• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2024

08:35

Amerikanci besni na Kurtija! Provokativne i nekoordinisane akcije lažne države

printscreen

Politika

Amerikanci besni na Kurtija! Provokativne i nekoordinisane akcije lažne države

Podeli vest

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O'Brajen zatražio je od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da prekine nekoordinisane i provokativne akcije, koje, kako je naveo, "negativno utiču na partnerstvo" SAD i Prištine.

- Kao što je američka ambasada jasno saopštila, SAD su zabrinute zbog nastavka nekoordinisanih i provokativnih akcija Vlade Kosova. Cenimo rad onih, uključujući Eulex i Kfor, koji sprečavaju nasilje i pozivamo na kontinuiranu suzdržanost svih strana i onih koji su pogođeni - naveo je O'Brajen na platformi X, nakon upada tzv. kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu KiM i druge srpske institucije.

On je zatražio od "Kurtija i njegove vlade da se konsultuju i koordinišu s međunarodnom zajednicom" i da "obustave nekoordinisane akcije koje negativno utiču na partnerstvo" SAD i privremenih institucija u Prištini.

 

 

Tzv. kosovska policija upala je juče u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je, nakon upada policije u zgrade Privremenih organa na severu KiM, da oni više neće raditi. 

Srpska lista uputila je zahtev za hitan sastanak ambasadorima zemalja Kvinte i EU, kao i predstavnicima Kfora, koji bi se održao danas.

Predsednik Vlade Miloš Vučević zatražio je hitnu i najoštriju reakciju međunarodne zajednice nakon upada pripadnika specijalne jedinice tzv. kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu KiM, dok je direktor Kancelarije za KiM petar Petković istakao da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti krenuo u gašenje svih srpskih institucija na severu pokrajine, koje bi trebalo da budu baza za formiranje ZSO.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Ovo svaka žena treba da uradi posle mora! 6 tretmana koji će preporoditi kožu
Moda i lepota

Ovo svaka žena treba da uradi posle mora! 6 tretmana koji će preporoditi kožu

Sezona godišnjih odmora, vrelih dana i intenzivnog izlaganja suncu na samom je izmaku. Ipak, efekti koje su sunce i more "zapisali" na našoj koži veoma su vidljivi. Koliko god da more i sunčanje prijaju, so i sunce u kombinaciji mogu da isuše kožu i ostave posledice - preplanula koža bledi i, umesto da zadrži blistavu bronzanu boju, postaje umorna, peruta se, iritirana je, sitne bore još više dolaze do izražaja... Zato joj je neophodna dodatna "ishrana" kako bi se oporavila, a ten zablistao u jesenjim danima.

31.08.2024

06:20

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija