• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.09.2024

22:40

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

MGSI

Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

Vesić je podsetio da Kraljevina Jugoslavija između Prvog i Drugog svetskog rata nije proizvodila automobile, ali da je u Beogradu tada bilo više fabrika aviona, te da je kralj Aleksandar bio prvi evropski monarh koji je leteo avionom.

Vesić je rekao da se razvoj i ekonomski rast koji se poslednjih godina dešava u Srbiji može najbolje videti po izgradnji brzih pruga i renesansi naše avijacije.

Istakao je da je beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u prvih šest meseci ove godine imao 3,7 miliona putnika, a da je sasvim sigurno da će ih ove godine biti više od osam miliona.

Foto: MGSI

 

U narednih šest godina plan je da imamo 14 do 15 miliona putnika, rekao je Vesić i podsetio da je pre nekoliko dana potpisan ugovor za rekonstrukciju druge faze niškog aerodroma "Konstantin Veliki", čiji će kapacitet biti 1,5 miliona putnika.

- Čeka nas i rekonstrukcija aerodroma 'Morava', a radićemo i aerodrom u Trebinju. Pripremamo se da radimo jedan veliki projekat sa izgradnjom heliodroma na auto-putevima što je važno za povećanje bezbednosti - rekao je Vesić.

Foto: MGSI

 

Naveo je da sve investicije države prate i privatne investicije i dodao da je otvaranje hangara kompanije "Prince Aviation" pravi dokaz kako privatni kapital može da se uključi u razvoj države.

Čestitao je ljudima iz te kompanije koja je, kako je rekao, najbolja kompanija u ovom delu Evrope. 

- Čestitam vam zato što ste 34 godine uspeli da sačuvate svoju kompaniju. Bilo je i dobrih i teških trenutaka za sve te godine, ali ulazak u novu eru sa ovakvim hangarima znači da će kompanija još više napredovati - rekao je Vesić.

Istakao je da to govori o tome gde je budućnost Srbije i dodao da je budućnost naše zemlje u pružanju logistike jer se nalazimo na takvom mestu u Evropi gde se povezuju svi vidovi saobraćaja - vazdušni, drumski i železnički.

- Ovo govori o tome kako jedna srpska kompanija može da bude na nivou najboljih evropskih kompanija. Ovo je jedan od deset centara na svetu za mlazne avione i veoma sam ponosan i srećan, kao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, što imamo ovakve kompanije - rekao je Vesić.

Istakao je da je otvaranje ovog hangara važno i za razvoj srpskog vazduhoplovstva i za razvoj naše avio industrije.

- Želim vam puno sreće, još mnogo putnika i nove avione i da svuda, gde god letite, sa ponosom nosite našu srpsku zastavu jer to je naš ponos, a vi ste ponos Srbije - dodao je Vesić koji je potom, pritiskom na taster, otvorio hangar sa predstavnicima kompanije "Prince Aviation".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Novi ciklus studentske prakse u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - šansa za 115 studenata Univerziteta u Beogradu
Politika

Vesić: Novi ciklus studentske prakse u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - šansa za 115 studenata Univerziteta u Beogradu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozvao je danas studente završnih godina Univerziteta u Beogradu da se prijave za novi ciklus prakse u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i dodao da ovoga puta ukupno 115 studenata ima priliku da iskustvo stekne kroz rad u resornom ministarstvu i preduzećima i ustanovama u njegovoj nadležnosti.

27.09.2024

08:49

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija