• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2024

12:51

VUČIĆ OBJASNIO SUŠTINU SRPSKE POLITIKE U PRAGU: Idemo u EU, ne uvodimo sankcije Rusiji, pomažemo Ukrajini!

Informer.rs/printscreen

Politika

VUČIĆ OBJASNIO SUŠTINU SRPSKE POLITIKE U PRAGU: Idemo u EU, ne uvodimo sankcije Rusiji, pomažemo Ukrajini!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na pitanje moderatorke Globalnog bezbednosnog foruma GLOBSEC 2024 koji se održava u Pragu o odnosima Rusije i Srbije.

- Nisam pričao sa Putinom dve godine. Rekli ste da održavam odnos, a nisam sa njim pričao otkad je rat počeo, za razliku od drugih lidera. Mnogi su pričali sa njime telefonom. Ne mislim na Orbana, mislim na mnoge evrpske lidere, ja nisam pričao sa njim. Vi ste hteli da naglasite da radim nešto što ne rade drugi - rekao je predsednik i dotakao se pitanja sankcija.

Drugo pitanje o sankcijama i manevrisanju u izvesnom smislu i biranju obe strane. Nema obe strane, mi smo na putu ka EU, imamo tradicionalno dobre veze sa Rusijom i mi smo jedina zemlja u Evropi koja nije nametnula sankcije i kao što vidite ja se ne bojim da to otvoreno kažem. Sa druge strane smo osudili rusku agresiju na Ukrajinu, nekoliko puta na sastancima. Ako analiziramo ko je pomogao Ukrajini sa Zapadnog Balkana, svi oni zajedno su do sada Ukrajini dali 20 puta manje pomoći od Srbije. U Evropi se niko ne slaže sa mnom na ovu temu, ali svi razumeju moj stav, iskren sam, ne lažem. Imao sam sjajan razgovor sa Ursulom, verujem da bolje od svih drugih ispunjavamo ovu agendu - rekao je predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Piksi novi trener Mladenovca!
Fudbal

Piksi novi trener Mladenovca!

Bombastična vest iz Zonske lige Beograd! Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Kovačević (43) novi je trener fudbalskog kluba Mladenovac.

31.08.2024

14:28

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija