad ga toliko brane(Amerika).Čovek nije ni svestan koliko je upravu.

Predragm Srbijanac

pre 1 godinu

Samo Vucicu ti gomilaj vojsku na granici sa Kosovom. Nemoj posle ko Slobodan Milosevic da se krijes u bunkeru u Dobanovcima. Javili sutra 2 bombardera b1 nadlecu Bosnu sto ne javis narodu?

zoka

pre 1 godinu

TAJ ZAPAD da zna sta su izbori i kako se ko smatra izabranim nebi dozvolio ovo na kosovu vec kad je na KIM treba da napravi nesto a ne ovo dozvaljati ugrozavati jedan narod koji je obezglavit obespravljen bez iki prava / briga njih za KIM i tim narodom demokratija njihova je lazna sila je njihovo sredstvo zali boze samo sto smo sebi dozvolili da nam zapadni olos kroji sudbinu i resava probleme za njih smo nekad bili ucitelji a sad nikogovici tako nam i treba kad neznamo cuvati svoje i vladati

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija