• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2023

12:43

Vučić se sastao sa svetskim liderima! Važni susreti na marginama Samita u Granadi, glavna tema svih razgovora - KiM (FOTO)

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Vučić se sastao sa svetskim liderima! Važni susreti na marginama Samita u Granadi, glavna tema svih razgovora - KiM (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Rišijem Sunakom tokom samita Evropske političke zajednice u Granadi.

Predsednik se nakon toga oglasio i napisao: 

"Odličan razgovor sa premijerom Sunakom. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji, regionu Zapadnog Balkana i aktuelnim geopolitičkim prilikama", napisao je predsednik Vučić. 

 

Predsednik Vučić se takođe sastao sa premijerom Vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom na Samitu evropske političke zajednice u Granadi.

- Srdačan susret sa premijerom Sančezom. Ponovio sam zahvalnost Španiji na razumevanju pozicija Srbije po pitanju Kosova i Metohije i doslednoj podršci našem teritorijalnom integritetu - piše šef države na svom Instagramu. 

 

Predsednik Vučić sastao se i sa predsednikom Vlade Kralјevine Holandije Markom Ruteom.

- Dobar sastanak sa Markom Ruteom sa kojim sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, nastavku dijaloga Beograda i Prištine kao i o daljim koracima na evropskom putu Srbije - napisao je Vučić na "buducnostsrbijeav".

 

Nakon toga, usledio je sastanak i sa predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijeom Betelom.

- Razgovor sa Gzaviejrom Betelom o svim pitanjima od značaja za Srbiju, a posebno o najnovijem razvoju situacije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je razgovarao i sa premijerom Kralјevine Norveške Jonasom Garom Stereom.

- Dobar razgovor sa premijerom Jonasom Garom Stereom o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i bilateralnim odnosima Srbije i Norveške - piše na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija