• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2024

15:24

Čvrsto prijateljstvo Srbije i Grčke: Predsednica Grčke sa ambasadorom Srbije u Atini!

Marina Jančević

Politika

Čvrsto prijateljstvo Srbije i Grčke: Predsednica Grčke sa ambasadorom Srbije u Atini!

Podeli vest

Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu sastala se sa ambasadorom Srbije u Atini Nikolom Nedeljkovićem koji je danas na Krstovdan, na svečanoj ceremoniji u Predsedničkoj palati, predao akreditivna pisma.

Ambasador Nedeljković je preneo srdačne pozdrave i poruke predsednika Aleksandra Vučića i opredeljenost Srbije za dalje produbljivanje sveukupnih odnosa i strateškog partnerstva sa Grčkom.

U razgovoru sa grčkom predsednicom, ambasador Nedeljković je ocenio da su veze između srpskog i grčkog naroda bratske i neraskidive, te je naglasio i ličnu spremnost da, tokom svog mandata u Atini, doprinese njihovom daljem osnaživanju.

Foto: Marina Jančević

 

 

Posebno se zahvalio Grčkoj na stavu o nepriznavanju tzv. Kosova, uz očekivanje da će se međusobna podrška po ključnim pitanjima od državnog i nacionalnog interesa nastaviti i ubuduće. Izrazio je uverenje da će se Grčka, i kao nova nestalna članica Saveta bezbednosti UN, dosledno zalagati za poštovanje međunarodnog prava i temeljnih principa Povelje UN.

Govoreći o mnogobrojnim i sadržajnim susretima koje je predsednik Srbije imao u Njujorku tokom učešća na 79. zasedanju Generalne skupštine UN, ambasador Nedeljković je istakao zadovoljstvo i zbog realizovanog sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom, kao i zbog susreta šefova diplomatije Srbije Marka Đurića i Grčke Jorgosa Gerapetritisa koji su zajednički ocenjeni kao izuzetno važni za dalje unapređenje srpsko-grčke saradnje, posebno u domenu ekonomije, energetike i infrastrukture.

Foto: Marina Jančević

 

 

Predsednica Republike Grčke Katerina Sakelaropulu je poželela dobrodošlicu ambasadoru Nedeljkoviću i mnogo uspeha u radu u Atini, prenoseći srdačne pozdrave predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Istakla je da vekovne odnose Srbije i Grčke odlikuju čvrsto prijateljstvo, uzajamno poverenje i podrška, kao i duboke istorijske, kulturne i duhovne veze dva naroda. Izrazila je nadu da će se, upravo na ovim temeljima, odnosi dveju zemalja razvijati i u budućnosti na obostranu korist.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Dva lica Partizana iz prvog Savinog mandata
Partizan

Dva lica Partizana iz prvog Savinog mandata

Vratio se! Legendarni srpski fudbaler Savo Milošević (51) danas je drugi put promovisan u šefa stručnog štaba fudbalskog kluba Partizan. Vratio se posle četiri godine, mada deo navijača smatra da nikad nije trebalo ni da odlazi. Ipak, drugi deo smatra da ni on neće ništa popraviti, a ovde su samo neke činjenice koje su obeležile njegov prvi boravak u redovima posrnulog giganta iz Humske!

27.09.2024

15:21

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija