• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer

03.06.2023

10:39

ZBOG OVOG DELA IZ EMISIJE "JUNACI DOBA ZLOG" JE KAŽNJEN N1: Premijerku Brnabić uporedili sa nacistima (VIDEO)

Tanjug

Politika

ZBOG OVOG DELA IZ EMISIJE "JUNACI DOBA ZLOG" JE KAŽNJEN N1: Premijerku Brnabić uporedili sa nacistima (VIDEO)

Podeli vest

Nezavisni organ za audio-vizuelne medije iz Luksemburga (ALIA) kaznio je televiziju N1 zbog govora mržnje usmerenog na premijerku Srbije Anu Brnabić.

N1, zato što je registrovan u Luksemburgu, na taj način može da krši profesionalne, etičke i moralne standarde, pošto REM nije za njih nadležan.

Pogledajte kako su u propagandnoj emisiji koja je emitovana na N1 uporedili premijerku Anu Brnabić sa nacistima i blagajnikom logora Majdanek.

Savet Regulatornog tela ze elektronske medije je na hitnoj sednici održanoj 2. juna 2023. godine usvojio sledeće saopštenje:

Regulatorno telo za elektronske medije REM obratilo se Administrativnom savetu Luksemburškog nezavisnog organa za audio-vizuelne medije (ALIA), povodom emitovanja jedne od emisija iz serijala ”Junaci doba zlog” na televiziji N1.

Naime, predmet pritužbe REM-a bila je emisija iz već pomenutog serijala, emitovana 19. januara 2022. godine, koja prema REM-u emituje govor mržnje ka predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, s obzirom na to da se njen lik i delo poistovećuju sa blagajnikom nacističkog logora za istrebljivanje Majdanek.

Prema REM-u, referenca na nacističke zločine u javnom diskursu i pravljenje sasvim neprikladne paralele, predstavljaju ne samo neprihvatljivu ocenu predmetnog lica, već i banalizovanje tih zločina i konačno, njihovo relativizovanje.

Kako pomenuta televizija nije registrovana u Republici Srbiji, REM je, kao odgovorna institucija, u potpunosti poštovao pravnu proceduru i uputio pritužbu na pomenutu emisiju jedinom nadležnom telu za sadržaj koji se plasira na televizijama u okviru Junajted grupe, a to je organ sa adresom u Luksemburgu.

Obaveštavamo domaću javnost da je pritužba REM-a uvojena i da je Luksemburški nezavisni organ za audio-vizuelne medije (ALIA) kaznio televiziju N1 zbog vređanja premijerke Ane Brnabić ukorom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bora

pre 1 godinu

Naravno. N1 je otišao toliko daleko da mi je muka ponekad da ih gledam. Te emisije su vrhunac manipulacije. Sada neka kukaju da su opozicija u Luksemburgu.

Petar

pre 1 godinu

A onda su taj govor mržnje preneli sa televizije na ulicu

Zoro

pre 1 godinu

Porediti nekoga sa nacistima je bezobrazluk koji je za svaku osudu i najstroziju kaznu

Sinjorina

pre 1 godinu

Otkud njih kaznili, pa oni su nezavisni, nepristrasni , slobodni, bez govora mržnje. A oni postoje da bi mrzeli, jer oni su samozvana elita, mrze sve van kruga dvojke. I uz to plaćaju porez Luksemburgu, što bi svojoj državi.

Srećko

pre 1 godinu

A što ova Luksemburžanska televizija sve vreme traži našu nacionalnu frekvenciju?

Milenko

pre 1 godinu

N1 i ostali tajkunski mediji šire propagandu mržnje prema svima iz SNS-a.

Cata

pre 1 godinu

Premijerka je premijerka,a niko iz opozicije nikad to nece doziveti da bude.Obicne mlatise,sakrili se ispod suknje naroda ,mucenici .Koliki su to jadnici

Ena

pre 1 godinu

Tajkunski mediji će tek da plaćaju za uvrede i laži koje svakodnevno iznose.

Darija

pre 1 godinu

More trebali su još više da ih kazne,opozicioni mediji samo seju mržnju i uvrede.Kako ih nije sramota da upućuju takve uvrede premijerki jedne države,zar su mislili da će to proći nekažnjeno!? Tako im i treba kada nemaju ni srama ni obraza.

Marija

pre 1 godinu

Pravda je zadovoljena. Konačno je N1 dobila šta su i zaslužili.

Marija

pre 1 godinu

Televizija N1 imaju ogromnu količinu mržnje, prema svima, koji ne misle isto kao oni.

Natasa

pre 1 godinu

Ovakvo krsenje moralnih i etickih standarda novinarstva i zasluzuje sankcionisanje.

Ivana

pre 1 godinu

Poredenje premijerke sa nacistima je u najmanju ruku neprofesionalno i sramotno.

Milena

pre 1 godinu

Nadlezno regulatorno telo u Luksemburgu je ispravno postupilo, ovakvo ponasanje je nedopustivo.

Jovana

pre 1 godinu

Nadamo se da fe nakon opravdanog sankcionisanja televizija N1 poceti profesionalno da posluje.

Ana

pre 1 godinu

Sredstva kojima se sluze mediji naklonjeni opoziciji su nedopustiva. Televizija N1 je sasvim opravdano sankcionisana.

Jelena

pre 1 godinu

Bravo za REM i Luksemburg. Šolak se umislio da je nedodirljiv.

Jelena

pre 1 godinu

Zbog ovoga Šolak i treba da bude kažnjen jer je ovo nedopustivo.

Srđan

pre 1 godinu

I inostrano regulatorno telo je potvrdilo da je to vređanje. I da je to zloupotreba tragedije. Hoće li se organizovati protest u Luksemburgu zbog ovakve kazne? Hoće li opozicija da su i oni pod Vučićevom kontrolom?

sledeća vest

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30